Fagro is onderdeel van

Anouk Caelers
Finance Professional

Anouk ging van accountancy naar finance: “Bij Fagro kan ik het beste uit mezelf halen”

Haar ambitie was om mee te doen aan de triatlon op de Olympische Spelen, maar dat was buiten een blessure gerekend. In plaats van de sport koos Anouk Caelers voor een carrière in finance. En ook dáár gaat ze maximaal voor. Na enkele jaren in de accountancy zit ze sinds kort bij Fagro. “Ik wilde meer bezig zijn met het nu en niet alleen achteraf naar de cijfers kijken.”

Vanaf haar tiende stond Anouks leven in het teken van de sport. Ze vertelt: “Mijn tweelingzus en ik zijn toen begonnen met triatlon. We zaten al snel in de selectie voor het Nederlands team. Ik moest afhaken door een blessure, maar mijn zus heeft in 2012 meegedaan aan de Olympische Spelen. Natuurlijk was het een teleurstelling dat ik moest stoppen, maar na een jaar wilde ik niet meer terug. Als je aan topsport doet, is het moeilijk om vriendinnen te hebben en een studie te doen. Je mist een hoop.”

Controlepraktijk

Anouk volgde eerst een studie aan de Fontys Sporthogeschool. Eigenlijk wilde ze bedrijfseconomie studeren, maar dat was niet haalbaar in combinatie met sport op hoog niveau. Toen ze haar sportcarrière on hold moest zetten, was de weg vrij om een andere keuze te maken. Anouk: “Ik heb hbo accountancy gedaan en ben daarna in 2016 bij Deloitte gestart, in de controlepraktijk. Na twee jaar heb ik de overstap gemaakt naar een ander accountantskantoor, WVDB. In totaal heb ik bijna vijf jaar in de accountancy gewerkt. In die tijd heb ik mijn premaster, master en postmaster accountancy aan Nyenrode Business Universiteit gehaald. Daar ben ik bij Deloitte mee begonnen, het was een vereiste om daar te mogen werken.”

Meer toegevoegde waarde leveren

Op zich beviel het controlewerk Anouk wel. “Je komt bij veel verschillende bedrijven over de vloer en je hebt met mensen én met cijfers te maken. Maar het is jammer dat je altijd terugkijkt. De klant is ondertussen alweer druk met het nieuwe jaar. Ik wilde meer toegevoegde waarde leveren en bezig zijn met vandaag.” Haar op stapel staande verhuizing naar Zuid-Limburg was de druppel voor Anouk om op zoek te gaan naar een andere baan. Ze legt uit: “Mijn vriend werkt sinds kort weer in het ziekenhuis in Maastricht. Het werkgebied van WVDB was te ver weg om iedere dag heen en weer te reizen.”

Financial controller bij DSM

Haar schoonbroer en studiegenoten hadden positieve ervaringen met Fagro, dus besloot Anouk daar haar kans te wagen. “Als consultant bij Fagro heb je ook met verschillende klanten te maken, maar je bent bezig met de cijfers van nu. Daardoor kun je veel meer voor ze betekenen”, zegt ze. Inmiddels werkt Anouk via Fagro bij voedingsmiddelenconcern DSM en daar heeft ze het helemaal naar haar zin. “Ik zit er als legal entity controller, een andere naam voor financial controller, bij het Regional Finance Center EMEA met de scope Global Business Support. Global Business Support is verantwoordelijk voor de shared services van onder andere IT, Finance, HR en Purchasing. Ik vind het erg leuk om dicht op de bal te spelen: iedere maand na de afsluiting naar de resultaten kijken om te zien waar je kunt en moet bijsturen.”

Meebewegen met de business

DSM is een heel dynamische omgeving, vindt Anouk. “Het is een bedrijf dat meebeweegt met de markt. Momenteel werk ik samen met het Financial Shared Service Center uit India om de externe facturatie te structureren. Daarnaast is DSM bezig met het implementeren van een nieuw consolidatie-, rapportage- en analysesysteem. Ik kan er verder doorgroeien in mijn rol.” Ook de opleidingsmogelijkheden van Fagro helpen haar om zich te ontwikkelen. Anouk: “Je kunt allerlei interne en externe opleidingen en trainingen volgen om je persoonlijke skills en je vakinhoudelijke kennis te verbeteren. Ik zou bijvoorbeeld een studie voor Register Controller kunnen doen. Bij Fagro kan ik het beste uit mezelf halen.”

 

Wil jij ook de overstap van accountancy naar finance maken? Fagro ondersteunt jou bij deze overstap. Solliciteer direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.