Fagro is onderdeel van

Jorn Heutmekers
Senior financial consultant

Senior financial Jorn Heutmekers over werken bij Fagro: “Ik kan het andere senior financials zeker aanbevelen”

Uitgedaagd blijven, voor senior financial Jorn Heutmekers is het een must. Daarom past werken als interim-consultant via Fagro zo goed bij hem. Al had hij dat niet gedacht, omdat hij de vertrouwensband met een werkgever van belang vindt. Bij Fagro snijdt het mes aan twee kanten, weet hij nu. “Het is echt een aanrader, je blijft jezelf ontwikkelen.”

Werken als interim-consultant was niet de meest voor de hand liggen keuze voor Jorn. “Als je me vijf jaar terug had gevraagd of ik dit ooit zou doen, had ik gezegd dat die kans heel klein was”, zegt hij. Toch zette hij afgelopen september de stap naar Fagro, na tien jaar bij een familiebedrijf in Maastricht. “Bij dit bedrijf maakte ik de switch van hoofd finance naar financial controller. Dat was een nieuwe uitdaging voor me, maar ik heb geleerd dat ik blijvend moeten worden uitgedaagd. Anders raak ik mijn drive kwijt”, zo verklaart hij zijn beslissing om een andere weg in te slaan.

Positieve indruk

Loyaal zijn naar een werkgever is belangrijk, vindt Jorn, en dat leek hem niet te passen bij consultancy op detacheringbasis. Nadat hij zijn status op LinkedIn op beschikbaar had gezet, werd hij door recruiters van verschillende interim-clubs benaderd. Daar zat Fagro ook bij. Jorn: “We huurden wel eens mensen van ze in, dus ik kende Fagro van de andere kant van het bureau. In mijn contacten met de business manager kreeg ik de indruk dat Fagro een fijne werkgever was. Ze hechten er veel waarde aan het opbouwen van een relatie en het creëren van een vertrouwensband. Daarom ben ik met Fagro in gesprek gegaan.”

Veel kansen voor ontwikkeling

Fagro staat voor de ontwikkeling van zijn medewerkers, naast afwisseling en uitdaging was dat voor Jorn nog een reden om voor het bedrijf te kiezen. “Je moet jezelf blijven ontwikkelen, vind ik. Daarom heb ik bijvoorbeeld twee jaar geleden de post-hbo opleiding HOFAM Business Control gedaan”, vertelt hij. Ook als senior financial kun je je bij Fagro verder ontwikkelen, stelt hij. Jorn: “Je wordt ertoe aangemoedigd, zowel met de mogelijkheid om allerlei trainingen en studies te volgen, als door het aanbod van uitdagende interim-opdrachten. Er liggen veel kansen. Daarom zou ik het finance professionals zoals ik zeker aanbevelen om erover na te denken bij Fagro aan de slag te gaan.”

Samen sparren

Momenteel zit Jorn op zijn eerste opdracht voor Fagro, bij het team business control van chemisch bedrijf OCI in Sittard. Jorn: “OCI is een echte corporate, heel anders dan het familiebedrijf waar ik eerder werkte. Het is een interessante en leerzame opdracht. Want wil je de financiële processen snappen, dan moet je ook de achterliggende chemische processen kennen. Dat kost tijd, maar die krijg je. Eerst vond ik dit lastig, want als consultant wil je natuurlijk heel snel meerwaarde leveren.” Het is dan geruststellend om tijdens gesprekken met Fagro-collega’s op meetings en events te horen dat ze dit soort dingen herkennen, zegt Jorn. “Die ontmoetingen zijn heel waardevol. Je hoort van elkaar waar je tegenaan loopt en geeft elkaar tips en tricks. Het is fijn om samen te sparren en ergens bij te horen. Overigens voel ik me ook bij OCI thuis, dus wat dat betreft eet ik van twee walletjes.”

Tikje uit comfortzone

Het zwaartepunt van Jorns werkzaamheden bij OCI ligt in het maken van een maandelijkse forecast voor de komende jaren, met best wel stevige deadlines. “We zitten in een dynamische markt, waarin de grondstofprijzen voortdurend veranderen. Dus ook de maandelijkse forecasts veranderen steeds”, legt hij uit. Omdat het zijn eerste opdracht is als controller bij een chemisch bedrijf, moest hij in het begin wel een beetje uit zijn comfortzone. Maar daar leert hij juist van en heeft hij plezier in, net zoals bij het sporten. Jorn: “Voor mij moeten dingen niet te makkelijk zijn, ik wil ergens naartoe werken. Dat heb ik ook in mijn sport. Ik fiets veel, maar heb dit jaar ook mijn eerste halve Iron Man gedaan. Dat is 90 kilometer fietsen, twee kilometer zwemmen en een halve marathon lopen.” Hij lacht: “Ik moet ergens naartoe werken en het mag niet te makkelijk zijn. Anders heb ik geen voldaan gevoel als ik op het einde van de week een glaasje wijn inschenk.”

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.