Fagro is onderdeel van

Het laatste nieuws

Fagro breidt uit in 2023

Waar gaan we naartoe met Fagro in 2023 en daarna? Directeur Peter Krebbekx geeft zijn kijk op de markt en vertelt over de laatste ontwikkelingen. Van sustainability, FinTech en uitbreiding naar de Randstad tot nóg meer aandacht voor het welzijn van mensen. “Allemaal dingen waar we al langer mee bezig zijn, maar die nu verder invulling krijgen.”

Met een goed gevoel duurzaam de (digitale) toekomst in.

“Alles komt mooi bij elkaar”

Schaarste op de arbeidsmarkt, het speelt overal. Ook de behoefte aan finance professionals is groter dan het aanbod en dat blijft de komende jaren zo. “De economische groei gaat door, terwijl de bevolking vergrijst en ontgroent. De groeiende krapte die daardoor ontstaat vangen we maar voor een deel op met automatisering, robotisering en immigratie”, voorziet Peter. Dit stelt Fagro voor twee uitdagingen, zegt hij. “De vraag naar finance professionals bij onze klanten neemt toe. We moeten dus meer mensen aantrekken, maar die ook een goede match bieden met passende opdrachten.”

Sense of purpose

Fagro’s antwoord op de uitdagingen is meer te investeren in het binnenhalen van medewerkers, maar vooral ook in het behoud daarvan. Peter: “Naast passende opdrachten bieden we bijvoorbeeld allerlei mogelijkheden voor training en opleiding. Daarover zijn we continu in dialoog met onze professionals. En we hebben een hele duidelijke cultuur, gebaseerd op drie waarden die we steeds verder ontwikkelen: koploper, lef en sympathiek. Vanuit deze waarden creëren we een omgeving met persoonlijke aandacht voor mensen, maar ook met een ‘sense of purpose’: waarom we samen op aarde zijn.”

Therapeutische workshops

Persoonlijke aandacht is meer dan kijken wat medewerkers nodig hebben om ze in regie te zetten van hun talent, zegt Peter. “Vooral jonge mensen hebben moeite om alle ballen in de lucht te houden, op het werk en thuis. Financials zijn vaak ‘blauwe’ mensen, consciëntieus en geneigd tot piekeren. Dat leidt snel tot burn-outachtige klachten. Daarom richten we ons sterker op het welzijn van mensen, zowel mentaal als fysiek.” Zo staat op de business meeting van 6 februari metacognitieve therapie op de agenda. Peter: “Deze therapie helpt piekergedrag te doorbreken, daar komen workshops over. Daarnaast zullen we naar andere opties op dit gebied kijken, zoals een cursus mindfulness.”

Duurzaam en impactvol ondernemen

Werken aan sustainability draagt bij aan de zo belangrijke sense of purpose, stelt Peter. “Hoe kunnen we als Fagro sustainable zijn? En waar willen we voor staan in de maatschappij? Er was al een center of expertise dat zich met dergelijke vragen bezighield, ontstaan vanuit de overtuiging van een groepje medewerkers.” Fagro draagt sustainability nu breder uit.

Peter: “In 2022 hebben we zo’n dertig van onze professionals opgeleid over duurzaam en impactvol ondernemen en in december was de eerste van een reeks awareness trainingen voor alle medewerkers. Ook gaan we naar buiten met onze nieuwe Business Unit Sustainability, onder leiding van Hanneke van Cootwijk. Deze business unit helpt klanten bijvoorbeeld te voldoen aan een nieuwe Europese rapportagerichtlijn voor duurzaamheid: de Corporate Sustainability Reporting Directive of CSRD. Daarvoor moeten organisaties ontzettend veel data vastleggen en ontsluiten. Als Fagro kunnen we hier een rol van betekenis in spelen.”

Meerwaarde technologie vergroten

Data zijn meteen het linkje naar een tweede nieuwe business unit, namelijk Data & Digital Solutions. Peter: “Alles komt mooi bij elkaar. Want bij Fagro zijn we al een tijdje bezig met fintech: het binnen finance inzetten van technologieën zoals RPA, process en data mining, data-analyse en dashboarding, en van tools zoals Power BI. Binnen DPA lopen we zelfs voorop op dit gebied. Ook rond dit onderwerp hadden we al een center of expertise.

Nu is er dus een speciale business unit, geleid door Peter Heesakkers. Doel van deze business unit is de meerwaarde van technologie in finance voor onze klanten te vergroten. Daar is veel behoefte aan. We helpen al veel organisaties hierbij, een mooi voorbeeld is Center Parcs, maar we zullen ze nu gerichter en met een duidelijke propositie benaderen.” Data & Digital Solutions raakt andere kennisdomeinen dan puur finance. Peter: “We zullen andere gesprekspartners bij klanten hebben en naast fulltime detachering meer op projectbasis werken, waarbij we mensen met specifieke kennis en vaardigheden inzetten.”

Uitbreiding naar Rotterdam Rijnmond

Tot slot breidt Fagro de activiteiten niet alleen inhoudelijk uit. “We gaan per 1 januari ook richting de Randstad met een nieuwe vestiging voor de regio Rotterdam Rijnmond. Daarvan staat Barry Roffel aan het hoofd. Het is nog geen fysieke vestiging, we starten met het binnenhalen van opdrachten in de regio en rollen onze activiteiten vervolgens verder uit. Dat gebeurt eerst met bestaande medewerkers, daarna met mensen uit de regio zelf en een eigen kantoor”, vertelt Peter.

Rotterdam Rijnmond is na Amsterdam en Brainport Eindhoven de derde regionale economie van Nederland. Peter: “Ik schat de kans dat we hier voet aan de grond krijgen heel hoog in, gezien onze manier van werken en onze cultuur. Onze ambitie is de nieuwe vestiging in de komende jaren tot wasdom te brengen.” Met alle plannen maakt Fagro werk van de toekomst, met oog voor mensen, de maatschappij en het milieu: dat belooft dus veel goeds!

 

Lees ook

CSRD – Veranker duurzaamheid in de organisatie met Fagro

26/09/2023

De CSRD komt er nu dan toch écht aan. Maar waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat je tijdig compliant bent? De Fagro CSRD-Readiness Scan biedt uitkomst.

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.