Fagro is onderdeel van

David Hoeksema
Medior Financial consultant

Collega David Hoeksema is ambitieus en werkt bij Fagro: “Als het beter kan, waarom dan stoppen bij goed?”

Momenteel zit hij op zijn derde opdracht. Ondertussen rondde hij zijn master Accounting & Control af en in september start hij met een post-master voor register controller. Maar David Hoeksema maakt niet alleen werk van zijn eigen carrière bij Fagro. Met de Fagro Young Financial Board geeft hij jonge financials binnen het bedrijf een stem. “Het is belangrijk om mee te praten.”

Davids ene passie is wijn, die verzamelt hij. Hij heeft een voorliefde voor Bordeaux en zit in verschillende wijnclubs. Als bestuurslid van een van die clubs organiseert hij onder meer wijnproeverijen en -reizen. Zijn tweede passie is finance, niet zo vreemd als je het met de paplepel krijgt ingegoten. David lacht erbij. “Mijn moeder werkte veertig jaar als bankier bij een grote bank. Renteaftrek zou zomaar m’n eerste woordje kunnen zijn. In ieder geval hadden we aan tafel altijd leuke discussies over economie, het was standaard kost. Mijn studiekeuze was dus niet moeilijk.”

Cultuurdingetje

Al tijdens zijn bachelor accountancy aan Zuyd Hogeschool gaat David aan de slag bij een van de Big Four-kantoren. Hoewel het werk leuk en uitdagend is, knaagt er toch iets. David: “Ik miste voldoening, je ziet nooit hoe projecten worden afgerond. Bovendien vraag je bij een audit veel van een bedrijf, dat ging me tegenstaan.”

Er is meer wat hem niet zo aanspreekt. “De onderlaag bij een Big Four-kantoor is breed, maar hoe hoger je komt, hoe minder plek er is. Je kunt alleen naar boven ten koste van iemand. Carrière maken vind ik belangrijk, maar die cultuur past niet bij me. Daarbij kost zo’n concurrentiestrijd een hoop energie”, zegt hij.

Groeien door opdrachten

David verzet de bakens en gaat eind 2020 voor Fagro werken. Daar kan hij groeien door telkens naar een andere opdracht te gaan. “Je kunt je best doen en stappen zetten zonder iemand te verslaan. En je hoeft ook niet te wachten tot iemand vertrekt, met het risico dat die persoon blijft zitten en jouw carrière vastloopt”, legt hij uit.

Via Fagro gaat David verder met zijn master Accounting & Control. Daarvoor maakt hij de overstap van Nyenrode naar de Universiteit van Maastricht. “Helaas kreeg ik geen vrijstellingen, omdat Nyenrode een particulier opleidingsinstituut is. Dat was even slikken, maar ik vind studeren leuk. Als je stopt met leren, stop je met groeien. Een hbo-opleiding is een startpunt in deze sector.”

Na de zomer start post-master

David is nu drie jaar en drie opdrachten verder. Zijn master heeft hij binnen en hij kijkt uit naar de volgende stap: vanaf september doet hij naast zijn werk bij Fagro een post-master register controller. Ook die volgt hij weer in Maastricht. De universiteit daar is niet alleen bekend terrein voor hem vanwege zijn master. “Mijn eerste opdracht voor Fagro was eveneens bij de universiteit, op de economische faculteit. Als Administrative Manager was ik er verantwoordelijk voor de financiële cijfers en geldstromen. Best handig, in de pauze kon ik zo even binnenlopen bij mijn docenten”, vertelt hij.

Financial controller groot bedrijf

Later combineert David zijn werk bij de universiteit met een dag in de week bij een stichting voor sport & welzijn van een gemeente, dit maal als controller. Het is een voorproefje van zijn volgende opdracht: financial controller bij een grote internationale onderneming gespecialiseerd in schoonmaakdiensten. David: “Het is een bedrijf met ruim 45.000 werknemers in verschillende landen en een omzet van meer dan een miljard euro. Ik zit er in een team van financial controllers.” Zijn oude manager van het Big Four-kantoor, die ondertussen ook naar Fagro was overgestapt, haalde hem ernaartoe.

Vast nummer in telefoon

Veel waarde toevoegen voor bedrijven en zichzelf ontwikkelen, dat zijn Davids ambities. David: “Het lijkt me mooi om een vast nummer in iemands telefoon te zijn. Dat ze zeggen: ‘Bel die maar, dat is een finance expert. Hij lost het wel op’.” Fagro faciliteert hem in zijn ontwikkeling. “Als je iets nodig hebt aan opleiding, kun je dat gewoon zeggen. Ik wilde bijvoorbeeld beter leren spreken voor groepen. Want als je cijfers moet presenteren aan een team vol hoogleraren economie, wil je dat wel goed doen. Het was met één mailtje geregeld”, vertelt hij.

Brug slaan met Young Financial Board

Ook bij Fagro spreekt David steeds meer op bijeenkomsten. Dat heeft alles te maken met de Fagro Young Financial Board, die hij initieerde. “Jonge financials spreken zich niet makkelijk uit. Het is lastig om je te laten horen als er ervaren mensen bij zijn, dat ken ik ook van mezelf. Daar wilde ik iets aan doen”, zegt hij.

Met de board wil hij een brug slaan tussen het management van Fagro en jongere medewerkers, en ze laten meedenken en meepraten over hoe ze nog beter en leuker werken. David: “Via de board kunnen ze helpen richting te geven aan hun carrière bij Fagro. Zelf ben ik altijd bezig met hoe dingen gaan. Want als het beter kan, waarom dan stoppen bij goed?”

 

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.