Fagro is onderdeel van

Rob Vermeer en Roger Koch
Senior Consultant & Principal Consultant

Toch weer terug bij Fagro, collega’s Rob en Roger vertellen!

Na jarenlang bij Fagro te hebben gewerkt, besloten Rob Vermeer en Roger Koch hun kansen elders te wagen. Nu zijn ze weer terug. De een na enkele jaren, bij de ander was het een kwestie van maanden. Waarom? Dat heeft met afwisseling, uitdaging en ontwikkeling te maken, maar vooral ook met de warme en menselijke sfeer bij Fagro. Daar kunnen weinig bedrijven aan tippen.  

“Het gras is niet groener bij de buren”

Rob en Roger hebben een vergelijkbare achtergrond. Na hun heao-opleiding gingen ze allebei in de accountancy aan de slag. Rob deed daarbij zijn master accountancy, terwijl Roger de titel van register accountant behaalde. De accountancy bleek echter niet hun ding. Rob: “Als accountant mag je alleen controleren. Je ziet bijvoorbeeld dat bepaalde processen niet goed lopen en weet hoe je het kunt oplossen, maar je mag niet adviseren. Terwijl ik dát juist leuk vind.” Roger herkent de situatie. “Ik heb hetzelfde pad gevolgd als Rob, alleen iets eerder in de tijd, en ben om dezelfde reden uit de accountancy gestapt. Het werk is heel eenzijdig. Je bent niet met de klant bezig, maar met controlelijsten afvinken.”

Leuke club

Vanuit de accountancy maakten Rob en Roger de overstap naar Fagro. Roger vertelt: “Als accountant ben je geneigd om als controller aan het werk te gaan, maar ieder bedrijf geeft een andere invulling aan de controllersfunctie. Je weet dus nooit waar je op solliciteert.” Van een vriend hoorde Roger over Fagro. “Hij zei ‘dat is een leuke club, ga daar eens kijken’. Het gesprek met Fagro was een eyeopener voor me. Ik ontdekte wat Fagro allemaal te bieden heeft, zoals de opleidingsmogelijkheden, de mensen waar je mee samenwerkt en de warme, persoonlijke cultuur.”

Ons kent ons

Rob had een vergelijkbare ervaring bij de kennismaking met Fagro. “Fagro is één grote familie en dat merkte ik al bij de sollicitatiegesprekken. De drie business managers waarmee ik heb gepraat waren totaal niet uit de hoogte, maar stonden gewoon met hun benen op de grond. Bij een feestje zit je ook net zo makkelijk naast de directeur aan tafel als bij je collega’s, het maakt niet uit of je net van school komt”, zegt hij. Hoewel Fagro de laatste jaren sterk groeide, bleef de cultuur overeind. Roger: “Toen ik in 2005 solliciteerde, waren we met 90 mensen en kende de directeur iedereen persoonlijk. Nu zijn we met 230 en is dat niet meer mogelijk. Maar binnen je vestiging ken je elkaar allemaal wel, dat is niet veranderd.”

Mooie kans

Na ruim drie jaar bij Fagro te hebben gewerkt, kreeg Rob in 2017 het aanbod om de rechterhand van de CFO van een internationaal handelsbedrijf te worden. Hij vertelt: “Ik ben niet bij Fagro weggegaan omdat ik het daar niet leuk vond. Ik heb er in verschillende keukens kunnen kijken en zowel als business controller, finance controller en project controller ervaring kunnen opdoen. Maar dit was een mooie kans en die heb ik gegrepen.”

Settelen of niet

Roger koos er in 2020 voor om Fagro te verlaten, na meer dan vijftien jaar. Roger: “Ik heb veel verschillende projecten voor Fagro gedaan, ook internationaal. In het begin waren het vooral SOx-projecten van enkele weken of maanden. Later heb ik grote projecten gedaan bij bedrijven als Philips, ABN AMRO en de Rabobank. Heel gevarieerd, mijn werk ging van jaarrekeningen en fiscale zaken tot ERP-implementaties, procesbeschrijvingen en identity- en accessmanagement. Maar na al die jaren ging het knagen en vroeg ik me af of ik me niet moest settelen. Toen kwam de grote uitdaging voorbij om global controller bij een bedrijf te worden.”

Geen ‘business as usual’

Nu is het 2021 en werkt zowel Rob als Roger weer voor Fagro. Rob legt uit: “Door met de CFO van het handelsbedrijf op te trekken, heb ik onwijs veel geleerd en ben ik gegroeid als persoon en als controller. Ik heb de planning- en controlcyclus een paar keer van begin tot eind gedaan en ken nu het hele plaatje. Op detacheringsopdrachten zie je vaak maar een onderdeel daarvan en ben je niet eindverantwoordelijk.” Toch heeft hij opnieuw voor Fagro gekozen, na een kleine tussenstap bij een ander bedrijf. Ook daar kwam Rob tot dezelfde conclusie. “Je wordt dan wel meester in het planning- en controlproces, maar je komt steeds dezelfde dingen tegen. De uitdaging gaat er vanaf. Het interessante bij Fagro is dat ieder bedrijf waar ik kom anders is. ‘Business as usual’ werkt voor mij niet”, stelt hij.

Telefoontje van de directeur

Ook Roger kwam erachter dat het gras niet groener is bij de buren en dat hij zich beter op zijn plaats voelt bij Fagro. “Je wordt er gesteund in je werk in plaats van belemmerd en je kunt aangeven wat je wilt. Ik houd niet van projecten met een repeterend karakter. Je moet mij bijvoorbeeld niet als business controller laten werken, waar je bij iedere maandafsluiting discussie over dezelfde punten hebt. Bij Fagro weten ze precies waar ik goed in ben”, zegt hij. Naast het werk speelt er voor Roger nog iets belangrijks mee: hoe Fagro met mensen omgaat. “De mentaliteit is niet ‘hoe hark ik het meeste geld binnen’. Fagro is een bedrijf dat voor zijn mensen zorgt. Zo hebben ze jarenlang een collega met een ernstige ziekte in dienst gehouden, zonder dat ze dat verplicht waren. En toen ik terugkwam, kreeg ik een telefoontje van de hoogste directeur, dat hij zo blij was dat ik er weer was. Dat doet je ontzettend goed en is sprekend voor Fagro”, aldus Roger.

 

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.