Fagro is onderdeel van

Het laatste nieuws

Interview met Peter Krebbekx, algemeen directeur Fagro

In de eerste honderd dagen zet een nieuwe directeur vaak een nieuwe toon. Peter Krebbekx, die Luc Brouwers opvolgt, heeft een andere start. Hij wil Fagro vooral sterk en gezond door de wereldwijde coronacrisis leiden. Even zorgvuldig als zijn voorgangers de organisatie hebben opgebouwd.

“Ik vond laatst een oude Improve, waarin ik werd geïntroduceerd als vestigingsdirecteur van Eindhoven,” vertelt Peter. “Daarin noemde ik Eindhoven een groeibriljant. Dat ik uiteindelijk door deze verdrietige omstandigheden verantwoordelijk zou worden voor alle kroonjuwelen, had ik toen niet kunnen vermoeden. Daar zorgvuldig en zuinig mee omspringen zie ik als mijn belangrijkste taak. Vooral omdat het binnen Fagro niet om gebouwen of materialen draait, maar om mensen.”

Afscheidsetentje in de tuin

“Luc en ik kenden elkaar al vijftien jaar,” vervolgt Peter. “We zijn allebei in 2005 bij Fagro begonnen en we waren later samen betrokken bij de managementbuy-out. We waren allebei voor de hand liggende kandidaten voor directeurschap, toen ik voor een functie buiten Fagro koos. We kenden elkaar door en door, zakelijk en privé. Op het afscheidsetentje bij mij in de tuin spraken we elkaar toe. Nu Luc er niet meer is, galmen die mooie woorden nog vaak na in mijn hoofd. Via Luc kwam ik terug in de organisatie als interim-directeur van ConQuaestor, net als Fagro onderdeel van DPA. Om ConQuaestor weer op de rit te krijgen, zouden Luc en ik veel samenwerken. En nu mag ik zijn taken voortzetten in deze uitdagende tijd.”

Honderd financials op een rij

“Ik kon niet anders dan volmondig ja zeggen op de vraag om algemeen directeur te worden,” meent Peter. “Ik heb zelf sinds 2005 met hart en ziel meegebouwd aan dit mooie bedrijf. Er liggen van Luc en zijn voorgangers stevige fundamenten om op verder te bouwen. Onze kernwaarden staan als een huis en net als Luc omarm ik het begrip ‘Improving your performance’. Dat raakt de kern van wat we doen: onze vakmensen vooruit helpen, zodat die onze klanten vooruit kunnen helpen. Ik ben er trots op dat wij de beste professionals in huis hebben. Als je honderd financials op een rij zet, zijn ze vakinhoudelijk misschien allemaal geschikt. Tien daarvan hebben ook nog sterke competenties. Toch zijn er maar een paar daarvan zó goed, dat ze bij Fagro passen.”

Mee-ademen met de markt

“We hebben bij Fagro eerder scherpe keuzes gemaakt,” legt Peter uit. “De keuze voor financials en fintech-specialisten en de keuze voor interim en detachering. En ook voor een model met businessmanagers met weinig regels, maar wel hele duidelijke. Dat interne ondernemerschap geeft de vrijheid om snel in te springen op ontwikkelingen in de markt. Voor deze sterke club wil ik in deze tijd geen strategische vergezichten schetsen, maar met zo veel mogelijk mensen zo goed mogelijk door deze tijd komen. Ik wil dit mooie schip op koers houden en door de storm loodsen. En daarbij scherp aan de wind varen: de bemanning aan boord houden, mee-ademen met de markt, ontwikkelingen volgen en kansen pakken.”

Wind weer in de zeilen

“Hopelijk stabiliseert de markt ergens volgend jaar. Al moeten we onszelf niets wijsmaken: de economische klappen van corona gaan we nog jaren voelen,” waarschuwt Peter. “Waar ik op mik, is dat Fagro de meest aantrekkelijke en relevante partij is als we de wind weer in de zeilen krijgen. De arbeidsmarkt zal verder flexibiliseren en ook ons vakgebied ontwikkelt zich sterk. Daarom ligt bij Fagro een grote nadruk op training en opleiding. Ik hoop ons Development Program en de Fagro Academy weer snel volledig te hervatten, zodat we onszelf op volle kracht blijven ontwikkelen. Want dan komen we als koploper uit de storm. Tegelijkertijd moeten we het lef hebben om de maatregelen te nemen die nodig zijn. En sympathiek blijven: naar elkaar luisteren en elkaar helpen.”

Gewend om te veranderen

“We weten dat we nu niet de groeiplannen kunnen realiseren, zoals we dat gewend zijn. De wereld ging in maart op de rem en onze prognoses konden de prullenbak in. Maar ik heb het volste vertrouwen dat Fagro deze tocht kan maken. Daar ken ik het bedrijf goed genoeg voor. Ik ken de koers, ik ken het landschap en ik weet dat de neuzen hier dezelfde kant op staan: van de raad van bestuur tot de ondernemingsraad en van de business managers tot de stafmedewerkers en consultants. Wat in ons voordeel is, is dat we bij Fagro gewend zijn om te veranderen. Dat is inherent aan ons vak. En dus zullen we voorbereid zijn op veranderingen in de markt. Steeds met onze kernwaarden als toetssteen: want die veranderen niet.”

Gitaarspelen is mediteren

“Over hoe we sterk door deze storm komen, denk ik veel na als ik hardloop of een rondje op de racefiets maak.” Lachend: “In mijn Fagro-tenue natuurlijk.” “Voor sport heb ik meer tijd sinds ons nieuwe huis af is en ik in Vught woon. Van daaruit ben ik snel in Maastricht, Eindhoven of Utrecht. Ik kom nu ook vaker toe aan mijn allergrootste passie: gitaarspelen. Akoestisch en elektrisch en van country en blues tot jazz en stevige rock. Als ik in mijn muziekruimte zit, ben ik echt weg van de wereld. Voor mij is gitaarspelen een soort mediteren. Goed gitaarspelen begint bij goed luisteren. En dat probeer ik ook bij Fagro te doen: luisteren naar hoe we onze consultants kunnen helpen, luisteren naar vraagstukken van klanten en luisteren naar alle geluiden uit de markt. Als we met elkaar en naar elkaar blijven luisteren, dan hebben we de beste antwoorden.”

Fagro Improve Najaar 2020 – Directeur

Lees ook

CSRD – Veranker duurzaamheid in de organisatie met Fagro

26/09/2023

De CSRD komt er nu dan toch écht aan. Maar waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat je tijdig compliant bent? De Fagro CSRD-Readiness Scan biedt uitkomst.

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.