Fagro is onderdeel van

Milan Paulissen
Medior Consultant

Milan over de overstap naar interim: “Door de variërende werkomgevingen kan je jezelf op persoonlijk én vakinhoudelijk vlak sneller ontwikkelen.”

Milan is vorig jaar bij Fagro in vaste dienst getreden als finance consultant. Wat waren zijn beweegredenen om de stap van ‘regulier’ werk naar interim te maken? Hoe ervaart hij zijn keuze en het werk? Lees het in dit interview! 

Stel jezelf even kort voor!

Ik ben Milan Paulissen, 29 jaar oud en woonachtig in Tilburg. In 2013 heb ik mijn master in finance op de Universiteit van Tilburg afgerond. Daarna heb een half jaar als consultant (niet via Fagro) gewerkt om vervolgens in vaste dienst te treden bij HDI Global SE. Hier heb ik vier jaar gewerkt in de rollen van financial reporting en business controller. In februari 2019 heb ik toch weer de overstap naar consultancy (interim) gemaakt en ben ik in dienst getreden bij Fagro.

Op dit moment ben ik werkzaam bij Renewi op de FP&A afdeling. Hierbij ben ik op groepsniveau (samen met de FP&A manager) verantwoordelijk voor de forecast/budget rondes. Meer specifiek alle divisies leveren hun cijfers aan, vervolgens controleren we deze op bijvoorbeeld Intercompany verschillen en analyseren de cijfers. Tevens verzorgen wij de rapportages aan de board of directors en de supervisory board.

Je hebt de overstap gemaakt naar interimwerk. Waarom?

Wat mij aantrekt aan interim is de mogelijkheid om verschillende rollen te vervullen binnen diverse sectoren. Door de variërende werkomgevingen en bedrijfsculturen kan je jezelf op persoonlijk én vakinhoudelijk vlak sneller ontwikkelen. Daarnaast biedt Fagro veel mogelijkheden tot ontwikkeling met de Fagro Academy waar verschillende trainingen, workshops en opleidingen worden aangeboden. Niet alleen vakinhoudelijk maar ook gericht op de softskills en competenties.

Wat was voor jou de reden om voor interim te kiezen?

Mijn belangrijkste overweging en reden was dat ik binnen het financiële segment niet zeker weet welke richting ik uit wil, qua functie en bedrijfstak. Mijn vorige werkervaring is enkel binnen de financiële dienstverlening. Binnen de interimsector hoop ik voor mijzelf een duidelijker beeld te krijgen van waar ik energie van krijg en welke richting ik uiteindelijk heen wil.

Wat vind jij de voor- en nadelen van interim werk?

Een voordeel is dat je in relatief korte tijd verschillende rollen uitvoert. Waar je bij een ‘reguliere’ functie jarenlang op dezelfde rol blijft zitten, bij interim wisselt dit snel en doe je dus veel ervaring op.  Dit bij verschillende organisaties en branches waarbij je wordt ondergedompeld in verschillende bedrijfsculturen/ verschillende persoonlijkheden. Door al de voorgaande genoemde variabelen die per opdracht verschillen creëer je een snel leerpad, waarbij je op vakinhoudelijk en op persoonlijk gebied heel snel stappen kunt zetten in je ontwikkeling.

Een nadeel van interimwerk is dat door de relatief snel wisselende werkomgevingen het lastiger is om een band op te bouwen met je collega’s.

Welke ervaringen heb je tot nu toe opgedaan als interimmer die je als niet-interimmer niet zou meemaken?

Vooral al op persoonlijk vlak kun je jezelf een stuk sneller ontwikkelen. Enerzijds omdat je met veel verschillende situaties te maken krijgt. Anderzijds ook omdat er binnen Fagro veel wordt geïnvesteerd in persoonlijke ontwikkeling.

Wanneer zou je iemand interim werk bij Fagro adviseren?

Ik denk dat voor iedere finance professional werken bij Fagro een meerwaarde kan hebben. Zoals ook al uit mijn overwegingen blijkt, doe je veel verschillende relevante werkervaring op. Daarnaast heb je binnen Fagro genoeg collega’s die bereid zijn je te helpen & te ondersteunen (vanuit hun ervaringen). Dat in combinatie met de Fagro Academie zorgt ervoor dat je sneller dan gemiddeld stappen maakt.

Wat is je ambitie?

Zoals al blijkt uit mijn antwoord bij de overwegingen, weet ik nog niet welke richting ik precies uit wil op de langere termijn. Voor nu wil ik zoveel mogelijk ervaring opdoen in met name verschillende bedrijfssectoren. Daarnaast staat de persoonlijke ontwikkeling hoog op de agenda hierin faciliteert Fagro volop. Tevens hoop ik de RC-opleiding via Fagro te volgen. Maar het belangrijkste is dat ik plezier en uitdaging blijf houden in mijn werk!

 

Wil jij ook weten wat Fagro als werkgever voor jou zou kunnen betekenen? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Neem vrijblijvend contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Laura van Oppen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.vanoppen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-307 562 52 (Jeannot) of 06-488 06936 (Laura).

Of solliciteer direct door middel van onderstaande formulier!

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.