Fagro is onderdeel van

Rowena Beeren en Ramon Meuleners
Junior financials

Rowena & Ramon over hun studie en werken bij Fagro: “Ook een aanrader met een bredere studie dan Finance”

Een echte finance studie deden ze niet, maar dat heeft Rowena Beeren en Ramon Meuleners er niet van weerhouden om bij Fagro aan de slag te gaan. Ze rolden zo vanuit de schoolbanken de praktijk in en dat bevalt ze heel goed. “Je ontdekt wie je bent en wat je wilt”, zegt Rowena. “Fagro luistert naar je en kijkt welke opdracht bij je past”, aldus Ramon.

Als je een brede studie volgt, kan het lastig zijn om te bepalen wat je daarna wilt. Rowena en Ramon kunnen daarover meepraten. Ze deden Business Studies aan de Zuyd Hogeschool, met bedrijfskunde als afstudeerrichting. “Bedrijfskunde was voor mij een perfecte mix tussen verschillende financieel-economische, juridische en HR-vakken”, vertelt Rowena. “Maar doordat het een brede opleiding is, wist ik aan het einde van mijn studie nog niet waar ik terecht wilde komen.” Ramon herkent dit: “Het is lastig om meteen een werkgever te kiezen, je weet niet wat je bevalt. Via Fagro kun je bij meerdere bedrijven binnenkijken en je verder ontwikkelen.”

Speeddate

Rowena had tijdens haar studie al een speeddate met Fagro. “Dat was op een terugkomdag in mijn stagejaar. Ze vroegen me of ze me in mijn afstudeerjaar mochten bellen. Toen ze dat deden, had ik eigenlijk al een baan bij mijn afstudeerbedrijf geaccepteerd. Toch ben ik op gesprek gegaan, want ik heb Fagro altijd interessant gevonden.” Hoewel ze twijfelde of ze bij Fagro paste, omdat ze geen gespecialiseerde financiële opleiding had gevolgd, besloot ze toch de kans te wagen. Rowena: “Fagro haalde voorbeelden aan van collega’s die diezelfde studie als ik hadden gedaan en zei de perfecte opdracht voor me te zoeken. Dat gaf me het vertrouwen dat het wel goed zou komen.”

Weg twijfel!

De positieve ervaringen van Fagro-collega Levi Eussen hielpen eveneens om eventuele twijfel weg te nemen. Ramon: “Levi heeft net zoals wij Business Studies gedaan en is nu junior consultant bij Fagro. Hij was ook op de terugkomdag in ons stagejaar en vertelde toen hoe het was om bij Fagro te werken. Door zijn verhalen leek het me geen obstakel dat ik niet echt een financiële achtergrond heb.” Rowena: “Levi was superenthousiast, dat stelde me ook gerust.”

Veel zien en opsteken

De praktijk heeft ondertussen uitgewezen dat het inderdaad helemaal goed is gekomen. Ramon vertelt: “Ik zit bij Fortron, een bedrijf gespecialiseerd in gevelmanagement. Daar heb ik een administratieve en een commerciële functie: ik doe contractbeheer én ik maak offertes. Het is een mooie eerste opdracht, waarbij ik veel zie en opsteek. Mijn bedrijfskundestudie komt me van pas, maar ik denk dat je overal kunt aanhaken als je openstaat voor nieuwe dingen en je wilt ontwikkelen.”

Rowena doet haar eerste opdracht als medewerker pensioenuitvoering bij een pensioenfonds. Ze heeft het er ontzettend naar haar zin en al veel geleerd. “Ik maak pensioenberekeningen en krijg er straks nieuwe taken bij vanuit het projectteam waar ik in zit”, vertelt ze met veel enthousiasme.

Nieuwsgierig zijn

Rowena en Ramon zijn het erover eens: werken bij Fagro is ook een aanrader als je iets anders dan Finance & Control of Accountancy hebt gestudeerd. Rowena: “Als je maar interesse in finance hebt. En het helpt als je een open persoon bent, omdat je van opdrachtgever naar opdrachtgever gaat.” Haar advies is gewoon in het diepe springen. “Ik wist niets van pensioenen, maar was heel nieuwsgierig. Dus ik dacht: dit moet ik doen. Door verschillende bedrijven te zien en opdrachten te doen, ontwikkel je je en ontdek je wie je bent.”

Ramon kan zich daar volledig in vinden. Hij zegt: “Ook de trainingen van Fagro helpen je. Ik heb bijvoorbeeld veel gehad aan de Excel-training en ik wil graag meer weten over robotisering, daar liggen veel kansen.” Als tip geeft hij mee om dicht bij jezelf te blijven. “Bij Fagro kun je jezelf zijn en luisteren ze naar je. Wees dus eerlijk over waar je goed en minder goed in bent”, zo adviseert hij.

Verbondenheid

De sfeer bij Fagro is fijn, vinden Rowena en Ramon allebei. “Fagro organiseert veel. Zo het was het bedrijfsweekend bijvoorbeeld super. En er is ook een voetbalteam, daar heb ik nu twee keer een wedstrijd mee gespeeld. Als je andere consultants ziet, is het altijd leuk doordat je raakvlakken met elkaar hebt”, zegt Ramon. Fagro blijft de verbondenheid zoeken, stelt Rowena vast. “Daardoor heb je het gevoel dat je een achterban hebt. Ik was laatst op een teamuitje met allemaal mensen die ik nog niet kende, maar onbewust voel je toch een band.”

 

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.