Fagro is onderdeel van

Axel Bierman
Junior Consultant

Het eerste jaar bij Fagro van Axel Bierman: “Ideale combi van finance en data science”

Zijn studies finance en data science combineren binnen de consultancy: dat was wat Axel Bierman wilde in z’n eerste baan. Axel solliciteerde bij Fagro en vond precies wat hij zocht. Hij kreeg een opdracht bij Philips Experience Design en maakt er nu fulltime deel uit van een speciaal analytics team, waar hij veel doet en leert. “Het is helemaal top.”

Axel is een man van de cijfers. Na zijn bachelor bedrijfseconomie besloot hij een master in finance te doen en daar bleef het niet bij. “Voor mijn thesis moest ik allerlei data analyseren. Toen ben ik met formules en macro’s gaan spelen in Excel en heb ik een model gebouwd dat uit zichzelf liep. Als zoiets lukt, kan ik echt een juichmomentje hebben”, vertelt hij. Een tweede master in data science volgde. Daarna ging Axel op zoek naar een baan waarin hij beide disciplines zou kunnen combineren, maar dan wel in de consultancy. “Omdat zowel finance als data science brede studies zijn, leek het me het leukste om daar te beginnen. Dan zie je verschillende dingen”, legt hij uit.

Opdrachten rond fintech

Op de website van Fagro kwam Axel een vacature tegen. “Ik heb gesolliciteerd en kreeg dezelfde dag al reactie. De gesprekken met Fagro waren prettig. Heel gewoon, alsof je samen ergens iets drinkt in plaats van een sollicitatiegesprek voert. Zo hoort het te zijn, want als je in een organisatie gaat werken moet het zakelijk en persoonlijk goed zitten. Ik voelde meteen dat ik mezelf kon zijn en op mijn plek was”, zegt hij. Fagro had nog een groot voordeel. Axel: “Ik heb ook gepraat met andere detacheringsbedrijven, maar die hadden geen opdrachten op het gebied van data en finance. Fagro is al echt met fintech-ontwikkelingen zoals RPA en PowerBI bezig, daar adverteren ze mee. Ook het opleidingsprogramma van Fagro was aantrekkelijk. Ik had al flink wat kennis, maar wilde nog aan mijn soft skills werken.”

Dashboard bouwen

Axel ging aan de slag bij Philips Experience Design, als projectaccountant op de operationele afdeling. “In die functie ben ik aan de ene kant verantwoordelijk voor de cijfers op projectniveau. Aan de andere kant maak ik rapportages voor de financiële afdeling. Daarbij ben ik het directe aanspreekpunt op projectniveau.” Projectaccountant bij Philips Experience Design is Axel nog steeds, maar nu werkt hij vanuit het nieuwe analytics team dat vorig jaar werd opgericht. “Ik ben er bijvoorbeeld een dashboard aan het bouwen. Naast financiële kengetallen staan er ook KPI’s in die op het hoogste niveau inzicht geven in andere aspecten van Philips Experience Design. Denk aan zaken zoals kwaliteitsniveau of bruikbaarheid.”

Expert in tool

In het analytics team werkt Axel nauw samen met data designers. “Daar leer ik enorm veel van. Tijdens mijn studie hield ik mij vooral bezig met het bouwen van theoretische modellen in Python. Nu richt ik me meer op de visualisatie van data. Bij Philips Experience Design doen ze dat met een tool die ik nog niet kende. Ik heb me die tool zelf eigen gemaakt, onder andere door er veel filmpjes over te kijken. Inmiddels ben ik er een expert in geworden”, vertelt hij.

Community ontwikkelen

Door de coronacrisis was het niet makkelijk om in een eerste baan te starten. “In de eerste twee maanden was ik een dag op kantoor om te worden ingewerkt, maar daarna heb ik alleen maar vanuit huis gewerkt. Dat heb ik opgelost door veel online meetings op te zetten en vragen te stellen.” Ook zijn collega’s bij Fagro heeft Axel pas in de zomer van 2021 live gezien bij een event. Axel: “Gelukkig is het nu veel beter. De Fagro Dag eind vorig jaar was heel geslaagd, met een escaperoom, een barbecue en een groot feest. Er komen ook allerlei leuke dingen aan en vorige week heb ik een training op kantoor gehad. Je hoort zo meer van elkaars persoonlijke verhalen, dat is online toch lastig.” Axel heeft ook al Fagro-collega’s ontmoet die net zoals hij fintech leuk vinden. “Daar heb ik contact mee, er ontwikkelt zich een soort community.”

Puzzelen

De cultuur bij Fagro is net zo gastvrij en open als Axel had verwacht. “Je kunt altijd binnenlopen bij mensen of ze bellen. Ook met mijn business manager heb ik een goede klik.” Het enige waar hij over twijfelde toen hij bij Fagro begon, was of hij finance of data science leuker zou vinden. Axel: “Maar die vraag is na mijn eerste opdracht beantwoord. Ik hoop in andere opdrachten verder te gaan in data science. Voor mij is het een puzzel oplossen en ik stop pas als die is opgelost.”

 

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.