Fagro is onderdeel van

Malte Remmler
Finance consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Nadat hij zijn studie Finance & control had afgerond, kwam Malte Remmler bij Fagro in dienst. Destijds had hij nog geen idee dat hij zulke uitdagende en leuke opdrachten zou krijgen en dat hij als interimmer zo’n verschil zou maken bij klanten. “Na vier jaar bij Fagro heb veel finance rollen mogen ervaren én een beter beeld van mijn toekomstambities. Sustainability speelt daarin een grote rol.”

Financiën met nut
“Als interimmer kom je binnen met een frisse blik. Je hebt verschillende organisaties gezien en kunt snel verbeterpunten aandragen omdat je situaties herkent van andere opdrachtgevers. Ook ben je in no time ingewerkt. Ooit moest ik iemand vervangen en binnen één dag zei de manager: ‘Ik kan zelf beter thuisblijven. Bel maar als er iets is.’ Fijn om te merken dat je meteen het vertrouwen krijgt en vanaf de eerste dag waarde levert aan klanten.”


Groeien in finance & control 

“In het begin pakte ik vooral administratieve taken op. ERP-systemen opschonen, facturen boeken; dat soort dingen. Na een tijdje werd ik assistent business controller en tegenwoordig werk ik als business controller en projectcontroller. Mijn voorlaatste opdrachtgever was een bedrijf in onderhoud van gasturbines. Hoe technisch ik de besprekingen met operations, logistics en engineering ook vond, ik heb er veel van geleerd!”

 

Van overzichtbrenger naar impactmaker

“Sinds maart dit jaar zit ik bij een bouwmanagementbedrijf. Het management had behoefte aan een duidelijk dashboard met werkzaamheden en cijfers, en hun eigen mensen kwamen hier niet aan toe. Samen met de projectleiders voer ik de administratie. Waarmee ik de finance afdeling blij maak, omdat alles netjes in de boeken staat en ze niet achter projectleiders aan hoeven lopen. En het management is blij met een duidelijke stand van zaken. 

Inmiddels zit ik vaak bij projectbesprekingen, die gaan over kleine adviesprojecten én bouwprojecten van 20 miljoen. Daarin wordt de impact van mijn werk direct duidelijk.”

 

Toekomst in sustainability

“Naast mijn werk faciliteert Fagro ook mijn deeltijd studie: ik doe een master circulaire economie. Dit komt vanuit mijn interesse in duurzaamheid en sustainable finance. Als change agent kan ik organisaties straks leiden in hun transitie naar een duurzaam bedrijfsmodel. Ook binnen Fagro ben ik samen met anderen bezig duurzaamheid op de kaart te zetten en uit te dragen. Er is nieuwe wetgeving op rapportagegebied en datasystemen moeten worden aangepast. Dit alles draagt bij aan mijn persoonlijke motto: invloed hebben op het geluk van mezelf en de mensen om me heen. Dat ik op deze manier mijn steentje bijdraag aan een betere maatschappij, maakt me een tevreden mens.”

 

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Sander: “Klanten ontvangen me met open armen”

Sander Ebben

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.