“Ik was achttien toen ik voor mijn hbo-opleiding bedrijfseconomie naar Sydney ging om stage te lopen. Mijn Engels was slecht, dat wilde ik verbeteren, maar ik ging ook voor het avontuur. Daarna heb ik nog anderhalve maand alleen door Australië rondgereisd. Omdat ik heel weinig geld had, deed ik dat door te liften”, vertelt Simon. Hoewel hij de reiskoorts te pakken had, ging Simon terug naar Nederland om zijn studie af te maken. Hij deed er zelfs nog een premaster en master International Business aan de Universiteit van Maastricht achteraan.
Engelse les geven in Colombia
Na zijn afstuderen was Simon niet echt met zijn carrière bezig. Hij werkte een tijdje als hovenier om geld te verdienen en vertrok vervolgens voor acht maanden naar Zuid-Amerika om daar vrijwilligerswerk te doen. “Ik heb onder meer drie maanden in Colombia gezeten, ik heb er Engelse les gegeven. Dat was goed voor mijn sociale vaardigheden.” Hij lacht: “Maar ik heb er ook ontzettend veel salsa gedanst, een van mijn grote passies naast muziek en voetbal. Dat heb ik ontdekt toen ik in Australië zat.”
Tinder voor activiteiten
Simon is in meerdere opzichten een ondernemend type. Eenmaal weer in Nederland begon hij met twee vrienden een bedrijfje. “Eigenlijk uit rebellie tegen onze individualistische samenleving, waarin we allemaal maar achter onze telefoon zitten. We hebben een soort Tinder bedacht voor activiteiten in de buurt, zoals voetballen in het park of een salsa-avond op de hoek”, vertelt hij. Hoewel de app een succes was, sloeg Simon een andere richting in. “We moesten investeren. Dat zag ik niet zitten, omdat het toch de vriendschap onder druk zet. Ik wilde een baan vinden en geld verdienen”, vertelt hij.
Driehonderd jaar terug in de tijd
Simons volgende stap werd Fagro. Hij legt uit: “Via Fagro kun je kijken wat er bij je past doordat je verschillende opdrachten doet. Het was direct een match, ik werd er met open armen ontvangen. Ze waardeerden mijn lef, dat is zelfs een van Fagro’s bedrijfswaarden.” Ruim een jaar en twee opdrachten verder koos hij ervoor om weer op reis te gaan. Dit keer was Azië de bestemming, met Singapore als beginpunt. Simon: “Ik heb dik een jaar rondgereisd, van Thailand, Vietnam en de Filipijnen tot India, China en landen zoals Tadzjikistan, Oezbekistan en Kirgizië. Daar ga je echt driehonderd jaar terug in de tijd, je moet er nog water uit de bron halen.”
Overal vrijwilligerswerk
Overal waar hij kwam, deed Simon vrijwilligerswerk. “Daar kun je online op solliciteren via Workaway. Van die organisatie ben ik nu ook ambassadeur. Ik heb bijvoorbeeld Engelse les gegeven in Vietnam, maar ook geholpen ecologische huizen te bouwen in Thailand. In China was vrijwilligerswerk wat moeilijker, daar heb ik in een theehuis gewerkt. Thee is trouwens ook een van mijn passies, al die geuren en smaken.… Toen ik terug was uit Azië, heb ik een jaar in een theewinkel in Nederland gewerkt.”
Hart voor finance
Met alles wat hij heeft gezien en gedaan, is Simon toch tot de conclusie gekomen dat zijn hart bij finance ligt. Hij heeft dan ook opnieuw voor Fagro gekozen en start binnenkort op een opdracht. “Ik heb er ook over gedacht om het onderwijs in te gaan, maar dat financiële zit in mijn genen. Dat heb ik van mijn vader, hij heeft ook bedrijfseconomie gedaan. Het is gek dat ik daar zo achter ben gekomen”, zegt hij.
Completere consultant
Simons reiservaringen zijn niettemin heel waardevol voor hem. “Het allerbelangrijkste wat ik heb geleerd, is dankbaarheid voor alles wat we in Nederland hebben. Maar ik heb ook mijn soft skills ontwikkeld en met andere culturen en stresssituaties leren omgaan. Wat doe je met een maffiabende die 200 euro van je wil voor een taxirit over de grens naar Kirgizië? Of als ze, zoals in India, heel andere verwachtingen hebben van het werk dat je komt doen? Dat moet je zien te managen. Ik denk dat de vaardigheden die ik tijdens het reizen heb opgebouwd een completere consultant van me maken.”
Uitdaging én stabiliteit
Via Fagro wil Simon zijn financiële kennis en ervaring verder versterken. Hij kijkt ernaar uit om weer aan de slag te gaan. “Tijdens het reizen leer je jezelf goed kennen en weet je wat goed voor je is. Ik hou van prikkels en uitdagingen, die heb je in finance. Maar ik wil ook stabiliteit en aan mijn carrière werken”, besluit hij. Bij Fagro vindt hij het allebei.
Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).