Fagro is onderdeel van

Maikel de Koster
Senior Consultant

Het eerste jaar bij Fagro van Maikel de Koster: “De ervaring die ik opdoe, maakt me een completere consultant.”

Het eerste jaar van collega Maikel de Koster. In dit interview vertelt Maikel over zijn ervaring met het werken bij Fagro. Jaren geleden maakte Maikel al kort kennis met Fagro. Hij verving een controller met zwangerschapsverlof bij een ziekenhuis in Sittard en kreeg daar vervolgens een vaste baan. In zijn laatste functie miste hij de afwisseling en wilde weer als interim-consultant aan de slag, de keus om bij Fagro te komen werken was niet moeilijk: “Ik ben teruggegaan naar Fagro en daarmee is de cirkel rond.”

Bij Fagro draait het om mensen, dat merkt Maikel de Koster aan alles. Van het prettige contact met zijn businessmanager tot kleine attenties en leuke bijeenkomsten: zijn eerste jaar voelde aan als een warm bad. Ook professioneel doet het werken bij Fagro hem goed. “De ervaring die ik opdoe, maakt me een completere consultant.”

Altijd contact gehouden

Jaren geleden maakte Maikel al kort kennis met Fagro. Hij verving een controller met zwangerschapsverlof bij een ziekenhuis in Sittard en kreeg daar vervolgens een vaste baan. Ruim zeven jaar werkte hij in verschillende financiële functies in de zorg en daarna nog drie jaar als projectcontroller, met name op het gebied van vastgoedontwikkeling. Toch bleef hij altijd contact houden met Fagro. Maikel: “Ik dronk af en toe een kop koffie met mijn business manager, om bij te praten. En ik kwam collega’s van Fagro tegen tijdens mijn werk, daar hoorde ik altijd goede verhalen van. Dus toen ik in mijn laatste functie de afwisseling miste en weer als interim-consultant wilde werken, was de keus niet moeilijk. Ik ben teruggegaan naar Fagro en daarmee is de cirkel rond.”

Persoonlijke band

Ook nu heeft hij prettig contact met zijn businessmanager, zowel zakelijk als privé. Maikel: “Het gaat niet alleen maar over zaken, er is tijd om te praten over persoonlijke dingen, zoals de kinderen of je vakantieplannen. We bellen elkaar niet dagelijks, zo zit ik niet in elkaar. Maar als er iets is, weet ik hem te vinden. En natuurlijk zien we elkaar sowieso bij de teammeetings die we regelmatig hebben.” Na een jaar vooral online vergaderen door de coronapandemie is hij wel blij dat er weer livemeetings met collega’s zijn. “Dat maakt het toch makkelijker om een band op te bouwen, merk ik.”

Begin maart kreeg Maikel een Tony’s Chocolonely-reep. ‘Je wordt bedankt’ stond er op het begeleidende kaartje te lezen. Een klein, maar leuk gebaar, omdat hij een jaar in dienst was. Voor Maikel is het typisch Fagro. “Het is een bedrijf dat heel attent is naar zijn mensen. Dat gaat van een bloemetje als het lente wordt, tot gezellige bijeenkomsten met je team of heel Fagro”, vertelt hij.

Nooit uitgeleerd

Interne cursussen en trainingen zijn een andere manier om veel Fagro-collega’s te ontmoeten, stelt Maikel. “Ik heb verschillende studies afgerond, van heao commerciële economie tot een master strategisch management en een opleiding tot register controller. Maar je bent nooit uitgeleerd, is mijn mening. Ik vind het zelf ook leuk om me te blijven ontwikkelen.” Fagro biedt veel opleidingsmogelijkheden, binnen én buiten het bedrijf. Maikel: “Als je iets wilt qua opleiding, is dat altijd bespreekbaar. Dat was voor mij een van de redenen om voor Fagro te kiezen.”

Nieuwe ervaring

Maikel zit momenteel als controller bij een bedrijf in de automotive sector. “Van oorsprong is het een Kerkraads bedrijf, maar het werd overgenomen door een groot Japans concern. Ik werk voor de Europese holding en maak bijvoorbeeld de geconsolideerde jaarrekening. Dat is een nieuwe ervaring voor me. De productiebranche is bovendien heel anders dan bijvoorbeeld de zorg. Zo veel mogelijk kwaliteitsproducten maken tegen een zo laag mogelijke prijs, daar draait het keihard om”, legt hij uit.

Meer strategisch

Het was in het afgelopen jaar flink de handjes uit de mouwen. Maikel: “We hebben bijvoorbeeld een SAP-implementatie gedaan en we moesten de jaarrekening opstellen. Flinke klussen waar je veel voldoening uithaalt.” In volgende opdrachten wil hij nadrukkelijk aan de slag met de strategische kant van finance. “Ik wil af van het cyclische en meer sturen. In de loop van de tijd leer je hoe dingen beter kunnen. Dat wil ik graag in de praktijk brengen en heb ik ook aangegeven bij Fagro”, aldus Maikel.

Legitiem jobhoppen

Door via Fagro in verschillende functies in diverse sectoren te werken, kan Maikel verder groeien als finance professional. “Ik kan legitiem jobhoppen en zo mijn ervaring verrijken en een completere consultant worden”, zegt hij. Daarbij deelt hij graag wat hij heeft geleerd met jongere collega’s – op de werkvloer, maar ook tijdens cursussen en trainingen van Fagro. Maikel: “Ik heb zelf altijd goede leermeesters gehad en weet hoe fijn dat is. In het eerste deel van mijn carrière was ik vooral bezig met mijn eigen ontwikkeling, nu vind ik het leuk om mijn kennis te delen.”

 

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.