Fagro is onderdeel van

Het laatste nieuws

Voorwoord Peter Krebbekx, Improve voorjaar 2022

Disruptieve gebeurtenissen leiden tot versnelling van innovatie. Nou, disrupties genoeg de laatste tijd. Nu nog de voordelen.

Door alle ontwikkelingen aan de oostgrens van Europa zou je het bijna vergeten, maar we komen net uit een bijzondere periode waarin het hybride werken in een mum van tijd gemeengoed is geworden, met alle voordelen van dien. Een meer traditionele invoering hiervan was zonder twijfel een stuk langzamer en met veel meer discussie gepaard gegaan.

De oorlog in Oekraïne maakt onze afhankelijkheid van buitenlands gas pijnlijk voelbaar, zeker nu de aardgaswinning in Groningen huizen laat verzakken en die gaskraan langzaam dichtgaat. Een voordeel hiervan kan zijn dat het een versnellend effect zal hebben op de zo broodnodige energietransitie. Die energietransitie is noodzakelijk om de klimaatdoelstellingen te halen die landen met elkaar zijn overeengekomen om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen. Dat is hard nodig: de beelden van de overstromingen in Valkenburg, weet u nog? Hopelijk komt er op die manier nog iets goeds uit die vreselijke strijd, door versnelde investeringen in schone en duurzame energie en de daarvoor benodigde R&D en infrastructuur.

Iedere organisatie, zonder uitzondering, heeft een rol en verantwoordelijkheid hierin te nemen. Bij Fagro hebben we duurzaamheid vol overtuiging omarmd, in de wetenschap dat dit nodig is om het goede te doen voor onze omgeving: voor onze medewerkers en voor onze klanten. Daardoor heb je als bedrijf bestaansrecht, ben je relevant. Niet omdat het moet of omdat het zo mooi staat in onze profilering, maar omdat we echt vinden dat het nodig is. Die behoefte merken we ook steeds meer bij onze collega’s. Er is dan ook een groot team bezig met het thema Sustainability binnen Fagro. Uiteindelijk moet dat gaan leiden tot meer duurzame keuzes binnen en voor Fagro zelf, maar ook tot het kunnen helpen van onze opdrachtgevers op dat gebied. Dit doen we door alleen dit jaar al 30 consultants op te leiden tot impact professional. Dit stelt hen in staat onze opdrachtgevers heel concreet te helpen met duurzaamheidsdoelstellingen vanuit de unieke informatiepositie die zij vanuit hun controllersfunctie vaak hebben.

Ik wens u veel leesplezier bij het lezen van de nieuwe cases!

Peter Krebbekx MBA

Algemeen directeur Fagro

Lees ook

CSRD – Veranker duurzaamheid in de organisatie met Fagro

26/09/2023

De CSRD komt er nu dan toch écht aan. Maar waar begin je? En hoe zorg je ervoor dat je tijdig compliant bent? De Fagro CSRD-Readiness Scan biedt uitkomst.

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.