Fagro is onderdeel van

Joep van Dommelen
Junior consultant

Joep van Dommelen over het combineren van een master & werken bij Fagro: “Het is prima te doen en ik heb veel vrijheid”

Joep van Dommelen doet een master en werkt 24 uur per week via Fagro. In het begin was het even zoeken naar een goede balans, maar de combinatie gaat hem nu prima af. Ondertussen ontwikkelt hij ook nog zijn skills via het Fagro Development Program. “Ik ben een soort werkstudent, maar dan met een diploma.”

Eigenlijk was Joep nooit zo’n supergemotiveerde student, maar een paar jaar geleden ging de knop helemaal om. “Ik ben door de havo heen gefietst en daarna Finance & Control aan Fontys Hogeschool gaan doen. In het vierde jaar kon ik als minor een premaster volgen, maar dan moest ik aan het eind van het derde gemiddeld meer dan een zeven staan”, vertelt hij. Joep ging ervoor en wist een premaster Strategic Management aan de Universiteit van Tilburg te behalen. Daardoor kon hij met het diploma van Fontys in zijn zak meteen doorpakken met de masteropleiding.

24 uur werken

Afgelopen september startte Joep met zijn master en ging hij als junior consultant aan het werk bij Fagro. “Ik heb een contract voor 24 uur per week en studeer daarnaast. Met twaalf tot zestien contacturen op de universiteit is dat goed te doen”, aldus Joep. Hij doet zijn master niet via Fagro. “Dat kan ook. Dan betaalt Fagro je studie, maar werk je 32 uur en heb je een dag per week om te studeren”, legt Joep uit. De optie van ‘werkstudent met een diploma’, zoals hij het zelf noemt, is nieuw voor veel studenten. “Ik heb op een beurs gestaan voor Fagro en de meesten hadden nog nooit van die mogelijkheid gehoord. Het is echt innovatief, Fagro staat open voor andere concepten”, zegt hij.

Loopbaan accelereren

Bij Fagro ben je als medewerker geen pion om snel geld aan te verdienen, stelt Joep. “Toen ik van school kwam, hebben veel bedrijven aan me getrokken. Voor mij was de vraag wie mijn loopbaan zou accelereren. Ik heb voor Fagro gekozen omdat ze mensgericht zijn, met me mee denken en opdrachten geven die bij m’n ambities aansluiten. Je hebt geen vast loopbaanpad, zoals bij veel andere organisaties, maar kijkt samen naar de komende drie tot vijf jaar.” Joep startte zijn Fagro-carrière bij SMEVA, een producent van koelmeubelen die al langer klant is. “Ik zit op de crediteurenafdeling, maar omdat ik zaken snel oppak, neem ik nu ook dingen over van de financieel directeur. Het is een opdracht die zich goed laat combineren met mijn studie.”

Vrijheid

Het is even zoeken naar het juiste evenwicht tussen werk en studie, geeft Joep aan. “Hoe ga je om met verschillende verplichtingen en verwachtingen? Het belangrijkste is dat je eerlijk bent naar Fagro, je opdrachtgever en jezelf, heb ik gemerkt. Wat kun je oppakken en wat niet?” Heeft Joep bijvoorbeeld een tentamenperiode en wil hij vrij om te studeren, dan bespreekt hij dit gewoon. “Ik stem het af met de klant en met Fagro. Fagro wil graag dat ik mijn studie haal en niet dat ik snel opbrand. Als ik mijn uren bij de klant niet maak, dan is dat ook geen probleem. Die vrijheid is heel fijn”, zegt hij.

Eyeopeners

Naast zijn studie en zijn opdracht doet Joep het Fagro Development Program om zijn skills te ontwikkelen. Ook daar zit wat minder druk op, vertelt hij. “Ik word uitgenodigd om mee te doen aan allerlei trainingen, maar ben iets vrijer in wanneer ik die volg. Zo was er laatst een Excel-training tijdens een tentamenperiode, daar ben ik later bij aangeschoven. Ik heb zelf wat voorbereidend werk gedaan, maar dat is leuk en doe je voor jezelf. Ik heb veel aan de training gehad, want ik moet bij mijn opdracht in allerlei rapporten duiken en analyses maken. Er waren heel wat eyeopeners voor me, hoe dingen makkelijker en efficiënter kunnen.” Ook de trainingen in soft skills weet Joep te waarderen. “Bijvoorbeeld hoe je jezelf profileert naar anderen of veranderingen in een bedrijf aanpakt. Heel nuttig.”

Doorstuderen voor controller

Als Joep klaar is met zijn master, wil hij nog een studie voor register controller volgen. “Die kan ik dan via Fagro doen”, zo kijkt hij vooruit. Zijn master Strategic Management is dan wel geen finance studie, maar komt toch goed van pas als hij voor de controllerskant kiest. “Bedrijven hebben allerlei invalshoeken bij het maken van strategische keuzes. Ik vind het leuk om de verbinding met de cijfers te leggen. Lopen bepaalde producten bijvoorbeeld niet goed en pas je je strategie daarop aan, dan laten de cijfers zien of je de juiste beslissing hebt genomen. Het werk van de controller gaat steeds meer die richting uit.”

 

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.