Fagro is onderdeel van

Jolien van Lochem
Medior Consultant

Collega Jolien van Lochem: “Bij Fagro ben je geen nummertje”

Bij Fagro krijg je de mogelijkheid om het beste uit jezelf te halen, vindt Jolien van Lochem. Ze heeft er dan ook geen moment spijt van dat ze na haar studie direct via Fagro aan de slag is gegaan. Vervolgens heeft ze zich versneld ontwikkeld tot medior consultant, terwijl ze daarnaast studeert voor Registercontroller (RC). Een pittige uitdaging, maar erg leuk!

Financial control of business control, Jolien weet nog niet zeker welke kant ze uit wil. Dat is ook de reden dat ze na een bachelor Bedrijfseconomie en master International Management voor Fagro koos. “Tijdens mijn studie dacht ik dat ik de accountancy in wilde, maar na een aantal meeloopdagen bij  de ‘big four’ realiseerde ik me dat ik dan vooral het werk van anderen zou controleren. Terwijl het me juist leuk leek om zelf de cijfers samen te stellen”, vertelt ze. Bij Fagro hoefde ze zich niet meteen vast te leggen op een functie of een bedrijf. Voor haar een perfecte oplossing dus!

Rekening houden met wensen

Ondertussen zit Jolien ruim vier jaar bij Fagro. In die tijd heeft ze bij diverse organisaties gewerkt, van corporate tot semioverheid. Bij het voormalige Philips Lighting, dat tegenwoordig Signify heet, groeide ze door van credit controller naar assistant controller. Daarna werkte Jolien bij sociaal werkgever IBN op de afdeling planning & control en momenteel zit ze als financial controller bij Beter Bed. Bij een volgende opdracht wil ze graag meer de business control-kant verkennen. Jolien: “Bij Fagro houden ze daar rekening mee, maar natuurlijk moet zo’n opdracht wel beschikbaar zijn.”

Echt geïnteresseerd

Je professionele én persoonlijke ontwikkeling staat bij Fagro voorop, zegt Jolien. “Ze begrijpen dat je niet tot je pensioen blijft en dat je snel stappen wilt maken en ze ondersteunen je daarbij op allerlei manieren. Dat gaat van een workshop over hoe je feedback geeft tot een training in Excel of vakinhoudelijke opleidingen.”

Wil je een opleiding doen die niet in het standaardpakket zit? Dat kan ook. Jolien: “Er is veel mogelijk als je het vraagt. Zelf volg ik sinds een jaar een dag per week de opleiding tot Registercontroller via Fagro. Die studie begint eigenlijk in september, maar in overleg hebben we geregeld dat ik in januari al kon instromen. Je bent bij Fagro namelijk geen nummertje, ze zijn oprecht in je geïnteresseerd. Mijn business manager belt regelmatig om te horen of alles goed gaat of hoe het met mijn tentamens is gegaan”, zegt Jolien.

Wij-gevoel

Jolien voelt zich op-en-top onderdeel van het Fagro-team, zelfs al ziet ze haar collega’s niet iedere dag. Ze legt uit: “Je ontmoet elkaar bij trainingen en workshops en er is bijvoorbeeld elk kwartaal een business meeting met een etentje waarop de cijfers worden gepresenteerd en nieuwe mensen worden voorgesteld. Daarnaast zijn er regelmatig borrels en feestjes.” Met de coronatijd is dat anders, maar af en toe een attent kaartje via de post of een mailtje doet Jolien goed. Ook de groepsapp van haar team helpt bij het wij-gevoel. Jolien: “Daarmee deel je samen de nieuwtjes.”

Coach voor beginnende collega’s

Als beginnende finance professional is het fijn om voor praktische vragen terug te kunnen vallen op de coach die je bij Fagro krijgt, stelt Jolien. “Dan hoef je je business manager niet te bellen om er bijvoorbeeld achter te komen hoe je je uren registreert of hoe je jezelf voorbereidt op een beoordelingsgesprek.” Als medior consultant is ze nu zelf coach van drie collega’s die pas zijn gestart.

Tips voor snelle groei

Hoe heeft ze het trouwens klaargespeeld om versneld door te groeien naar medior consultant? Jolien heeft drie tips: “Je moet duidelijk zijn over wat je wilt, tijdens opdrachten laten zien dat je dit kunt en zorgen dat je zichtbaar bent binnen Fagro. Behalve dat ik coach ben, zit ik bijvoorbeeld ook in de ondernemingsraad en ben ik graag aanwezig bij borrels en uitjes. Zowel via formele als informele activiteiten kun je er dus voor zorgen dat je zichtbaar bent binnen de organisatie.”

 

 

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.