Fagro is onderdeel van

CSRD

Implementatie

Ondersteuning nodig bij het opstellen of naar een hoger niveau tillen van jullie duurzaamheidsrapportage? Goed nieuws: wij zijn bekend met jullie CSRD-vraagstuk en staan klaar om de organisatie te toetsen op de gestelde criteria. Wij analyseren het business model en de duurzaamheidsstrategie van de onderneming en helpen jullie op weg met de materialiteitsbepaling, voorzien van voorgestelde strategieën, richtlijnen, actieplannen en targets. Vervolgens onderzoeken we manieren om deze factoren te meten, zodat we de gewenste situatie kunnen bereiken. 

CSRD: Fagro staat klaar om organisaties te helpen met de implementatie |

Ontdek hoe de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) jouw organisatie beïnvloedt en waarom het cruciaal is om deze richtlijn te omarmen. Leer meer over de essentie van CSRD, de impact ervan op bedrijven, en de stappen die nodig zijn voor naleving.

Wat doen wij?

Wij coördineren het CSRD-project, begeleiden de implementatie en voorzien organisaties gedurende het hele traject van advies. Lees hieronder waar wij bij kunnen ondersteunen.

Dubbele materialiteitsanalyse

Een van de verplichtingen vanuit CSRD is een dubbele materialiteitsanalyse. Vanuit Fagro beginnen we met zo’n analyse om te bepalen welke duurzaamheidskwesties het belangrijkst zijn voor jullie organisatie en de stakeholders. De dubbele materialiteitsanalyse omvat zowel interne impact als externe risico’s en kansen. Zo bepalen we welke onderwerpen materieel (=relevant) zijn voor jullie organisatie en opgenomen worden in de duurzaamheidsrapportage.  

CSRD-scan

Wij voeren een GAP-analyse uit en krijgen zo inzicht in de huidige situatie binnen het bedrijf. Vervolgens kijken we naar welke stappen nodig zijn om CSRD-ready te worden. Dit doen we op basis van het jaarverslag en de materiële duurzaamheidsonderwerpen die spelen. 

ESG-control

Wij ontzorgen door de ESG-controlemaatregelen te implementeren. Doel hiervan is om informatiebetrouwbaarheid, interne rapportage en/of advisering, monitoring en ontwikkeling van duurzaamheidsdashboards te waarborgen. 

Trainingen en advies 

We bieden trainingen (Fit For CSRD) aan voor diverse medewerkers en belanghebbenden, gericht op bewustwording van CSRD/ESG-onderwerpen en ter ondersteuning van besluitvorming en dagelijkse activiteiten. Wij adviseren bij het opstellen van een duurzaamheidsbeleid, analyseren juridische risico’s en implementeren alle aspecten. 

Wij regelen de externe verslaggeving

Wij verzamelen, analyseren en bundelen informatie. Vervolgens stellen we het jaarverslag op conform de CSRD en de ESRS.

Toegang tot de CSRD toolkit

Wil jij weten welke impact CSRD heeft op jouw organisatie en wat je kunt doen om je voor te bereiden? Wij helpen je hiermee. Laat je gegevens achter via onderstaande button en krijg toegang tot de praktische CSRD checklist, een onmisbare whitepaper en meer.

Hulp nodig met CSRD?

Fagro biedt ondersteuning bij jouw CSRD-vraagstuk door de organisatie te beoordelen aan de hand van de gestelde CSRD-criteria. Na een grondige analyse van het businessmodel en de duurzaamheidsstrategie van een onderneming bepalen we de materialiteit.

Op basis van deze bepaling bespreken we de voorgestelde strategieën, richtlijnen, actieplannen en targets. We onderzoeken ook hoe dit gemeten kan worden, zodat jullie zicht houden op de voortgang en de gestelde doelen bereiken. Klaar om te starten met de implementatie van CSRD? Neem vandaag nog contact met ons op.

Kom in contact met Fagro

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.