Fagro is onderdeel van

Vincent Knopf
Consultant II

Collega Vincent: “Leuk werk, leuke mensen en nieuwe dingen leren”

Vincent Knopf kijkt terug op een goed jaar. Zijn eerste opdracht wist hij te verdiepen en uit te breiden. En ook zijn tweede, waarmee hij net is begonnen, belooft een hele boeiende te worden. Daarbij komen nog een leuk team en de kans om zich verder te ontwikkelen. “Ik heb het al met mijn business manager over een RC-opleiding gehad.”

Als er één ding is waar Vincent niet van houdt, dan is het sleur. Daarom verliet hij de accountancy, waar hij drie jaar werkte na zijn eerste baan als controller bij een drukkerij. “In de accountancy leer je de basis van finance goed kennen, maar er is weinig variatie en je werkt telkens voor dezelfde klanten”, vertelt hij. In plaats daarvan koos Vincent voor de afwisseling van interim opdrachten via Fagro. “Bij elke opdracht vul je je rugzak verder met extra kennis en nieuwe ervaringen, terwijl je steeds een brug moet slaan naar nieuwe mensen. Daar heb je people skills voor nodig, dat miste ik in de accountancy.”

Vervolgstudie over jaar of twee

Vincent wil blijven groeien als persoon en als finance professional, dat maakt Fagro interessant voor hem. Naast de interne trainingen over sociale vaardigheden en vakinhoudelijke kennis, kan hij ook een externe opleiding volgen. Hij legt uit: “Ik ben na mijn hbo-studie International Business meteen gaan werken en wilde altijd nog een vervolgopleiding doen. Dat kan bij Fagro. Ik denk aan een RC-opleiding, daar wil ik over een jaar of twee mee starten. Nu is het privé nog even niet aan de orde, omdat het heel druk is. Ik ben trainer en penningmeester van een volleybalvereniging en mijn vriendin is bezig met haar Phd. Als zij straks klaar is, wil ik beginnen met mijn studie.”

Persoonlijk veel geleerd

Vincents eerste opdracht was bij de GGD. Hij begon er als junior administrateur, maar kreeg er al snel andere verantwoordelijkheden bij. “Ik heb geholpen de financiële administratie meer en beter procesmatig te laten werken, in het kader van een ISO-certificering. Maar ik heb bijvoorbeeld ook meegewerkt aan het maken van de jaarrekening”, vertelt hij.

Vooral op persoonlijk vlak heeft hij veel geleerd van deze opdracht. “Iemand zei eens tegen me ‘jij bent al op de hoek van de straat, terwijl anderen nog bij de deur staan’. Ik wil vaak te hard, dan zie ik de oplossing en wil ik die meteen toepassen. Maar je moet ook de mensen in een organisatie mee weten te nemen in een verandering.”

Extravert team

Nu doet Vincent een opdracht bij Topigs Norsvin, een wereldwijd toonaangevende varkensfokkerijorganisatie. Hij ondersteunt er de CFO als controller en is ook hier bezig met het in kaart brengen en verbeteren van de financiële processen. Dit keer voor een aantal geografische regio’s, waaronder China, Afrika en Scandinavië. Vincents business manager is Karin, zij is ook accountmanager voor Topigs Norsvin en heeft de match tussen de organisatie en Vincent gemaakt. Collega-consultant Rob Vermeer van Fagro zit eveneens bij Topigs.

Vincent: “Toen Rob hoorde dat ik daar ook kwam werken, belde hij me meteen enthousiast op. Ik heb bij Fagro trouwens een heel leuk en divers team, met vrijwel allemaal extraverte mensen. We spreken elkaar regelmatig in een call, waarbij iemand over zijn of haar opdracht vertelt. Dat verbreedt je horizon. Het is ook een gezellig team, we zien elkaar buiten de opdracht om op kantoor bij Fagro, bij trainingen, borrels en andere sociale evenementen. Laatst op het personeelsfeest zijn we het langste gebleven.”

Vertrouwd gevoel

Dat hij een goede klik heeft met zijn Fagro-collega’s vindt Vincent niet verwonderlijk. “Er wordt bij je sollicitatie naar bepaalde vaardigheden gekeken, dus je hebt sowieso een overlap. De kans is groot dat je bij elkaar past en dezelfde opvattingen deelt. De mensen bij Fagro geven mij in ieder geval een heel vertrouwd gevoel.”

Ook met zijn business manager Karin heeft Vincent een goede band. “Ik had haar bijvoorbeeld verteld dat ik eerst nog naar de Formule1 wilde als mijn contract zou worden verlengd en ik een volgende opdracht zou krijgen. Dat wist ze nog precies. Bij mijn contractverlenging zei ze ‘ga jij je vakantie maar boeken’. Zij is erg geïnteresseerd, dat is belangrijk.”

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.