Fagro is onderdeel van

Joey Hanssen
Junior consultant

Joey over zijn eerste jaar bij Fagro: “Via Fagro kan ik bij verschillende bedrijven binnen kijken en verschillende posities bekleden”

Veel vlieguren maken en ervaring in finance opdoen, dat is wat Joey Hanssen wil. Daarom zit hij bij Fagro. Vanaf het eerste gesprek wist hij dat het plaatje klopte. “Bij Fagro gaat het echt om jou als consultant en luisteren ze naar je.” Ook leuk: als voetballiefhebber trapt hij een balletje mee in het zaalvoetbalteam van het bedrijf. “Contact maken is makkelijk, er wordt van alles georganiseerd.”

Joey is ‘nog zoekende’ binnen het financevak, zoals hij het zelf beschrijft. “Ik heb bedrijfseconomie gedaan aan Zuyd Hogeschool en ben in juni vorig jaar afgestudeerd. Bedrijfseconomie is een heel brede studie, wat het voor mij lastig maakt om te bepalen wat ik echt leuk vind. Op dit moment heb ik nog geen keuze gemaakt. Er zijn veel smaken in het financevak en die wil ik allemaal proeven. Via Fagro kan ik bij verschillende bedrijven binnen kijken en verschillende posities bekleden”, zegt hij.

Complexe financial reporting

Via een stage in de accountancy in Zuid-Afrika en z’n afstudeeropdracht bij een bedrijf in data-analyse maakte Joey al kennis met twee heel uiteenlopende kanten van finance. Nu doet hij bij Fagro ervaring op in een heel ander gebied: financial reporting. Hij vertelt: “Ik zit bij APG, een bedrijf dat pensioenen beheert voor vier grote pensioenfondsen. Onze afdeling maakt de maand-, kwartaal- en jaarrapportages voor interne partijen, maar ook voor externe stakeholders zoals De Nederlandsche Bank en de AFM. Heel complex, het gaat om heel veel en heel diverse soorten investeringen en om enorme bedragen, waardoor er ook strenge regelgeving mee gemoeid is.”

Eigen twist aan ontwikkelprogramma

Joey vindt het belangrijk dat hij bij Fagro kan blijven leren. In het Junior Fagro Development Program volgt hij allerlei trainingen om zowel zijn finance skills als zijn persoonlijke competenties te ontwikkelen. Joey: “Het is een heel tof en mooi concept, waarbij je praktijk en theorie combineert. Tijdens een Excel-training heb ik bijvoorbeeld formules geleerd om rapporten aan te vullen en uit te voeren, die pas ik toe in mijn werk bij APG. Ook heb je de mogelijkheid om een eigen twist te geven aan het programma. Omdat ik in data-analyse geïnteresseerd ben, mag ik nu al beginnen aan een Power BI-training die eigenlijk voor later gepland was.”

Geen nummer

Het naar voren halen van de Power BI-training is illustratief voor de manier waarop Fagro met consultants omgaat, zegt Joey. “Ze luisteren echt naar je. Je hebt ook meerdere keren per jaar een evaluatiegesprek. Waar liggen je interesses? Waar loop je tegenaan? En waar zitten je ontwikkelpunten? Je bent geen nummer, dat voelde ik direct al bij mijn eerste sollicitatiegesprek met Jelle Buis en David Mevissen. Doordat Fagro veel over de vloer komt bij Zuyd Hogeschool had ik al een beeld van het bedrijf. Het plaatje dat ik in het gesprek kreeg klopt helemaal.”

Steun in moeilijke tijden

Bij David, die nu Joey’s business manager is bij Fagro, kan hij met elke vraag en elk probleem terecht. “Het contact met David is heel veilig en vertrouwd. Op persoonlijk gebied heb ik moeilijke tijden achter de rug, doordat mijn vader onverwachts overleed. David stond binnen enkele dagen voor de deur en als ik dat had gewild nog diezelfde dag. Hij zei dat ik me geen zorgen hoefde te maken over mijn werk, eerst goed voor mezelf moest zorgen en het zelf kon aangeven wanneer ik weer wilde beginnen. Ik kan hem niet genoeg bedanken voor zijn steun.”

Eigen pubquiz

Ook de contacten met collega-consultants zijn warm. Joey: “Je zit natuurlijk op project bij de klant, bij mij is dat toevallig samen met twee andere collega’s van Fagro, maar je ziet elkaar bij allerlei evenementen, zoals netwerkborrels, kennissessies, trainingen en uitjes. Het is heel makkelijk om aan de praat te komen, zelfs al ken je elkaar niet. Je kunt altijd een gesprek beginnen over waar je werkt en wat je doet.” Zelf organiseerde Joey vorig jaar een pubquiz voor beginnende consultants, een groot succes. Buiten werktijd trapt hij graag een balletje mee in het zaalvoetbalteam van Fagro. “Ik hou van voetbal, op het veld en langs de lijn. Ik speel al sinds mijn vijfde en ik ben supporter van Fortuna Sittard. Het is dan heel erg leuk om die passie ook nog eens met je collega’s te kunnen delen.”

 

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.