Fagro is onderdeel van

Britt van der Velden
Business controller én finance specialist

Britt van der Velden: “Als consultant ga je veel sneller vooruit!”

In 3,5 jaar van financieel medewerker naar business controller: zo snel ontwikkelde Britt van der Velden zich bij Fagro. Hoe heeft ze dat gedaan? “Als je snel stappen wilt zetten, krijg je daar de kans voor. Je moet laten zien wat je kunt en niet bang zijn om te vragen.” Maar Britt werkt niet alleen bij Fagro om haar ambities waar te maken. “Het voelt er prettig en is gezellig.”

Fagro is niet het eerste detacheringsbedrijf waar Britt ervaring mee heeft. “Na mijn hbo-studie accountancy ben ik eerst gaan reizen. Tussendoor heb ik een opdracht gedaan via een bureau in de Randstad, maar die cultuur lag me niet zo goed. Er werd bijna alleen maar over werk gepraat. Ik heb opgezegd zonder dat ik iets anders had en ben weer op reis gegaan”, vertelt ze. In plaats van in de cijfers, dook ze in zee. Britt: “Ik combineerde mijn reizen met duiken en heb mijn brevetten gehaald.”

Persoonlijke klik

Na haar terugkomst klopte Britt bij Fagro aan. Een collega op haar vorige opdracht had haar getipt. “Bij Fagro voelde het wel goed, ik had meteen een klik met mijn manager”, zegt ze. Behalve veel aandacht voor consultants, is er ruimte voor persoonlijk contact en gezelligheid, vindt ze. “Je hebt een senior consultant die je helpt als je even vastloopt en je krijgt allerlei opleidingen en cursussen. Ze doen er ook alles aan dat je elkaar ontmoet op meetings en uitjes. Dat is leuk en helpt je in je werk, want je leert van elkaar.”

Gewoon vragen

Soft skills zijn soms belangrijker dan harde kennis, stelt Britt. Zo heeft ze veel gehad aan de communicatietraining van Fagro. “Je leert te luisteren en geen aannames en veronderstellingen te doen.” Dat heeft haar geholpen. Britt: “Tijdens een van mijn opdrachten had ik al als assistent business controller gewerkt. Dat ging prima. Op mijn laatste opdracht zochten ze een business controller. Toen ben ik zelf bij de senior business controller binnengestapt. Hij reageerde positief verrast en wist niet dat daar mijn ambitie lag. Ze hadden een senior nodig, maar gezien de drukte hebben ze mij alsnog aangenomen als extra business controller op de afdeling. Dat was niet gebeurd als ik ervan was uitgegaan dat ze me niet goed genoeg vonden.”

Business controller én finance specialist

In haar rol als business controller mocht Britt onder meer business cases schrijven. Binnenkort start ze met een volgende opdracht, als volwaardig business controller. Als dit artikel verschijnt, is ze daar net aan begonnen. Ondertussen is Britt eerder dan gebruikelijk opgeklommen tot finance specialist bij Fagro.

Studie voor Registercontroller

Britt is nog niet uitgeleerd. Zo wil ze over niet al te lange tijd starten met een opleiding tot Registercontroller aan de Universiteit van Maastricht. “Dat mag ik gaan doen van Fagro, maar ik wacht even met inschrijven tot er weer klassikaal les is. Ik wil echt contact met docenten en studenten en niet online”, legt ze uit.

Steeds een stap vooruit

Britt dankt haar snelle ontwikkeling aan verschillende dingen, denkt ze. “Het is meer dan op het juiste moment op de juiste plek zijn. Je moet bij klanten laten zien wat je kunt en niet bang zijn om te vragen. Nee heb je, ja kun je krijgen.” Als consultant bij Fagro kun je bovendien veel sneller groeien dan in een vaste baan, zegt ze. “Je hoeft niet te wachten tot er ergens een positie vrijkomt. Bij Fagro kun je in principe bij elke nieuwe opdracht een stap vooruitzetten.”

 

 

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.