Fagro is onderdeel van

Merel Emonts
Qualified Controller

Merel Emonts over werken & studeren via Fagro: “Via Fagro zijn er veel mogelijkheden”

Merel Emonts werkt nu zes jaar voor Fagro. Ondertussen rondde ze haar opleiding tot qualified controller af, met als kers op de taart de prijs voor beste thesis. Of ze business control of financial control wil doen, weet ze nog niet. Wel dat ze zich wil blijven ontwikkelen en zo veel mogelijk sectoren wil zien. “Via Fagro zijn er veel mogelijkheden.”

Merels ambitie is om over een jaar of vijf als controller te werken. Via Fagro heeft ze de basis van de financiële administratie goed leren kennen: een must als je het controllersvak in wilt, vindt ze. “Je moet begrijpen hoe de boekhouding en balans in elkaar zitten, pas dan zie je de verbanden tussen de cijfers. Ik ben na mijn studie bedrijfseconomie begonnen op de grootboekadministratie van mijn stagebedrijf, een zorgorganisatie. Eerst als vakantiewerk, daarna via Fagro. De dingen die ik daar heb geleerd, neem ik mijn hele leven mee”, zegt ze.

Verdiepingsslag gemaakt

Na vervolgopdrachten bij twee gemeenten wilde Merel graag via Fagro de profitsector in. Dat werd het administratieve servicecenter van facilitair dienstverlener Vebego Service & Expertise. Merel: “Als medewerker grootboek deed ik er bijvoorbeeld de maandafsluiting en de btw-aangiftes, maakte ik liquiditeitsprognoses en bereidde ik de accountantscontrole voor. Maar ik heb ook geholpen bij het onboarden van een bedrijf. Zo heb ik een mooie verdiepingsslag gemaakt.”

Assistent-controller

Toen het tijd werd voor een nieuwe uitdaging, kreeg Merel de kans om parttime assistent reporting controller te worden bij holdingbedrijf Vebego Group . Ze lacht: “Ik ben niet iemand die zichzelf verkoopt, maar als je eenmaal mensen in een organisatie kent komen er vanzelf dingen op je af. Bij de holding werkte ik mee aan het consolideren van de cijfers van zo’n 150 bedrijven.”

Momenteel is Merel assistent-business controller bij Balanz Facilitair, een bedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt inzet voor facilitaire diensten zoals schoonmaak. Merel: “Ik ga bijvoorbeeld in gesprek met de regionale operationele managers over hoe ze draaien, heel interessant. Maar ik heb ook financial control-taken en vind het leuk om de boekhouding in te duiken.”

HOFAM-opleiding via Fagro

Business of financial control: Merel heeft nog niet bepaald welke kant ze uit wil. Maar achter haar keuze voor Fagro staat ze nog helemaal. “Na mijn afstuderen twijfelde ik tussen een premaster en geld verdienen. Ik kende Fagro van school en wist dat ze veel opleidingsmogelijkheden boden. Dat sprak me aan”, legt ze uit. Van die mogelijkheden maakt Merel goed gebruik. Zo rondde ze onlangs via Fagro de HOFAM-opleiding af. Ze volgde deze tweejarige opleiding tot Qualified Controller naast haar opdrachten. Dat was goed te doen, kijkt ze terug. “Ik werkte 36 uur en ging één dag per twee weken naar school. Het was een intensieve periode, maar ze houden er vanuit de opleiding rekening mee dat je het als financial op bepaalde momenten heel druk hebt.”

Blij met studieadvies Fagro

De HOFAM-opleiding is echt een aanrader, aldus Merel. “Het is een fijne, praktische opleiding waarbij je in een kleine groep zit. Het is niet alleen maar blokken en examens doen. Je kennis wordt ook getoetst via opdrachten, presentaties en papers, en er is ruimte voor discussie. Fagro heeft me geadviseerd deze opleiding te doen en daar ben ik erg blij mee,” vertelt ze. Merel studeerde met glans af in april 2022 en won met haar scriptie over prestatiemanagement zelfs de prijs voor de beste thesis. “Dat was een mooie afsluiting van mijn studie. Ik had het niet verwacht, maar ben er best trots op”, zegt ze.

Trainingen leerzaam én gezellig

Merel ontwikkelt zich niet alleen vakinhoudelijk bij Fagro. Ook de trainingen in soft skills helpen haar te groeien. “Bijvoorbeeld de trainingen over situationeel leiderschap en gesprekstechnieken vind ik interessant. Je leert naar jezelf te kijken, waar je aan moet werken.” De trainingen zijn ook altijd gezellig. Merel: “Je begint bijvoorbeeld met een kopje koffie of een lunch. Daar spreek je dan ook vaak nog business managers. Het is sowieso makkelijk om verbinding met collega’s te maken, iedereen is open en sociaal bij Fagro. Ik heb een vast clubje opgebouwd, met wie ik bijvoorbeeld naar de borrels ga.”

 

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.