Fagro is onderdeel van

Adriaan van der Sluijs
Consultant II

Collega Adriaan over zijn ambities: “Bij Fagro kan ik snel doorgroeien!”

Als je op je 46e aan je carrière als finance professional begint, dan is het fijn om snel stappen te zetten. Daarom koos Adriaan van der Sluijs voor Fagro, want daar kan hij in korte tijd veel ervaring opdoen en doorgroeien. “Mijn ambitie is controller te worden, maar het snijvlak tussen finance en IT spreekt ook erg tot m’n verbeelding.”

Adriaan heeft niet stilgezeten voordat hij de stap naar finance zette. Hij werkte vooral in sales- en aftersalesfuncties, zo ook bij een groot Nederlands automatiseringsbedrijf. En waren er plannen om samen met zijn Grieks-Cypriotische vrouw naar Griekenland te verhuizen en daar een eigen bedrijf te beginnen.

Daar kwam echter een economische crisis tussen. Bij de geboorte van hun zoontje besloot Adriaan om een paar jaar thuis te blijven. Terwijl zijn vrouw aan haar carrière werkte, combineerde hij zijn vaderschap met een studie Finance & Control aan Avans Hogeschool. “In de tijd dat zij studeerde, werkte ik. Nu waren de rollen omgedraaid”, vertelt hij.

Financiële puzzels oplossen

Adriaans interesse in finance komt niet uit de lucht vallen. “Ik ben ooit begonnen aan de mbo-studie Internationale Handel & Groothandel. Daar kwam ik voor het eerst in aanraking met vakken zoals bedrijfsadministratie en bedrijfseconomie. Later heb ik een basiscursus boekhouden en calculatie gedaan. Vraagstukken binnen finance zijn voor mij puzzels om op te lossen en dat vind ik erg leuk om te doen”, zegt hij.

Op zijn eerste opdracht voor Fagro, waar hij na de zomer in dienst trad, kan Adriaan zijn hart ophalen. “Ik zit bij Nestinox, een groothandel in bevestigingsmaterialen. Daar doe ik de hele debiteuren- en crediteurenadministratie, die zijn we na diverse personeelswisselingen weer goed op de rit aan het zetten”, legt hij uit.

In logische stappen snel vooruit

Bij Fagro kan Adriaan snel carrièrestappen maken, zegt hij. “Van twintigers wordt jobhoppen nog geaccepteerd, maar van iemand van mijn leeftijd niet meer. Via Fagro kan ik bij verschillende bedrijven aan de slag en ervaring opdoen, zonder van werkgever te wisselen.” Om controller te worden moet je ook de achtergronden van het vak kennen, stelt hij. “De debiteuren- en crediteurenadministratie is dus een logische stap om te beginnen. Op volgende opdrachten kan ik weer andere dingen doen en zo doorgroeien naar assistent-controller en daarna naar controller.”

Power BI-training

Het snijvlak tussen finance en IT boeit Adriaan eveneens. “Mijn interesse in IT stamt uit de tijd dat ik nog als binnendienstverkoper bij een groothandel in netwerkproducten zat. De training in Power BI van Fagro vond ik dan ook heel leuk”, zegt hij.

“Voor de andere trainingen die ik kan volgen, heb ik me nog niet ingeschreven, maar dat ga ik zeker oppakken. Ik focus me nu even op mijn opdracht.” Concrete plannen voor een master of een andere vervolgopleiding heeft hij momenteel niet. Adriaan: “Wie weet in de toekomst, maar ik wil de komende paar jaar eerst genieten van mijn vrouw, mijn kind en mijn leven.”

Wekelijkse pappadag

Fagro biedt Adriaan de tijd om aan zijn gezin te besteden. “Bij HR wezen ze uit zichzelf op de mogelijkheid van ouderschapsverlof. Daardoor heb ik de komende drie jaar elke week een papadag. Ik kan 32 uur werken op basis van een 40-uurs contract, zodat ik dus over 40 uur pensioen opbouw. Niet veel bedrijven zouden dat doen, want pensioenafdracht kost geld”, aldus Adriaan.

Dit is typerend voor Fagro, vindt hij. “Natuurlijk moet je resultaten behalen, maar je gezin is heel belangrijk bij Fagro. Het is een fijn bedrijf om voor te werken, je voelt je onderdeel van een grote familie. Ook met mijn business managers heb ik goed contact, ze zetten graag een extra stap om je te helpen.”

Leuke events

Mede door de events die Fagro organiseert voelt Adriaan zich verbonden met het bedrijf, ondanks dat hij bij de klant op opdracht zit. “In de korte tijd dat ik nu bij Fagro werk heb ik best al wat evenementen meegemaakt. Bijvoorbeeld het onboarding event van DPA en het weekendje weg naar Maastricht met het hele bedrijf. En het sinterklaasfeest voor de kinderen was hartstikke leuk. Ze hadden er een heel verhaal van gemaakt, met dansjes en spelactiviteiten. Fagro steekt ook wat dat betreft met kop en schouders boven andere organisaties uit.”

 

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.