Fagro is onderdeel van

Sjors Beckers
Junior Consultant

Sjors vertelt over het Fagro Development Program: “Je krijgt tips & tricks over hoe je dingen aanpakt”

Voor Sjors Beckers is stilstaan geen optie. Hij wil zich verder ontwikkelen als finance professional en de rol vinden die het beste bij hem past. Werken en leren via het Fagro Development Program is dus een ideale combinatie voor hem. “Ik wil weten waar mijn ontwikkelpunten zitten en groeien, dat wordt ook door Fagro gewaardeerd met steeds uitdagendere opdrachten.” 

Het Fagro Development Program heeft absoluut een rol gespeeld in Sjors’ keuze voor Fagro. “Na mijn studie People & Business Management aan de Hogeschool Sittard wilde ik me oriënteren in de financiële wereld en mijn rol daarin zoeken. Daar ben ik nog steeds mee bezig”, vertelt hij. Via Fagro kan Sjors niet alleen via opdrachten bij klanten ontdekken waar zijn kracht ligt en wat hij het liefste doet, maar ook met training en opleiding aan zijn ontwikkeling werken. Sjors: “Je kunt non-stop leren als je dat wilt, zowel intern als extern. Dat maakt je werk interessanter, want hoe meer kennis je hebt, hoe moeilijker de opdrachten die je krijgt. Zo blijf je geprikkeld, dat vind ik leuk.”  

Gesprekken oefenen 

Sjors werkt nu zo’n anderhalf jaar voor Fagro en is bezig met het Junior Fagro Development Program. Tot nu toe is hij het meest gegroeid door de soft skills-trainingen van het programma. Hij legt uit: “Als ik bijvoorbeeld voor een nieuwe opdracht op gesprek moest bij Fagro of bij een klant, wist ik eerst niet goed hoe ik zo’n gesprek op een effectieve manier kon aanvliegen. Nu weet ik hoe ik me het beste profileer en ervoor kan zorgen dat ze voor mij kiezen. Om te beginnen geen ellenlange verhalen over jezelf houden, maar kort en krachtig vertellen wie je bent en waar je voor staat. De klant komt vanzelf wel met vragen. Niet elk gesprek of elke gesprekspartner is natuurlijk hetzelfde, maar je krijgt tips & tricks hoe je daarop inspeelt en hoe je een gesprek opbouwt. Dat soort dingen oefen je ook tijdens de training.”    

Zelf onderwerpen aandragen 

Nog iets wat Sjors heeft geleerd, is hoe hij omgaat met bepaalde situaties. “Mijn eerste opdracht was bij gemeente Rotterdam, waar ik tijdens de coronaperiode hielp bij de uitvoering van de TOZO-regeling. Ik had er soms hele boze ondernemers aan de lijn. In het trainingsprogramma heb ik handvaten gekregen voor de communicatie in dit soort gevallen. Je moet bijvoorbeeld rustig blijven en niet meegaan in de negatieve sfeer. Dat heeft geholpen.” Sjors had zelf aangegeven dat hij dit punt graag behandeld zou zien in de training Klantgericht adviseren. “Je kunt vooraf aangeven op een formulier waar je tegenaan loopt in een opdracht. Niets is te gek om in te brengen. Als je wilt, kun je ook een-op-een zaken bespreken met de trainer. Dat geeft een rustig gevoel.” 

Leren van elkaars ervaringen 

Ook het delen van ervaringen met collega’s helpt bij de ontwikkeling van je soft skills, stelt Sjors. “Je hoort wat andere consultants meemaken op hun opdrachten en bespreekt dit samen. Hoe zou jij dat doen? Hoe kan het nog beter? Daar steek je veel van op. Het creëert ook een vertrouwensband, want het zijn soms best persoonlijke ervaringen.” Hij vindt het fijn dat het gezelschap per training wisselt. Sjors: “Je zit met een kleine groep van zo’n zes collega’s bij elkaar. Dat zijn niet altijd dezelfde. Zo leer je telkens nieuwe mensen kennen en hoor je nieuwe dingen.”  

Interessante ‘lean’ training 

Vakinhoudelijk vond Sjors tot dusver de Lean Yellow Belt-training die hij binnen het junior Fagro Development Program volgde het meest interessant. “Die training gaat over het verbeteren van organisaties, hoe ze processen optimaliseren en verspilling elimineren”, vertelt hij. “Bij mijn afstudeeropdracht heb ik ook verschillende lean-methodes toegepast. Je kijkt hoe processen in elkaar zitten, hoe ze verlopen en waar het sneller en beter kan. Daar geef je advies over. Heel boeiend.”  

Steeds een stapje verder 

Sjors zit inmiddels op zijn derde klus via Fagro. Na zijn TOZO-opdracht bij gemeente Rotterdam werkte hij bij de finance afdeling van een expertisebureau gespecialiseerd in de optimalisatie van productie-omgevingen en de ontwikkeling van technologie voor de complexe machinebouw. “Daar deed ik onder meer de facturatie, projectbeheer en debiteurenbeheer”, vertelt hij. Sinds maart dit jaar ondersteunt Sjors het financiële team van gemeente Beek, waar hij helpt bij het maken van de jaarrekening en rapportages. Ook met zijn ontwikkeling in de praktijk zit het dus helemaal goed. 

 

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.