Fagro is onderdeel van

Tom van der Nat
Consultant II

Tom van der Nat over werken & leren bij Fagro: “Ik wil mezelf blijven ontwikkelen!”

Van Excel-training met pizza in een bunker tot een master business control aan de Universiteit Maastricht ­– Tom van der Nat maakt het allemaal mee met het Fagro Development Program. Werken en leren is een goede combi, vindt hij. Zich kunnen blijven ontwikkelen in zijn werk is voor hem zelfs een vereiste. “Van nieuwe dingen leren word ik heel enthousiast.”

Toen Tom drie jaar geleden bij Fagro binnenkwam, was hij geen beginnende finance professional meer. Hij werkte al enkele jaren in de accountancy, het was echter niet zijn ding. “Ik had het gevoel tegenover de klant te zitten, in plaats van ernaast”, vertelt hij. Daarom maakte Tom de switch naar Fagro, waar hij naast zijn werk startte met het Fagro Junior Development Program. Ondanks zijn kennis en ervaring een nuttige én leuke tijdsbesteding. Zo zal hij niet snel de pizza-avonden vergeten. Tom: “We kregen training in Excel van een externe docent, een geweldige man die alles van de software afweet en er al meer dan twintig jaar les in geeft. Hij hield de training in de bunker onder zijn huis, waarbij we de avond met pizza begonnen. Daarvoor stapte je met plezier na werktijd in de auto!”

Lean Six Sigma toepassen

Inhoudelijk had Tom zelf het meeste aan de praktische en vakinhoudelijke trainingen van het Junior Fagro Development Program. “Dan denk ik bijvoorbeeld aan de trainingen over Excel en Power BI, een belangrijke tool die Excel steeds meer vervangt. Ik kende Excel al goed, maar ik heb toch weer slimmigheidjes geleerd die me veel tijd besparen. Ook de Lean Six Sigma-training is heel bruikbaar. Sturen op efficiency is iets wat ik in de praktijk vaak bij klanten tegenkom. De Yellow Lean Yellow Belt training helpt je mee te denken over hoe ze dingen efficiënter doen en daar vorm aan geven”, zegt hij.

Profileren bij de klant en bij Fagro

De soft skills-trainingen zijn heel waardevol voor beginnende consultants, aldus Tom. “Finance professionals treden niet zo makkelijk op de voorgrond. In het Junior Development Programma leer je onder meer om je te profileren, zowel bij de klant als bij Fagro. In plaats van alleen je opdracht bij een klant te doen, kun je ook breder kijken. Bijvoorbeeld hoe je activiteiten automatiseert. Dat ondersteunt de klant en maakt je opdracht interessanter. Binnen Fagro kun je bijvoorbeeld van je laten horen door mee te werken aan projecten. Zo doe ik nu mee aan een project over sustainability. Maar je kunt zelf ook een projectvoorstel doen als je denkt dat iets beter kan of je je kennis wilt delen. Je profileren is belangrijk, daar word je op beoordeeld.”

Leren feedback geven

Ook voor een meer ervaren professional als Tom viel er nog wat te leren op het gebied van persoonlijke vaardigheden. Hij vertelt: “Uit elke training haal je wel iets. Zo is feedback geven altijd moeilijk. Dat kan heel verkeerd vallen, zeker als iemand al een slechte dag heeft. Met de toptiptop-methode motiveer je mensen om met feedback aan de slag te gaan. Je zegt eerst wat er goed gaat, dus wat top is. Dan zeg je wat er beter kan en geef je de tip. Om vervolgens af te sluiten met een top, bijvoorbeeld dat iemand de vorige keer de feedback ook goed heeft opgepakt.”

Master business control in deeltijd

Tom heeft het Fagro Junior Development Program ondertussen afgerond en is nu bezig met het Fagro Medior Development Program. Daarbij maakt hij ook gebruik van de externe opleidingsmogelijkheden van dit programma: hij doet in deeltijd een master business control aan de Universiteit Maastricht. Tom: “Ik zit er samen met allemaal mensen die al langer werken, in heel verschillende sectoren. De docenten zijn eveneens mensen uit de praktijk. Ze behandelen geen theorieën uit boeken, die moet je zelf thuis lezen, maar ze delen hun praktische kennis. Erg leuk en leerzaam!”

Collega’s ontmoeten extra leuk

Behalve naar de geavanceerde Power BI-training van het Fagro Medior Development Program kijkt Tom bijvoorbeeld uit naar de kennis- en kundesessies die parallel aan het programma plaatsvinden. “Deze sessies organiseert Fagro twee keer per jaar rond bepaalde thema’s. Er komen interessante gastsprekers en je ontmoet er je collega-consultants”, zegt Tom. Na alle online bijeenkomsten in coronatijd zijn dit soort face-to-face meetings extra leuk. Tom: “Je ziet veel mensen terug die je lang niet hebt gezien en ontdekt nieuwe gezichten, net zoals bij de business meetings. Dit soort informele sociale contacten zijn ook een belangrijke meerwaarde van de trainingen.”

 

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.