Fagro is onderdeel van

Nida Sarigöz
Consultant III

Het eerst jaar bij Fagro van Nida Sarigöz: “Fagro helpt me succesvol te zijn!”

Nida Sarigöz kreeg net op het goede moment een LinkedIn-berichtje van Fagro. Of hij interesse had in een baan als interim-consultant en eens wilde kennismaken. Het betekende een grote verandering in zijn leven, waar hij erg blij mee is. “Fagro helpt me succesvol te zijn en te groeien in finance.”

Oorspronkelijk komt Nida niet uit de financiële wereld. Hij behaalde in 2010 een diploma logistiek aan de hogeschool in Venlo en ging daarna op zijn vakgebied aan de slag. Eerst bij IKEA, toen bij H&M. Allebei in Turkije, waar hij na zijn studie was gaan wonen. Bij H&M kreeg hij de smaak van finance te pakken. Nida: “Daar zat in mijn logistieke functie al een combinatie met finance. Via interne trainingen ben ik op de financiële afdeling terechtgekomen. Ik mocht helpen de controller te vervangen die met zwangerschapsverlof ging.” 

Perfecte timing 

Nida werkte vijf jaar als finance controller bij H&M in Turkije. Ook na zijn terugkeer naar Nederland in 2020 bleef hij bij de moderetailer aan de slag. Door corona-omstandigheden ontstond echter de kans dat tijdelijke contracten bij H&M Nederland niet werden verlengd. Juist op dat moment meldde Fagro zich. Nida: “De timing kon niet beter. We hebben toen een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek. Ik kende de consultancy- en interim-wereld niet. Na zeven jaar bij één bedrijf leek het me goed om verschillende organisaties te zien. Dus heb ik besloten te solliciteren bij Fagro.” 

Super interessante opleidingen 

Naast de kans om zijn finance-ervaring te verbreden, was Nida bij zijn sollicitatie vooral ook enthousiast over de opleidingsmogelijkheden die Fagro hem te bieden had. “Daarmee kan ik me verder ontwikkelen en doorgroeien in finance. Sinds ik ongeveer een jaar geleden bij Fagro ben gaan werken, heb ik bijvoorbeeld een fintech-training gedaan, over de financiële IT-systemen van nu en toekomstige ontwikkelingen en een business control-training. Super interessant! Maar er kan nog veel meer. Zo start ik binnenkort met een Yellow Belt-training.” 

Altijd hulp 

De sfeer bij Fagro is goed, vindt Nida, en dan heeft hij het niet alleen over de gezellige dingen. “Er gebeurt veel om mensen bij elkaar te brengen. Zo zijn we toen het net even kon, tussen alle coronamaatregelen door, een weekendje weggeweest met partners erbij. Maar je kunt ook altijd bij iemand terecht als je ergens mee vastloopt in je werk. Ik zit nu met vier Fagro-consultants samen op een opdracht, wij helpen elkaar graag. En ik kan ook via de app van Fagro een vraag aan collega’s stellen.” Met zijn businessmanager heeft Nida eveneens goed contact. “Ze zoekt altijd naar een passende oplossing als ik bij haar aanklop voor iets, heel fijn. Het helpt me om succesvol te zijn als consultant.”  

Andere kant van finance 

Dat Nida het goed doet in zijn nieuwe interim-rol, blijkt wel uit het feit dat zijn eerste opdracht steeds wordt verlengd. “Ik werk sinds vorig jaar als financial controller bij de afdeling Operational Control Support als onderdeel van het Regional Finance Center EMEA. Daar werk ik voor de Resins-business die vorig jaar is verkocht aan een Duits bedrijf. Wij bieden financiële ondersteuning tot de overdracht eind mei dit jaar. Mijn opdracht loopt tot dan, in eerste instantie zou die maar voor twee maanden zijn.” Hij leert veel bij DSM. Nida: “Het is een groot en complex bedrijf, maar heel goed georganiseerd. Alles loopt soepel, dat is mooi om te zien. Qua finance zit ik nu aan de andere kant van de tafel. Bij H&M was ik meer met het analyseren van de cijfers bezig, nu met de boekhouding en de maandafsluiting. Ook dat is heel leerzaam.” 

Vertrouwen 

Fagro hecht veel waarde aan de mensen die er werken, zegt Nida. “Als je goed in je vel zit, presteer je goed. Zo voel ik dat. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de soft skill-trainingen die ik heb gekregen, maar ook aan een goede werk-privébalans. En omdat ik weet dat ik altijd hulp kan krijgen als ik die nodig heb en er altijd een oplossing komt, hoef ik me nergens zorgen over te maken.” Hij is heel blij met het vertrouwen dat hij van Fagro heeft gekregen. “Ze hebben naar mijn ervaring gekeken, niet naar mijn opleiding. Dat ze me hebben benaderd om consultant te worden, heeft mijn leven positief veranderd.” 

 

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.