Fagro is onderdeel van

Remco Cornelissen
Medior Finance Consultant

Collega Remco Cornelissen: “Fagro stimuleert je ontwikkeling als finance professional”

Al tijdens zijn studie Bedrijfseconomie (tegenwoordig Finance & Control) aan de Hogeschool Zuyd maakte Remco Cornelissen (31 jaar) kennis met Fagro. Vanuit de schoolbanken kwam hij binnen als finance consultant, om daarna bij verschillende bedrijven het financiële vak te verkennen. Ondertussen deed hij verschillende trainingen en een opleiding tot Qualified Controller via Fagro. Zo groeide Remco uit tot een veelzijdige finance specialist. Momenteel heeft hij een stevige leidinggevende financiële functie bij een internationaal bedrijf.

“Fagro gaf bepaalde vakken en trainingen bij ons op de hogeschool en was ook aanwezig op de diploma-uitreiking. Het leek me een fijn bedrijf om bij te starten. Aan het begin van je carrière moet je nog veel leren en daar krijg je bij Fagro de kans voor. Bovendien wist ik nog niet goed welke richting in finance ik uit wilde, ook daar sloot een keuze voor Fagro goed bij aan”, vertelt Remco. Vanaf het eerste gesprek voelde hij zich bij Fagro op zijn gemak. “Het was heel positief en familiair en er werd goed naar me geluisterd. Ik voelde dat het goed kwam en heb nergens anders meer gesolliciteerd.”

Mooie groei doorgemaakt

Na zeven jaar is Remco zijn kennis en ervaring nog steeds aan het verbreden en verdiepen via Fagro. Tijdens zijn eerste opdracht op de financiële administratie van Refresco (toen nog DIS) zag hij alle facetten van de financiële administratie. Daarna kwam hij bij Helly Hansen terecht, de bekende fabrikant van sport-, outdoor- en werkkleding. Remco: “Ik heb er een mooie groei doorgemaakt, zowel persoonlijk als professioneel. Ik ben begonnen op de administratie en was als projectleider onder meer betrokken bij de implementatie van een douanesoftwaresysteem en de ontwikkeling van een risk framework. Uiteindelijk ben ik er customs compliance manager geworden.”

Miljoenenprojecten

Remco wilde de aansluiting met finance echter niet verliezen. “Na een lange tijd bij Helly Hanssen heb ik gevraagd om een andere opdracht. Dat werd Rockwool, fabrikant van isolatiemateriaal. Ik heb de transitie van de financiële afdeling naar een shared service center ondersteund. Een heel andere rol, maar het ging goed”, zegt hij. Zijn volgende stap was bij technologiebedrijf Sitech, als turnaround cost controller. “Bij een turnaround gaat een fabriek of een deel daarvan dicht voor groot onderhoud aan de productieapparatuur. Dat zijn miljoenprojecten, ik was van a tot z verantwoordelijk voor de financiën van dit soort projecten.”

Accountingafdeling leiden

Nu zit Remco als accounting manager bij Cantel, een internationaal bedrijf gespecialiseerd in infectiepreventie. Hij geeft ook leiding aan de afdeling accounting. “Eerst dacht ik niet genoeg bagage te hebben. Tijdens mijn sollicitatie heb ik met de algemeen directeur van de Nederlandse vestiging, de financieel directeur Duitsland en de CFO voor Europa gesproken. Best pittig, maar zij hadden er vertrouwen in dat ik de functie aan zou kunnen”, bekent hij. De trainingen die hij via Fagro kreeg, hebben hem absoluut geholpen om de gesprekken positief af te ronden. “Je leert bijvoorbeeld hoe je je voorbereidt, welke vragen je kunt verwachten en hoe daar je het beste op antwoordt.”

Uitgebreid opleidingsprogramma

Fagro stimuleert je in je groei als finance professional, stelt Remco. “Ze triggeren je om na te denken over de mogelijkheden en tijdens je jaargesprek komt aan de orde hoe je jezelf verder kunt en wilt ontwikkelen.” De opleidingsmogelijkheden bij Fagro zijn groot, vindt hij. “Ze gaan van soft skills tot gerichte trainingen voor bijvoorbeeld PowerBI of Robotic Process Automation. Maar je kunt ook een complete externe opleiding volgen via Fagro. Zo heb ik twee jaar lang in deeltijd een post-hbo HOFAM-opleiding gedaan die door Fagro werd gefaciliteerd. Dat is onderdeel van hun opleidingsprogramma voor medior consultants zoals ik. Om de week had ik een dag les. Heel interessant, je ontmoet medestudenten met veel bedrijfservaring.”

Midden in finance

HOFAM is een brede opleiding tot Qualified Controller, die zowel aandacht besteedt aan business management en business control als financial control. Hoewel Remco zich nog verder aan het oriënteren is, bevalt financial control hem goed. “Je hebt grip op de cijfers en kunt kijken hoe je daarmee de bedrijfsprocessen en zo de resultaten verbetert.” Bij Cantel zit Remco ook wat dat betreft goed. “Ik zit weer midden in finance. Debiteuren, crediteuren, grootboek, maandafsluitingen, … ik heb met alle financiële aspecten te maken. Maar ik werk ook nauw samen met afdelingen zoals supply chain of customer service. Die betrokkenheid bij de business vind ik leuk.”

 

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.