Fagro is onderdeel van

Yannick Reinartz
Consultant II

Collega Yannick Reinartz vertelt over het Fagro Development Program: “Leren hoe je mensen meekrijgt in verandering”

Presenteren tijdens je studie is wel wat anders dan in een bedrijf. En hoe krijg je mensen mee in veranderingen waar ze niet op zitten te wachten? Het Fagro Development Program helpt Yannick Reinartz stappen te zetten als financial, vakinhoudelijk én persoonlijk. “Ik geef nu bijvoorbeeld zelf presentaties over robotisering in finance aan studenten.”

Training on the job, Yannick vindt het een fijne combinatie. “Ik ben na mijn studie bedrijfseconomie meteen bij Fagro gaan werken. Via het Development Program kan ik me toch blijven ontwikkelen, onder meer daarom heb ik voor Fagro gekozen”, vertelt hij. Yannick rondde het junior deel van het programma pas geleden af. Ondertussen werkte hij bij Refresco Benelux. Dit bedrijf is onderdeel van Refresco Group, de grootste onafhankelijke bottelaar van frisdranken en vruchtensappen ter wereld.

Yannick: “Eerst zat ik op de crediteurenafdeling. Daarna heb ik een nieuwe opdracht gekregen: het berekenen, doorvoeren en onderhouden van verkoopprijzen, als de spil tussen sales en debiteuren. Daarbij heb ik veel contact met verschillende mensen van de vijf vestigingen van Refresco in de Benelux. Geen administratief baantje dus, waarbij ik alleen maar achter m’n computer zit.”

FinTech trainingen

Bij Refresco werkt Yannick dagelijks met Excel. De Excel-training die hij tijdens het Junior Fagro Development Program deed, komt hem dan ook goed van pas. “Je leert allerlei trucjes en formules om data inzichtelijk te maken met Excel. Ook heb ik een basistraining Power BI gedaan. Daarmee zet je snel dashboards met staafdiagrammen en grafieken in elkaar en maak je mooie presentaties. Dat gebruik ik nog niet in mijn werk, maar is handig voor de toekomst.”

Ook de training over de inzet van robotics process automation (RPA) in finance vond Yannick erg interessant. Sterker nog, hij heeft samen met een collega-consultant presentaties over dit onderwerp gegeven aan studenten van bijvoorbeeld de universiteit van Maastricht. Vorig jaar deden ze twee sessies en in juni staat er weer eentje op stapel.

Goed voor zelfvertrouwen

“Twee à drie uur over RPA vertellen aan zo’n dertig studenten, ik had niet gedacht dat ik het zou durven”, zegt Yannick. “Het ontwikkelprogramma van Fagro heeft me niet alleen met vakkennis geholpen om die stap te zetten. Ik heb ook geleerd hoe je presenteert en met passie over iets vertelt. Het heeft me veel ervaring gebracht en zelfvertrouwen gegeven.”

Behalve dat Yannick zijn presentatievaardigheden verbeterde, heeft hij veel gehad aan de training Omdenken & Profileren en de training over het leiderschapsmodel van de bekende managementgoeroe Franklin Covey. “Ik heb onder meer geleerd hoe je mensen meekrijgt in veranderingen. Niet iedereen wil bijvoorbeeld meewerken met jouw visie of de visie die je vanuit het management moet overdragen.”

Inleven in emoties

Yannick kon zijn nieuwe soft skills meteen in zijn eerste jaar bij Refresco toepassen. “Ik zat toen op de crediteurenafdeling van een vestiging die net door het bedrijf was overgenomen. Dat betekende een verandering van de manier van werken en gaf een hoop emotie. Het is belangrijk om je te kunnen inleven in de emoties van anderen. Soms weet je niet wat er speelt. Dat moet je boven tafel weten te krijgen. Waarom reageert iemand op een bepaalde manier? En wat kun je doen om de situatie te verbeteren? Zo hebben we weer een goede spirit op de afdeling gekregen.”

Klaar voor complexe projecten

Dit jaar begint Yannick met het Medior Fagro Development Program. Qua soft skills kijkt hij het meest uit naar de training over assertief en sensitief optreden. “Daarin gaan we nog dieper in op omgaan met emoties en communicatie.” Vakinhoudelijk vindt Yannick de komende training over business control erg interessant. “Dat gaat over kijk hebben op een organisatie: hoe je toegevoegde waarde creëert voor de organisatie door analyse van financiële en niet-financiële data. Dat is ook waar mijn ambities liggen. In de toekomst wil ik daarom een post hbo-opleiding business control volgen. Daar legt deze training de basis voor.”

Het ontwikkelprogramma van Fagro helpt Yannick door te groeien naar complexe projecten, maar is ook gewoon leuk om te doen. “Je hebt veel plezier met je collega-consultants en bouwt een band met ze op. Bij elke training eet je bijvoorbeeld eerst samen een hapje, het is allemaal erg informeel. Dat is de sfeer bij Fagro sowieso”, vindt hij.

 

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.