Fagro is onderdeel van

Dion van Rooij en Robin van den Akker
Junior financials

Collega’s Dion & Robin over werken bij Fagro: “Fagro is innovatief en investeert in je!”

Na hun afstudeeropdracht gingen Dion van Rooij en Robin van den Akker op de koffie bij Fagro. De afstudeeropdracht deden ze samen, de koffie apart. Maar ze kwamen allebei tot dezelfde conclusie: als starter zit je goed bij Fagro. Niet alleen omdat je een breed beeld krijgt van finance en zo een goede toekomstkeuze maakt. “Finance verandert, FinTech wordt steeds belangrijker. Daar is Fagro volop mee bezig. En ze steken moeite in je.”

Samen studeren, samen bij Fagro

Al tijdens hun opleiding Finance & Control aan de Avans Hogeschool in Den Bosch merkten Dion en Robin dat ze goed konden samenwerken. Dus toen ze voor hun afstudeeropdracht een partner moesten kiezen, was dat niet zo moeilijk. Robin: “Ik ben sterk in plannen en wat minder in communicatie, bij Dion is dat precies andersom. We zijn elkaars tegenwichten en vullen elkaar aan.” Hun afstudeeropdracht deden ze bij een waterschap. Daar bouwden ze een Power BI-dashboard dat inzicht geeft in de inkoopprocessen, vooral of er volgens de regels wordt aanbesteed.

Tips Fagro-consultant

Dat Dion en Robin nu allebei bij Fagro werken heeft rechtstreeks te maken met hun afstudeeropdracht. Robin legt uit: “Bij een afstudeeropdracht kun je de hulp inroepen van een externe professional. Onze afstudeerbegeleider was een consultant van Fagro, hij heeft ons verwezen naar een collega.” Dion: “Die collega vond de basis van het dashboard goed, maar heeft ons geadviseerd over hoe dingen technisch beter konden.” Robin: “En we hebben bijvoorbeeld tips gekregen om het dashboard overzichtelijker te maken door een goede dataselectie.”

Innovatief bezig

Dat Fagro volop bezig is met FinTech-ontwikkelingen zoals datavisualisatie en robotisering, was voor Dion en Robin een van de redenen om in te gaan op de uitnodiging om eens te komen koffiedrinken. Dion: “Finance wordt steeds digitaler en tools worden steeds belangrijker. Fagro is innovatief en maakt werk van FinTech.” Ook de mogelijkheid om als starter een beter beeld van finance te krijgen speelde mee. Robin: “Onze opleiding was heel breed. Bij Fagro kun je onderzoeken welk aspect van finance je het leukst vindt.”

Luchtig gesprek

Luchtig en informeel, dat is de indruk die Dion en Robin hebben overgehouden aan hun koffieafspraak met Fagro. Dion: “Dat eerste gesprek was met ieder apart, omdat ze ons los van elkaar wilden leren kennen. Het was ook echt een kennismaking en voelde helemaal niet aan als een sollicitatie. Ik hoefde bijvoorbeeld niet alleen maar antwoord op vragen te geven, er werd ook veel verteld.” Robin heeft het net zo ervaren: “Het was een fijn gesprek. Ik heb een goed beeld gekregen van de organisatie en de mensen die er werken. Ik vond het bovendien prettig dat er twee mensen van Fagro bij waren. Dat maakte het makkelijker praten dan een-op-een.”

Snel veel leren

Vooral ook de opleidings- en doorgroeimogelijkheden bij Fagro spraken Dion en Robin aan. Robin: “Net zoals in een traineeship kun je je snel ontwikkelen, maar bij Fagro heb je het pluspunt dat je allerlei bedrijven leert kennen zonder naar een andere organisatie over te stappen. Je gaat van de ene klus naar de andere, terwijl je gewoon bij Fagro blijft werken.” Dion: “Bij mij speelde ook een rol dat Fagro kijkt naar waar je woont en vooral in het zuiden van het land actief is. Je wordt bijvoorbeeld niet zo snel naar de randstad gestuurd.”

Meedenken

Robin en Dion zijn ondertussen in dienst bij Fagro. Robin gaat binnenkort aan de slag in de energiesector, bij een netwerkbeheerder. Daar zal hij zich richten op contractmanagement. Dion is net begonnen bij een snelgroeiend familiebedrijf in de industrie- en betonbouw. Robin: “Ik ben nu de organisatie en systemen aan het leren kennen en ik ben bezig met een project rond het mobiliteitsbudget. Ook help ik bij de verwerking van gegevens in twee financiële systemen. Volgend jaar gaan we over op een nieuw, geïntegreerd systeem. Daarbij mag ik meedenken over hoe dingen anders, beter kunnen, vanuit een frisse blik.”

Alle deuren wagenwijd open

Klopt hun eerste indruk van Fagro met het beeld dat Dion en Robin nu hebben? Dion: “Alles is zoals het me is verteld. Neem de teamuitjes, ik heb al verschillende mailtjes met uitnodigingen gehad. Dat is belangrijk, want de andere consultants in je team zijn je collega’s en zo leer je ze kennen. Alle deuren staan ook wagenwijd open bij Fagro. Zo waren de vestigingsdirecteur en de algemeen directeur er allebei op de onboardingsdag, om persoonlijk kennis te maken. De LinkedIn-workshop op die dag, waarin je leert je profiel te optimaliseren, vond ik trouwens een erg leuk idee.”

Medewerkers voorop

Robin onderschrijft wat Dion vertelt. “Fagro is een laagdrempelige organisatie, je kunt bij iedereen binnenlopen. En ze stellen medewerkers voorop, bijvoorbeeld met een persoonlijk leertraject, kennisevents en allerlei uitjes.” Dion vult aan: “Je krijgt ook een coach toegewezen, die je helpt vanuit zijn ervaring, zowel praktisch als inhoudelijk. En je hebt je business manager. Met die van mij heb ik wekelijks contact, eigenlijk meer dan ik had verwacht. We bespreken kort hoe het gaat, of m’n opdracht me bevalt en of ik bepaalde vragen heb. Je merkt aan alles dat Fagro moeite in je steekt.”

 

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.