Fagro is onderdeel van

Babette Schmeits
Junior consultant

Junior consultant Babette Schmeits over haar eerste jaar bij Fagro: “Bij Fagro zijn ze er voor je, dat voel je in alles”

Vanuit de schoolbanken rolde Babette Schmeits zo de praktijk in bij Fagro. Een tikje spannend vond ze het wel, maar dat viel reuze mee. Ondertussen is ze een jaar en twee heel uiteenlopende opdrachten verder. Haar conclusie? “Ik zit helemaal goed bij Fagro. Ze houden rekening met wat ik wil, ik kan me verder ontwikkelen en ik heb leuke contacten met collega’s. Ik voel me echt thuis.”

Meteen een master na haar studie People & Business Management aan de Hogeschool Zuyd, zag Babette niet zitten. “In mijn tweede jaar heb ik voor bedrijfskunde gekozen. Ik heb wat met cijfers, hoe je daar beredeneerde keuzes mee maakt. Maar ik had geen specifieke masterrichting voor ogen en wilde eerst de praktijk leren kennen. Bij Fagro kan dat in verschillende bedrijven. In een vacature van Fagro zag ik bovendien een stukje over opleidingen. Dat sprak me aan, want ik wil me wel blijven ontwikkelen. Nu doe ik mee aan het Junior Fagro Development Program en krijg ik allerlei trainingen. Als iemand vraagt ‘heb je verstand van Excel, dan kan ik ‘ja’ zeggen. Maar ik leer ook dingen die ik in mijn werk én mijn privéleven kan gebruiken, bijvoorbeeld hoe je het beste reageert als er iets gebeurt wat je niet leuk vindt.”

Direct aan de slag

Babettes oom werkte ook bij Fagro. “Ik heb hem gevraagd of Fagro iets voor mij was en zelf contact opgenomen, dat was al voor mijn afstuderen. Het eerste gesprek was met Nica Ortu, die nu mijn business manager is. Dat voelde meteen goed”, vertelt ze. De bedoeling was dat Babette in september 2021 bij Fagro aan de slag zou gaan, maar dat liep onverwacht anders. “Een familiebedrijf dat wereldwijd actief is in de koeltechniek had dringend iemand nodig op de financiële administratie. Daar ben ik meteen na mijn afstuderen in juni 2021 begonnen.” Ze lacht: “Wel met de afspraak dat ik in augustus met vakantie zou kunnen.”

Zelf aangeven wat je wil

Zo’n eerste opdracht is best spannend, zegt Babette. “Maar ik ben warm onthaald en heb snel mijn plek gevonden.” Het was een goede start van haar carrière, vindt ze. “Ik heb van alles iets gedaan, van de crediteuren- en debiteurenadministratie tot het inboeken van inkoopfacturen en de facturatie. Ik weet nu dat het contact met mensen me interesseert en niet alleen de cijfers. Het gaat me om de combinatie, je moet mij niet de hele dag jaarrekeningen laten controleren. Ik wil de kant van business manager uit en dat heb ik al aangegeven bij Fagro. Nu is het nog te vroeg, want ik ben net begonnen. Maar het is wel goed om het vast uit te spreken, zodat ze er rekening mee kunnen houden.” Het is juist de aandacht voor individuele wensen die Fagro zo bijzonder maakt, stelt Babette. “Je kunt het bijvoorbeeld ook zeggen als je met trainingen wat meer een bepaalde kant uit wilt.”

Verrassend leuke mannenwereld

Sinds april van dit jaar zit Babette bij Sitech in Geleen, een bedrijf dat hightech engineeringdiensten biedt aan de procesindustrie. Iets heel anders dan haar eerste opdracht. Babette: “Ik doe de cost control voor onderhoudsstops die we op projectbasis van begin tot einde voor klanten organiseren. Heel technisch en een echte mannenwereld, ik ben de enige vrouw in het team. Zonder Fagro zou ik er nooit terecht zijn gekomen, maar het bevalt me goed. In november maak ik m’n eerste onderhoudsstop mee. Daar werk je naartoe, je ziet waar je al die tijd mee bezig bent geweest. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat!”

Sporten met vrienden én collega’s

Babette en haar vriend zijn wat je noemt Bourgondiërs. “Lekker op een terrasje zitten, uit eten met vrienden, koken. Maar ik hou ook van sporten. Zo doe ik aan fitness en speel ik tegenwoordig twee keer per week padel. Het leuke van padel is dat je het met z’n vieren doet, bijvoorbeeld met twee koppels of drie vriendinnen. Sinds ik werk, heb ik minder vrije tijd en moet ik keuzes maken hoe ik die besteed. Padel is een ideale combi om bij te kletsen en aan sport te doen.” Ook met haar collega’s bij Fagro sport ze tegenwoordig. Babette: “Dat heet Fagro Fit: een serie van tien lessen met een personal trainer. Er is net een nieuwe serie begonnen. Samen sporten schept een band.”

Gewoon een appje aan je business manager

Contact leggen met collega’s is makkelijk bij Fagro, ervaart Babette. “Ik heb in dat ene jaar al veel mensen ontmoet die ik kan bellen als ik bijvoorbeeld iets wil weten of samen naar een meeting wil rijden. Ook mijn business manager en mijn coach zijn heel benaderbaar. Ik kan gewoon een appje sturen of bellen als ik ze wil spreken, daar hoef ik geen afspraak voor te maken. Ik ben vrij zelfstandig, maar het is fijn om te weten dat je altijd ergens terecht kunt. Bij Fagro zijn ze er voor je en dat voel je. Dat geeft zekerheid. Ik heb nog nergens anders gewerkt, maar daar heb ik ook geen behoefte aan. De komende jaren zit ik hier helemaal goed.”

 

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.