Fagro is onderdeel van

Pjotr Bakens
Junior Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Finance? Pjotr Bakens had er niet zo veel mee. Maar tijdens zijn studie International Business bleek hij nu net het beste te zijn in financevakken en die ook nog het leukste te vinden. Dus startte hij met een master en begon hij direct vanuit de schoolbanken bij Fagro als junior consultant. “Zo kan ik veel leren en ervaring opdoen, terwijl ik nog kan bepalen welke kant ik uit wil.”

“Hoewel ik altijd al beter ben geweest met cijfers dan met woorden, leek finance me redelijk droog. Pas in mijn studie IB ontdekte ik hoe leuk ik het vond om slim met geld bezig te zijn en leerde ik bijvoorbeeld over investeringstechnieken. Daar komt veel meer bij, dan kijken of aandelen er goed uitzien. Voor een optimaal portfolio moet je je data op orde hebben en daar analyses op doen. Na mijn afstuderen aan Fontys Hogeschool ben ik een premaster finance gaan doen aan Tilburg University en daar vervolgens gestart met een master. Investment analysis is een van mijn vakken, naast sustainable investing, global banking en asset allocation”, vertelt Pjotr.

Leuke functie

Pjotr moet zijn master nog afronden, toch is hij al via Fagro aan de slag. “Ik heb vrij impulsief mijn master even op een zacht pitje gezet en ben gaan werken. Dat heeft te maken met mijn Indonesische vriendin. Ik heb haar leren kennen in Bangkok, waar we allebei stage liepen, en ze wil naar Nederland komen. We hebben net alle papieren ingeleverd bij de IND, nu is het afwachten.” Hij ging op zoek naar een baan waarin hij snel en veel zou kunnen leren, ook zonder werkervaring in finance. “Daarbij kwam ik al gauw uit op de consultancy en kreeg ik Fagro in beeld. Ik kende Fagro niet, maar de functie van junior consultant finance & control zag er goed uit.”

Blij met eerste gesprek

Pjotr had direct een goed gevoel. “Ik zat aan tafel met twee mensen van Fagro die heel leuk over het bedrijf vertelden. Daar werd ik blij van. Het was ook geen probleem dat ik nul werkervaring in finance & control had. Het feit dat ik met een master bezig was, zei ze genoeg.  Ze vertelden ook dat ik niet meteen op een moeilijke opdracht terecht zou komen. ‘Als je je blijft inzetten en snel leert, dan komt het helemaal goed’, zeiden ze. De sfeer was heel gemoedelijk en de vestigingsdirecteur kwam nog langs om een praatje te maken.”

Kennis meteen toepassen

Afgelopen mei begon Pjotr op zijn eerste opdracht: accounts payable bij een groot bedrijf in verpakkingsmateriaal. “In het begin heb ik vooral geholpen bij het inboeken van facturen, daar was een achterstand mee. Een interim-supervisor heeft me alle aspecten geleerd, een heel fijne man. Daarna kreeg ik er andere dingen bij, meer uitzoek- en denkwerk.” Ook bij zijn tweede opdracht, waar hij net is gestart, zit hij weer op accounts payable. “Nu bij een heel ander bedrijf, een snelle groeier. De kennis van mijn eerste opdracht kan ik bij deze opdracht meteen gebruiken. Ik hoop wat later ook mee te werken aan het verbeteren van de processen.”

De toekomst ligt open

Welke kant van finance & control hij uit wil, weet hij nog niet. Pjotr: “Dat is nog redelijk open. Waarschijnlijk business control, dat zal alleen verder in de toekomst zijn. Als ik denk dat ik klaar ben voor een volgende stap, kan ik gewoon bij Fagro aangeven dat ik iets anders wil proberen.” Alles is precies zoals hij had verwacht en daar is hij happy mee. “Ik ga met plezier naar mijn werk en vind het contact met collega’s leuk, zowel bij mijn opdrachtgevers als bij Fagro. Mijn Fagro-collega’s zie ik onder meer bij teamuitjes en grotere bedrijfsevents, die zijn erg gezellig. Helaas was ik door een drukke agenda niet bij alle events, maar in december ga ik zeker naar de kerstborrel.”

Meedenken

Ook bij trainingen van Fagro ontmoet Pjotr collega-consultants. “Ik heb bijvoorbeeld net een Excel-training afgerond. Je kunt zo veel met dat programma, maar je moet het net even weten. Straks ga ik beginnen met een cursus klantgericht adviseren en een Power BI-training.” Fagro stimuleert je om je verder te ontwikkelen, vindt hij. “Ze geven om hun medewerkers en denken in elke fase mee. Dat merk ik aan kleine dingen, zoals mijn business manager die tussendoor checkt hoe het met me gaat. Wil je als schoolverlater snel leren en weet je nog niet precies wat je wilt, dan is Fagro een goede keuze.”

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Finance consultant Sander: “Klanten ontvangen me met open armen”

Sander Ebben

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.