Fagro is onderdeel van

Allan de Neef
Medior Consultant

Collega Allan de Neef over werken bij Fagro: “Lekker werken met voldoende uitdaging!”

Niet alleen als je net van school komt is het interessant om veel bedrijven te zien en je mogelijkheden nader te verkennen. Ervaren financial Allan de Neef ruilde zijn vaste baan in voor een carrière als consultant bij Fagro, om zo te bepalen welke kant hij nu echt uit wil. Een beslissing waar hij erg blij mee is. “Bij elke opdracht krijg ik nieuwe impulsen, dat geeft me veel energie.”

Allan deed hbo-accountancy, maar kwam na een aantal jaren in de praktijk tot de conclusie dat werken als accountant het toch niet helemaal was voor hem. “Ik heb mijn studie in deeltijd gedaan. Vanaf m’n tweede jaar wisselde ik een half jaar leren af met een half jaar werk. Zo heb ik tijdens mijn studie zowel bij een Big Four-kantoor als bij een regionaal kantoor gewerkt. Bij het regionale kantoor ben ik gebleven. Ik vond het leuk om bij verschillende bedrijven over de vloer te komen, maar ik vroeg me op een gegeven moment wel af of ik dit de rest van mijn leven wilde doen of beter de overstap naar het bedrijfsleven kon maken”, vertelt hij.

Het nieuwe eraf

Het werd het bedrijfsleven: Allan ging aan de slag als controller bij een groothandel in designmeubelen. “Natuurlijk heb je als accountant meerwaarde voor klanten, zeker als je voor mkb-bedrijven werkt zoals ik dat deed. Maar op een financiële afdeling van een bedrijf ben je toch op een ander niveau bezig, als controller verbeter je ook de processen”, licht Allan toe. Bij de groothandel kon hij zijn ei kwijt, vooral op het gebied van procesverbetering, en groeide hij steeds meer in de rol van business controller. Allan: “Ik heb er bijvoorbeeld intensief aan risicoanalyse gewerkt. Aan welke risico’s staan we intern en extern bloot en welke mitigerende maatregelen kunnen we nemen?” Maar na zes jaar miste hij de uitdaging in zijn rol. “Naast de projecten die ik deed, was er ook de jaarlijkse financiële cyclus die ik ondertussen al een aantal keren had meegemaakt. Het nieuwe was eraf.”

Vertrouwd gevoel

Allan had al eens bedacht dat werken als interim-consultant goed zou zijn om een impuls aan zijn carrière te geven. Ook wilde hij ontdekken of hij nu de kant van business controller of CFO uit wilde. Dus toen Fagro hem benaderde om eens te komen praten, hoefde hij daar niet lang over na te denken. Het eerste gesprek was er direct een klik, ook omdat Allan zijn gesprekspartner van Fagro al kende. Hij lacht: “Het bleek iemand te zijn met wie ik op de basisschool had gezeten. Ze heeft me een goed beeld van Fagro gegeven. Er wordt veel van je verwacht, maar je krijgt er ook veel voor terug. Ik kreeg meteen een vertrouwd gevoel en dat heb ik nog steeds.”

Tikje uit comfortzone

Ondertussen werkt Allan zo’n driekwart jaar voor Fagro. Hij zit nog steeds bij zijn eerste opdrachtgever, maar in een heel andere rol dan waar hij in begon. Een rol die een tikje uit zijn comfortzone ligt, maar dat geeft hem juist de uitdaging die hij zoekt. Allan: “Ik werk voor een groot IT-bedrijf dat is gespecialiseerd in SAP-oplossingen. Ik ben er binnengekomen als group controller en heb daarna de finance manager ondersteund bij procesoptimalisaties en meegewerkt in het financiële team. Nu ben ik team lead sales support en stuur ik enkele medewerkers aan die de afhandeling van de projectadministratie doen. Het is geen finance rol, maar ik heb nog wel veel raakvlakken met de financiële afdeling. Ook het leidinggeven is nieuw voor me, dat is leuk.”

Steeds hoger niveau

Fagro past goed bij het punt waar Allan nu staat in zijn loopbaanpad. “Ik heb de mogelijkheid om te ontdekken welke richting ik uit wil en welke rollen daarbij horen. En ik kan me verder ontwikkelen met de opleidingen die Fagro biedt. Zo zijn er veel trainingen om mijn skills in leidinggeven te verbeteren. De komende tijd start ik met verschillende cursussen”, vertelt hij. Zijn doel op dit moment? Allan: “Dat is vooral organisaties te blijven helpen zoals ik dat nu doe, alleen wel op een steeds hoger niveau.” Ook in zijn privéleven neemt hij graag een kolletje, maar dan op de racefiets. Vorig jaar trok hij met zijn fietsvrienden de Alpen in, dit jaar staat een beklimming van de Cinglé du Mont Ventoux op de agenda. “En ik besteed veel tijd aan de twee kinderen die ik samen met mijn vrouw heb. Dat is belangrijk voor me”, aldus Allan.

 

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

 

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.