Fagro is onderdeel van

Fagro

FinTech Center of Expertise.

Onze expert legt het uit

Bekijk de video waarin Peter Heesakkers, Manager Fagro FinTech Center of Expertise, uitleg geeft over de aanleiding en werking van het FinTech Center of Expertise.

Download: Whitepaper Aanbevelingen bij Business Intelligence implementatie.

De implementatie van Business Intelligence systemen heeft de potentie om de besluitvorming, de processen en de prestaties van organisaties te verbeteren. En daarmee hun concurrentiepositie. Om die voordelen te behalen, is volledige acceptatie en goed gebruik van BI-systemen een voorwaarde.

Patrick Timmermans, Senior Consultant bij Fagro, deed uitvoerig onderzoek naar de acceptatie van BI-implementatie onder finance professionals. Daaruit komen 11 duidelijke aanbevelingen naar voren. Download hier het whitepaper om Business Intelligence succesvol te implementeren.

The Future of Finance

Als finance afdeling willen wij ons steeds meer gaan profileren als waarde toevoegende business partner. Om daadwerkelijk waarde toe te kunnen voegen moeten we in staat zijn om vooruit te kijken en te adviseren. Dit begint bij het juiste fundament van leiderschap en talent. Daarnaast zullen processen en systemen die geen of weinig waarde toevoegen zoveel mogelijk geëlimineerd of geautomatiseerd moeten worden en dienen zowel financiële als niet financiële data aan elkaar gekoppeld en inzichtelijk gemaakt kunnen worden.

Technologieën zoals Process Mining, RPA en Data Analytics gaan hier in toenemende mate bij ondersteunen. Ze kunnen eenvoudig en snel ingezet worden om de processen “frictionless” te laten verlopen en te zorgen voor een juiste balans tussen mens en technologie. Deze balans zorgt ervoor dat medewerkers de nadruk kunnen leggen op de zaken die er echt toe doen: het analyseren en adviseren.

Robotic Process Automation

Met Robotic Process Automation (RPA) kunnen de “non value added” werkzaamheden op eenvoudige wijze worden geautomatiseerd. Onze professionals zijn bekwaam in UiPath en Blue Prism. De software van UiPath is in staat repetitieve werkzaamheden van medewerkers over te nemen. De hoge mate van integratie van de robot in een desktop omgeving maakt een snelle start mogelijk, ook voor kleinere organisaties.

Wat is RPA/Benefits?

Robotic Process Automation, oftewel RPA, is een software-tool die het mogelijk maakt om algoritmes te creëren. Deze algoritmes worden ook wel software-robots genoemd. Een software-robot kan men leren diverse processen uit te voeren zonder dat hier ingewikkelde IT-skills voor nodig zijn. RPA kan worden geïmplementeerd over de huidige IT-infrastructuur en legacy-systemen heen, inclusief Microsoft Office toepassingen.

De algoritmes bieden de mogelijkheid om medewerkers vrij te maken van hun repeterende, gestandaardiseerde en rule-based activiteiten. Elk vrijgemaakt uur van een professional kan vervolgens optimaal worden gebruikt voor complexe, waarde-creërende activiteiten. Voordelen van RPA zijn onder andere een snellere en foutloze uitvoering en een geboden audit-trail. Implementatie is in vergelijking met ERP systemen relatief eenvoudig en kan, mits een goede samenwerking tussen business en IT voorhanden is, stapsgewijs uitgevoerd worden.

De meest voor de hand liggende processen om te robotiseren kenmerken zich doordat ze nu al door een workflow ondersteund worden, interactie tussen meerdere systemen vereisen en het zoeken en samenvoegen van informatie beogen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over wat Fagro voor uw organisatie kan betekenen op het gebied van RPA en FinTech? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in en we nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op!

Ga hier naar de RPA case ‘Is Robotic Process Automation alleen voor de grote jongens?’

Data Analytics

Business Intelligence en Data Analytic tools (Bijvoorbeeld Power BI, R & Phyton) zijn in staat om data van verschillende bronnen te koppelen waardoor grote hoeveelheden data inzichtelijk worden gemaakt. Hiermee is het mogelijk om stuurdata van diverse bronnen te combineren en real time inzichtelijk te maken en te delen.

Het verzamelen, analyseren, bewerken en visualiseren van data gaat op eenvoudige wijze. Een BI tool biedt daarmee efficiëntie én overzicht. De focus van Business Intelligence is gericht op de interne, gestructureerde en historische data. De ontwikkelingen van BI tools en diverse add ins stellen ons echter steeds meer in staat om het concept van Data Analytics toe te passen. We kunnen dan ook gebruik maken van ongestructureerde externe data en toepassingen zoals R en Python waardoor we steeds vaker een verschuiving zien van descriptive naar predictive en uiteindelijk zelf prescriptive analytics.

Wilt u meer informatie over wat Fagro voor uw organisatie kan betekenen op het gebied van Data Analytics en FinTech? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in en we nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op!

Ga hier naar de POWER BI case ‘de kracht van Power BI in de praktijk’.

Process Mining

Voor de discover fase kan Process Mining worden ingezet. Het procesverloop wordt bekeken aan de hand van feiten gebaseerd op systeem data. Er kan dan heel snel een daadwerkelijk procesverloop naast een theoretisch proces model worden gelegd. Op deze manier is er snel inzicht in de knelpunten binnen een proces en komt een mogelijke oplossingsrichting in beeld. Proces Mining kan worden ingezet met speciale software, het is tegenwoordig echter eenvoudig toegankelijk dankzij add ins voor bijvoorbeeld Power BI. Daarnaast integreren toepassingen steeds meer in één platform. Dit maakt het mogelijk om vanuit een process mining analyse direct een RPA oplossing te initiëren en zo direct over te gaan naar de enhancement oftewel verbeter fase in het Fagro FinTech model.

Wilt u meer informatie over wat Fagro voor uw organisatie kan betekenen op het gebied van FinTech? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in en we nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op!

FinTech Menukaart

Het starten met RPA kan klein beginnen met enkele dagen. Start via Fagro op een laagdrempelige manier, interesse? Dit is de menukaart.

Fase 1

Oriëntatie

1 tot 2 dagen

Fase 2

Proof of Value

Max. 10 dagen

Fase 3

Pilot

Afhankelijk van de scope

Fase 4

Ramp-up

Afhankelijk van de scope

Fase 5

Proof of Value

Afhankelijk van de scope

Vraag het aan Peter

Peter Heesakkers

Manager Fagro FinTech Centre of Expertise

FinTech cases

Fagro voelt zich thuis bij de gemeente Apeldoorn

Fagro ondersteunt maatschappelijke organisaties in West-Brabant

Onder de indruk van Waterschapsbedrijf Limburg: ‘Innovatieve en warme organisatie’

Kom in contact met Fagro

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.