Fagro is onderdeel van

Ralph van Heugten
Consultant II

Collega Ralph: “Fagro kijkt naar je ambities, naar wat jij wilt”

Ralph van Heugten draaide als controller aan de knoppen bij een miljoenenbedrijf. Daar had hij na een jaar of drie alles geleerd en gedaan wat hij kon. Daarbij wilde hij zeker weten of hij wel voor de juiste kant van het finance vak had gekozen. Ralph besloot het te ontdekken via Fagro. Een spannende stap, maar wel met de zekerheid van een vast inkomen.

Werktuigbouwkunde en industrieel productontwerp bleken niet de juiste studies voor Ralph. Hij belandde in een vakantiebaantje als vulploegmedewerker bij een lokale vestiging van een bekende meubelgigant. Vijf jaar later werd hij er controller en was hij financieel verantwoordelijk voor miljoenen – een flinke carrière stap. Ralph lacht: “Als vakkenvuller had ik al snel ideeën over hoe de operationele aansturing van de logistieke processen en de supply chain beter kon en binnen een jaar had ik een functie waarin ik puur daarmee bezig was. Hier moet ik iets mee, dacht ik. Toen ben ik hbo bedrijfskunde gaan doen.” Zijn oude werkgever bleef echter in beeld. Ralph: “Er kwam een baan vrij als controller en ik werd gevraagd om te solliciteren. Dat ben ik dus geworden.”

Het verschil maken

In totaal werkte Ralph acht jaar bij de vestiging van het meubelbedrijf, waarvan zo’n drie jaar als controller. Dat beviel hem goed. “Wat is er nu leuker dan impact te hebben op de gezondheid van een bedrijf? Het is heel gaaf om aan de stuurknoppen te draaien en zo het verschil te maken”, zegt hij enthousiast. Toch ging het kriebelen. Ralph: “Ik had overal aan gerammeld, waar ik volgens mij aan kon rammelen en had het idee dat ik me niet verder kon ontwikkelen.”

Wij-gevoel

Een student die door Ralph werd begeleid bij zijn afstudeerscriptie, maakte hem attent op Fagro. Ralph: “Hij had er gesolliciteerd en was aangenomen en ik wilde weten wat voor bedrijf het was dat mensen vers uit de schoolbanken meteen een baan geeft. Wat ik op de website zag, was bijna te mooi om waar te zijn. Een ambitieus bedrijf en een koploper, maar niet alleen gericht op potentiële klanten. Fagro wil echt de verbindende factor zijn tussen organisaties en consultants. Alle verhalen op de website straalden een wij-gevoel uit, ik wilde er direct deel van uitmaken.”

Een persoon, geen nummer

Het gevoel van Ralph werd bevestigd. “Ik heb contact opgenomen met Fagro en een assessment gedaan. Er was meteen een klik, van beide kanten. En wat ik dacht, klopte. Fagro schat je op waarde, er wordt naar je ambities gekeken en waar je heen wilt. Je bent als persoon belangrijk, ze zien je niet als een nummer”, vertelt hij. Toch hakte hij de knoop niet meteen door. Ralph: “We hadden pas een dochtertje, dus ik heb mijn plannen een jaar stilgezet. Fagro zei niet ‘dan hoeven we je niet meer’. Ik heb die ruimte gewoon gekregen.”

Business control echt leuk

Inmiddels werkt Ralph een jaar voor Fagro en heeft hij op verschillende opdrachten gezeten. “Ik stond overal open voor, want ik wilde kijken wat ik echt leuk vond. Ik weet nu dat hard-core finance als controller het niet is voor mij, maar dat ik verder wil in de richting van business control. Analyses maken en een bedrijf helpen een bepaalde kant uit te gaan, terwijl je daarbij ook de mensen meeneemt die het niet met je eens zijn. Dat zie ik als een uitdaging.”

Grote verbondenheid

Hoewel Ralph zijn collega’s weinig heeft gezien door de coronamaatregelen, voelt hij zich toch met Fagro verbonden. Hij vertelt: “Het begon al voor ik officieel in dienst was. Ik mocht mijn kerstpakket ophalen in een drive-through en er stonden vier managers die mijn naam kenden, terwijl ik nog geen uur had gedraaid. Ze vinden het bij Fagro echt jammer dat de sociale factor ontbreekt en er minder feestjes zijn. Je kunt als bedrijf ook denken ‘dat scheelt kosten’.” Ralph vindt het contact binnen Fagro heel laagdrempelig. “Je kunt iedereen appen, bellen of mailen als je wilt”, zegt hij.

Ook salaris zonder opdracht

Dat hij bij Fagro een vast inkomen heeft, vindt Ralph fijn. “Je krijgt ook zonder opdracht betaald, ik zou geen interim-werk doen als dat niet zo was. Zeker als je zoals ik jarenlang bij één bedrijf hebt gewerkt, heb je geen zin in financiële onzekerheid. Maar ik ben vooral naar Fagro gegaan om rijk te worden in kennis, niet in geld”, zo zegt hij. In ieder geval heeft de ervaring hem al geleerd dat hij definitief verder wil in business control. “En als ik kennis mis, kan ik dat aangeven bij Fagro en cursussen of opleidingen volgen. Maar ik voel me totaal niet gepusht om een MBA of zoiets te gaan doen. Het gaat er bij Fagro niet alleen om hoe declarabel ik ben, maar vooral ook om wat ik wil.”

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.