Fagro is onderdeel van

Zoë Nelissen
Consultant II

Zoë over het Fagro Development Program: “De training geeft me een voorsprong”

Zo zit je nog in de schoolbanken, zo ben je finance controller – de carrière van Zoë Nelissen gaat hard. Het Fagro Development Program helpt haar daarbij. Het junior programma heeft ze er bijna op zitten. “Heel fijn dat Fagro dit biedt. Als je zelf naast je werk op zoek moet naar opleidingen, is dat een stuk moeilijker.” 

Zoë zit sinds augustus 2019 bij Fagro. “Na mijn hbo-studie bedrijfseconomie wilde ik me eerst oriënteren. Fagro paste bij die oriëntatiefase. Bovendien sprak de bedrijfscultuur me aan, heel informeel en veel jonge mensen”, vertelt ze. Ze kon beginnen op de debiteuren- en crediteurenadministratie bij MediReva, een groothandel in medische hulpmiddelen. Daar kreeg ze steeds meer verantwoordelijkheid. Na twee jaar deed ze een korte opdracht bij een andere organisatie, om vervolgens door MediReva te worden teruggevraagd als finance controller. Daar is Zoë trots op. “Ik heb zelf aangegeven meer uitdaging te willen en van MediReva het vertrouwen gekregen.” 

Steun in de rug 

Het Fagro Development Program biedt Zoë een belangrijke steun in de rug bij haar snelle ontwikkeling. Ze startte met het junior programma vlak nadat ze bij Fagro in dienst kwam en heeft dit ondertussen bijna afgerond. Een van de trainingen die haar bij MediReva goed van pas komt, is de praktische Excel-training van het programma. “Ze maken er veel gebruik van Excel, dus daar heb ik veel aan gehad”, zegt ze. “Tijdens mijn studie heb ik ook een Excel-cursus gehad, maar je past de kennis niet toe en vergeet hoe dingen gaan.”  

Waardevolle praktische training 

Door werken en studeren te combineren in het Fagro Development Program kan Zoë wat ze leert meteen in de praktijk gebruiken. Zoë: “Dat geeft je een voorsprong. Het is heel leuk dat mensen nu met vragen naar me toe komen, omdat ik behendiger ben in Excel.” Waardevol vond ze ook de cursus zakelijk Engels waar ze zich naast het reguliere programma voor aanmeldde. “Met zes weken lang twee uur Engels achterelkaar maak ik me een stuk minder zorgen over mijn Limburgse accent. Nu heb ik het nog niet nodig, maar bij een volgende opdracht heb ik er vast veel plezier van”, lacht ze. 

Zeker voelen 

Persoonlijk is Zoë gegroeid door de soft skills-trainingen van het programma. “Ik heb bijvoorbeeld geleerd hoe ik me kan voorbereiden op de Q-meetings van Fagro. Daarbij moet je duidelijk maken waarom jij de juiste kandidaat bent voor een opdracht bij een klant. Jezelf de hemel in prijzen werkt niet, maar je mag jezelf ook niet tekort doen. Een belangrijke vraag tijdens zo’n gesprek is bijvoorbeeld wat je sterke en zwakke kanten zijn. Die vraag stel ik nu ook aan sollicitanten waar ik mee praat.” Ze voelt zich bovendien zekerder dan toen ze net begon met werken. “Ik durf het te zeggen als ik het bijvoorbeeld ergens niets mee eens ben of als ik meer tijd nodig heb om iets goed te doen. Daar krijg je handvaten voor.” 

Sparren met collega’s 

Een leuke kant van het Fagro Development Program vindt Zoë het samenkomen met andere consultants, die als startende finance professionals in dezelfde situatie zitten. “Je kunt sparren en ervaringen uitwisselen. Hoe gaat dat bij jouw klant? Hoe pak jij dit aan? Of hoe schrijf jij je uren? In de trainingen doe je ook rollenspellen, waarin je situaties naspeelt. Je merkt zo dat je niet de enige bent die tegen dingen aanloopt.” Wat ze wel miste tijdens de coronaperiode, was de koffieklets voor en na een training. “Vrijwel alles was online, daardoor heb je minder contact met collega’s. Maar dat is nu weer het aan het veranderen. In de face-to-facebijeenkomsten tot nu toe heb ik al gemerkt dat mijn eerste indruk van Fagro klopte. De leuke en informele cultuur is er helemaal.” 

HOFAM-opleiding doen 

Binnenkort start Zoë met een vakinhoudelijke training over financial accounting. “Daar verheug ik me op, omdat de training goed aansluit bij mijn werk voor MediReva”, vertelt ze. Als ze straks het Junior Fagro Development Program helemaal heeft doorlopen, gaat ze meteen door met het medior programma. In september wil ze dan bovendien vanuit Fagro beginnen met de HOFAM-opleiding tot Qualified Controller. Zoë: “Dat is een soort premaster, daarna kan ik nog een master doen. Dat soort externe opleidingsmogelijkheden heb je ook in het programma, daar kun je voor kiezen. Ik ben heel blij met wat er allemaal aan trainingen en opleidingen in mijn schoot wordt geworpen.”  

Nog lang niet uitgeleerd 

Zoë helpt ook bij de organisatie van de kennis- en kunde-events die Fagro twee keer per jaar voor alle medewerkers houdt. “Dat zijn grote evenementen op locatie, waarbij vier externe experts workshops geven. Je kunt kiezen voor één kennis- en één kundeworkshop. Je steekt er echt iets van op, maar het zijn daarnaast hele gezellige avonden met borrelen en eten.” Ze leert ook van het organisatiewerk. Zoe: “En het vergroot mijn betrokkenheid bij Fagro, samen met een groepje collega’s moet je een succes van een event maken.” Voorlopig zit ze helemaal goed bij Fagro en is ze nog lang niet uitgeleerd. “Ik hoop nog heel veel interessante opdrachten en trainingen te doen en leuke events mee te maken!” 

 

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.