Fagro is onderdeel van

Het laatste nieuws

Shane’s opdracht bij Royal Fassin is volledig vanuit huis. Hoe dat gaat lees je hier.

Shane heeft tijdens zijn opdracht de overgang gemaakt naar volledig thuiswerken. Hoe dat verliep lees je in dit interview!

Stel jezelf even voor!

Ik ben Shane van Kampen, 25 jaar en woon in Nijmegen samen met drie vrienden. Aan de Radboud Universiteit heb ik de Bachelor Economie & Bedrijfseconomie en de master Financial Economics gedaan. Na het afstuderen ben ik direct bij Fagro begonnen en ik werk er nu ruim een jaar. Via een vacaturesite ben ik met Fagro in contact gekomen.

Welke opdracht doe je momenteel?

Mijn huidige opdrachtgever is Royal Fassin in ’s-Heerenberg. Bij Royal Fassin was er behoefte aan een consultant die verschillende processen op de Financiële administratie kon verbeteren. Deze rol heb ik toen ingevuld en in de loop van tijd zijn daar verschillende werkzaamheden bijgekomen. De meeste werkzaamheden die ik nu uitvoer hebben betrekking op analyses van processen binnen het ERP-systeem.

Hoe verliep de overgang naar thuiswerken?

Ik werk vanaf maart vanuit huis en die overgang verliep heel soepel. In het begin kreeg ik al bericht van Fagro wat de mogelijkheden waren om thuis te werken. Ik hoefde alleen nog een VPN verbinding te maken met mijn werkcomputer van Royal Fassin. Thuis had ik qua beeldschermen en dergelijke voldoende staan om meteen aan de slag te kunnen. Mede daardoor verliep de overgang eenvoudig en kon ik mijn werkzaamheden goed en snel oppakken. Verder scheelt het mij 1 tot 2 uur reizen op een dag en dat bevalt goed. Ik houd dezelfde begin- en eindtijden aan en loop af en toe in de middag een klein rondje in de buurt.

Remote werken, hoe gaat dat?

Ik houd “voeling” met de organisatie via telefoongesprekken, microsoft teams meetings etc. En ik heb vooral veel e-mail verkeer. Ondanks dat ik volledig remote werk, kan ik mijn werkzaamheden nog allemaal uitvoeren. Wat ik wel een nadeel van thuiswerken vind is dat je niet even snel iets kan bespreken met een collega.

Wat denk jij dat de impact van thuiswerken is op de langere termijn? Gaat dit de arbeidsmarkt en de manier van werken ook na de crisis veranderen?

Ik denk dat organisaties deels terug  zullen gaan naar de situatie zoals deze voor corona was. Thuiswerken zal wel een grotere rol gaan spelen aangezien bedrijven de afgelopen tijd gedwongen zijn hierin oplossingen te vinden en merken dat thuiswerken in de praktijk best goed gaat. Hierdoor zullen werknemers ook een sterker argument hebben om een x aantal dagen thuis te gaan werken in de toekomst. Los van het thuiswerken denk ik dat andere factoren m.b.t. de gevolgen van de corona crisis op de arbeidsmarkt nog langere tijd merkbaar zullen zijn.

Lees ook

CSRD – Veranker duurzaamheid in de organisatie met Fagro

26/09/2023

De CSRD komt er nu dan toch écht aan. Maar waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat je tijdig compliant bent? De Fagro CSRD-Readiness Scan biedt uitkomst.

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.