Fagro is onderdeel van

Koen Jacobs
Senior consultant

Senior financial Koen Jacobs over werken bij Fagro: “Werkondernemerschap is aantrekkelijk voor mij!”

Na 25 jaar gooide senior financial Koen Jacobs het roer om: hij besloot aan de slag te gaan als zzp’er. Dat duurde echter niet lang. Want toen Koen het werkondernemerschap van Fagro leerde kennen, bleek dat de betere optie. “Je hebt geen administratie, wel afwisseling en collega’s. En je bent commercieel bezig.”

In de laatste vijftien jaar werkte Koen als controller bij diverse hightechbedrijven, in de tien jaar daarvoor bekleedde hij diverse andere financiële functies. Toen Fagro hem via LinkedIn benaderde, was hij nog maar net een paar maanden als zzp’er aan het werk. “Het was precies mijn eerste opdracht”, vertelt hij. Koen houdt wel van een uitdaging. “Ik vind het leuk om onder hoge druk problemen op te lossen. Dat heb ik in het verleden ook gedaan. Als zzp’er zou ik dat bij verschillende organisaties kunnen doen en meer keuzevrijheid hebben”, zo licht hij zijn overstap toe.

Voor ervaren consultants

Hoewel Koen niet op zoek was naar een vaste baan en Fagro enkel van naam kende, besloot hij toch te gaan praten. “De business manager met wie ik sprak, vroeg me of het werkondernemerschap iets voor mij zou zijn. Daarbij bestaat je loon uit een relatief laag vast bedrag en een flexibel deel dat afhangt van je omzet. Je doet ook wat aan werving. Het is een optie voor ervaren consultants”, legt hij uit. Het werkondernemerschap sprak Koen aan. “Je bent commercieel bezig, maar hoeft geen eigen bedrijf te runnen. Bovendien heeft Fagro een groot netwerk, dat helpt in het commerciële traject.”

Eigen opdracht mee

Financieel was het werkondernemerschap eveneens interessant voor Koen. “Als zzp’er kun je misschien meer vragen, maar heb je ook kosten en zit je soms op de bank. Deze tussenvorm overbrugde voor mij het verschil tussen een vaste baan en zzp-werk. Maar als je bijvoorbeeld net een huis hebt gekocht, kan ik me voorstellen dat je liever voor een vast salaris van Fagro kiest.” Met zijn overstap naar Fagro in augustus van dit jaar nam Koen al gelijk een eigen opdracht mee. “Ik zou net beginnen als controller bij een fabriek in landbouwvoertuigen, toen ik bij Fagro in dienst trad. Dat liep parallel aan elkaar”, vertelt hij.

Goed in persoonlijk contact

Fagro is goed in persoonlijk contact, stelt Koen vast. “Ik weet niet of dat aan mijn business manager ligt of aan Fagro in het algemeen, waarschijnlijk aan allebei, maar er wordt veel aandacht aan je besteed. Zo belt mijn business manager regelmatig om te vragen hoe het gaat en er worden allerlei evenementen en dinertjes georganiseerd. Daar ontmoet je collega’s, allemaal mensen die vergelijkbaar werk doen.” Het feit dat hij bij Fagro collega’s heeft, is voor Koen een pluspunt. “Dat is fijn en heel belangrijk, vind ik. Je kunt samen ervaringen delen en als vraagbaak voor elkaar dienen, maar de sociale contacten zijn ook gewoon leuk.”

Nog halve carrière te gaan

Koen is pas halverwege zijn carrière, zo realiseerde hij zich tijdens het eerste gesprek met Fagro. “Ik was op dat moment 46 en ben op mijn 23e gaan werken. Terwijl we zaten te praten, bedacht ik me ineens dat ik dus nog maar op de helft was”, vertelt hij. Wat dat betreft, kunnen de opleidingsmogelijkheden bij Fagro perspectief bieden. Koen lacht: “Misschien ga ik nog wel verder studeren, wie weet. Het trainingsaanbod is in ieder geval interessant, bijvoorbeeld over nieuwe ontwikkelingen zoals duurzaamheid. En ik heb net een training in Power BI gedaan, datavisualisatie is helemaal hot.” Als senior finance professional bij Fagro werken is hoe dan ook een aanrader, zegt hij. “Zeker als je op zoek bent naar afwisseling en minder behoefte hebt aan vastigheid.”

 

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.