Fagro is onderdeel van

Zerachja Hehakaja
Consultant II

Het eerste jaar bij Fagro van Zerachja Hehakaja: “Ik weet nu welke kant ik uit wil”

Finance was eigenlijk Zerachja Hehakaja’s plan B. Een plan dat goed uitpakte, net zoals zijn overstap van de accountancy naar interim consultancy. Zijn eerste jaar bij Fagro vloog voorbij. Ondertussen zit hij op z’n derde opdracht. Bij dezelfde opdrachtgever als waar hij begon, maar in een functie met meer verantwoordelijkheid. “Het is een mooi compliment als je wordt teruggevraagd.”

Ooit wilde Zerachja officier worden bij Defensie, maar dat liep anders. “Cijfers lagen me goed op de middelbare school en vrienden van me studeerden al economie. Dus toen het met solliciteren bij Defensie niet lukte, werd het bedrijfseconomie”, vertelt hij. Een keuze waar hij heel tevreden mee is en die goed bij hem past, weet hij. Zeker nu hij vanuit de accountancy is overgestapt naar Fagro. Zerachja: “In de accountancy liep ik vast in mijn ontwikkeling. Ik stelde jaarrekeningen samen en deed een stukje controlling, maar het was moeilijk om opleidingen te volgen. Ik wilde meer leren over analyses maken. Ook miste ik diepgang, je gaat niet echt in op de business van de klant. Bij Fagro heb ik die diepgang wel, dat is top. En ik heb veel opleidingsmogelijkheden.”

Zelfde dorp

Zerachja heeft vanaf het begin een goede klik met Fagro. “Ik had mijn profiel op LinkedIn opengezet voor recruiters en werd door Fagro benaderd. Het was een leuk gesprek en ik werd doorverwezen naar een business manager. Dat was Lex, hij is ook mijn business manager geworden toen ik bij Fagro kwam werken. Lex komt net zoals ik uit Vught, we kennen dezelfde mensen. Ik denk dat het toeval is, ik ben sowieso iemand die makkelijk in de omgang is, maar misschien schept het toch een band.” Het gesprek erna was net zo’n positieve ervaring. Zerachja: “Dat was met een business manager van dezelfde leeftijd als ik, die precies begreep waar ik naar op zoek was. Heel fijn.”

Veel uitjes

De sfeer bij Fagro is los en open, zegt Zerachja. “Dat is prettig. Er werken ook veel jonge mensen. In coronatijd heb ik weinig van mijn Fagro-collega’s gezien, maar nu is het weer begonnen. We hebben laatst een BBQ gehad met ons team, erg geslaagd. En vorige week was er een survivaluitje, maar helaas heb ik me daarvoor moeten afmelden. Volgende maand is er nog een feest van DPA.” Bij zijn opdrachten vindt Zerachja het leuk om met andere consultants van Fagro samen te werken. “Het zijn echt je collega’s. Ze hebben voor dezelfde tak van sport gekozen en je kunt ze bij andere opdrachten weer tegenkomen. Verder zie je elkaar bij trainingen.”

Stap vooruit in functie

Zerachja’s eerste opdracht was bij pensioenuitvoerder APG. “Ik heb er vier maanden aan de jaarrekeningen van verschillende fondsen gewerkt. Daar heb ik natuurlijk vanuit de accountancy ervaring mee, maar nu heb ik een kijkje gekregen in de keuken van een grote organisatie waar alles zit vastgetimmerd in processen. Dat moet ook, want het gaat om enorme bedragen. Je moet op de processen kunnen vertrouwen.” Na een maand of zes bij een farmaceutisch bedrijf als projectcontroller, is hij weer terug bij APG. Zerachja: “Ik ben er een stap vooruitgegaan en heb nu een coördinerende functie bij het maken van de jaarrekeningen. Daarnaast ben ik bezig met het inrichten van nieuwe processen.”

Helemaal zen

Na ruim een jaar bij Fagro heeft Zerachja scherp waar zijn toekomst ligt. “Ik wil me verder ontwikkelen in de richting van business control: analyseren en meedenken met klanten”, zegt hij. Hij is blij met de uitkomst van zijn plan B. “Als je iets wilt en dat lukt niet, moet je andere doelen stellen waar je energie van krijgt. Ik krijg energie van mijn werk bij Fagro en van de mensen met wie ik samenwerk.” De fysieke uitdagingen van een baan bij het leger heeft hij niet, maar dat maakt hij goed in zijn vrije tijd. Zerachja: “Ik geef bijvoorbeeld twee dagen per week ‘s ochtends en ‘s avonds bootcamps aan familie, vrienden en mensen in de buurt, daar ben ik tijdens de coronatijd mee begonnen. In lange weekenden en de vakanties ga ik graag hiken en kamperen met vrienden, liefst in Scandinavië. Heel basic, een tentje, een kampvuur en water halen uit een beekje in de buurt. Als ik dan terugkom, ben ik helemaal zen.”

 

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.