Fagro is onderdeel van

Levi Eussen
Junior consultant

Junior consultant Levi over zijn eerste jaar bij Fagro: “Je ontwikkelt je sneller en bouwt een netwerk op”

Levi Eussen zit niet graag thuis. Hij zoekt liever de drukte op, gaat eropuit met z’n vrienden of speelt samen een potje zaalvoetbal. Ook in zijn werk is Levi superactief. Hij heeft drie opdrachtgevers, volgt het Fagro Development Program én geeft presentaties aan studenten. Bijvoorbeeld over zijn ervaring als consultant of hoe je solliciteert. “Van dat soort dingen krijg ik veel energie!”

“Een hoop mensen van mijn leeftijd weten niet wat ze willen na hun studie”, zegt Levi. “De detachering ingaan is een logische stap. Je ontdekt wat je leuk vindt, ontwikkelt je sneller doordat je steeds in een andere omgeving zit en je bouwt snel een netwerk op.” Zijn ervaring deelt hij graag met studenten die in dezelfde situatie zitten als hij vorig jaar. Dat doe hij door mee te gaan met de recruiters van Fagro als ze scholen bezoeken. Levi: “Ik vertel dan over mijn werk als consultant en de trainingen die je krijgt Fagro. Erg leuk!”

Gouden tip: gunfactor creëren

Levi geeft ook presentaties over solliciteren aan studenten, wat ze wel en juist niet moeten doen bij een sollicitatie. Zijn belangrijkste tip? Levi: “Wat goed werkt, is een gunfactor creëren. Dat doe je door naar raakvlakken met je gesprekspartner te zoeken. Vertel dus uitgebreid over jezelf, wie je bent en waar je vandaan komt. Dat zorgt voor een fijn gesprek. Maar natuurlijk gaat het ook over wat je kunt en hoe je eruitziet. Als je met tomatenvlekken op je kleren binnenkomt, sta je al meteen met drie nul achter.”

Ruimte voor grapjes

Zelf ontdekte Levi Fagro via-via. “Na mijn studie dacht ik aan de banksector en hypotheken, maar ik kwam iemand tegen die me op Fagro wees. Bij het bekijken van de website van Fagro heb ik meteen op de sollicitatieknop gedrukt”, vertelt hij. Vooral de professionaliteit sprak hem aan. “Je ziet meteen dat je terechtkomt in een omgeving met slimme mensen, waarin je je breed kunt ontwikkelen.” Het eerste gesprek met Fagro voelde goed aan, heel open en niet zwaar. Ook het tweede gesprek op kantoor was fijn. Levi: “Er wordt naar je persoonlijke leven gevraagd en er is ruimte om grapjes te maken. Je voelt direct de prettige sfeer, dat mensen goed zijn met elkaar.”

Uithangbord voor Fagro

Levi heeft Business Studies gedaan aan Zuyd Hogeschool, met bedrijfskunde als afstudeerrichting. Hij is dus geen ‘die hard’ financial, zoals hij het zelf zegt. “Cijfers trekken me wel. Ze zijn goed of fout, daar zit niks tussenin en het is lekker duidelijk. Ik vond het op de basisschool al leuk om ermee te werken.” In eerste instantie dacht hij erover om naast zijn werk bij Fagro een master in een finance te doen, maar dat plan heeft hij bijgesteld. Levi: “Ik wil meer de kant van business manager op, want ik ben graag met mensen bezig en hou van praten. Als business manager bij Fagro ga je naar klanten toe, zoek je nieuwe opdrachten en begeleid je consultants. Je bent het uithangbord van Fagro. Die kant ga ik nu al uit door mee te gaan naar scholen.”

Kennis verdiepen

Als business manager heb je wel voldoende kennis en ervaring nodig, beseft Levi. “Door mijn studie heb ik minder financiële diepgang, maar die kennis spijker ik bij met de trainingen van het Fagro Development Program”, zegt hij. Zelf heeft hij ook om extra training in bedrijfsadministratie gevraagd en bij Fagro aangegeven dat meer mensen daar behoefte aan hebben. Levi: “Dat hadden ze al van meer kanten gehoord en waren ze al mee bezig. Er is nu een serie van vier sessies over bedrijfsadministratie georganiseerd, die door een externe docent op kantoor bij Fagro worden gegeven.”

Neus in de boter

Ook in de praktijk leert Levi een hoop bij. Hij zit bij maar liefst drie opdrachtgevers tegelijk, waarbij hij zowel ervaring opdoet rond de financiële administratie als de projectadministratie. Levi: “Op een van die opdrachten werk ik samen met Helmut Bemelmans. Een superslimme man, van wie ik ontzettend veel opsteek. Met hem ben ik echt met mijn neus in de boter gevallen. Tijdens het kennismakingsgesprek bleek hij de vader van een schoolvriend te zijn. Zo grappig, we hadden meteen een goede klik! Heel bijzonder, dat bedoel ik nou met een raakvlak.”

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiter Jeannot Sporck. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of bel naar 06-8369 3573.

Solliciteer bij Fagro

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.