Fagro is onderdeel van

Justin Janssen
Interim Professional

Collega Justin Janssen: “Bij Fagro doe ik ervaring op, terwijl ik verder studeer!”

Doorstuderen of werken? Justin Janssen twijfelde na zijn hbo-studie bedrijfseconomie. Hij koos voor Fagro. Het resultaat? Hij ontwikkelt zich in de praktijk én volgt de opleiding Qualified Controller via Fagro. Het beste van twee werelden dus!

Justin (27) werkt inmiddels alweer zo’n zes jaar voor Fagro. In die tijd zijn z’n verwachtingen helemaal uitgekomen. “Toen ik van school kwam had ik geen werkervaring en wist ik niet voor welk soort bedrijf of in welke functie ik zou willen werken. Nu wordt het me steeds duidelijker welke kant ik op wil”, vertelt hij.

Snelle promotie

Sinds Justin in 2015 bij Fagro kwam, heeft hij van verschillende bedrijven en functies kunnen proeven. Het begon bij Hago Zorg, een facilitair dienstverlener. Na eerst het contractbeheer te hebben gedaan, waarbij hij voor de facturatie aan klanten zorgde, kreeg Justin de kans om over te stappen naar de grootboekadministratie. “Ik pakte dingen snel op en heb bij de overstap naar een nieuw ERP-systeem de managers zelfstandig opgeleid. Dat ging niet alleen over de werking van het systeem, maar ook over de voorbereiding van de facturatie en hun rol daarin”, legt hij uit.

Financiële rapportage van zes bedrijven

In zijn nieuwe functie bij Hago Zorg maakte Justin de maand- en kwartaalrapportages en hielp hij bij het opstellen van de jaarrekeningen. Daarnaast was hij sparringpartner voor de business controllers van de facilitair dienstverlener. Toen Hago Zorg een shared service center werd voor de financiële ondersteuning van een aantal bedrijven onder moederbedrijf VEBEGO, kreeg zijn werk ineens een heel andere dimensie. Justin: “Mijn takenpakket bleef hetzelfde, maar nu ik deed het voor meerdere bedrijven.”

Alles rond vastgoedbeleggingen

Van het shared service center van VEBEGO ging Justin naar APG Asset Management. Met 500 miljard euro in beheer, ook belegd in internationale projecten, is dit een van de grootste pensioenuitvoerders in de wereld. “Ik heb er twee jaar alles gedaan rond vastgoedbeleggingen, van het opzetten van de beleggingen tot en met het opstellen van de jaarrekening en de interne rapportage.” De ERP-kennis opgedaan bij Hago Zorg bleek nuttig. Justin: “Ik heb meegeholpen bij de inrichting van een nieuw ERP-systeem voor APG en mijn collega’s een stukje opgeleid.”

Internationale setting

Sinds begin dit jaar zit Justin op de reportingafdeling van APG. “Samen met een team van vijf mensen stellen we de jaarrekeningen op voor alle 32 fondsen. We hebben vandaag net de laatste daarvan aan KPMG geleverd”, zegt hij. Zijn ervaring bij APG heeft hem geleerd dat een groot internationaal bedrijf met Engels als voertaal hem aanspreekt. “APG heeft ook kantoren in Hong Kong en de VS en je werkt er samen met mensen uit verschillende culturen die dingen net iets anders doen dan jij. Daar leer je van.”

Richting business control

Justins volgende stap is een opdracht bij een nieuwe klant, als assistent business controller. “Business control is een richting waar ik mezelf in zie verdergaan. Ik vind het leuk om aan het einde van de rit met de cijfers aan de slag te gaan”, stelt hij. De NIVE-opleiding voor Qualified Controller die hij via Fagro volgt, ondersteunt hem in die ambitie. Ook de interne opleidingen van Fagro helpen Justin zich te ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van sensitief en assertief optreden of communicatie. “Ik hield me van nature op de achtergrond en vond het lastig om mijn mening te geven. De trainingen van Fagro hebben me geholpen m’n soft skills te verbeteren.”

Erkenning van twee kanten

Ondertussen heeft Justin het tot C3-consultant geschopt bij Fagro. “Dat voelt als een erkenning en betekent dat ik goede beoordelingen van mijn opdrachtgevers heb gekregen”, concludeert hij. Hij is trots op wat hij heeft bereikt én op Fagro. “Fagro kijkt niet alleen naar klanten, maar ook naar de consultants. Dat is heel fijn. We zijn goed bezig en hebben veel nieuwe klanten en consultants binnen.” Voor Justin was Fagro absoluut het juiste pad, daar twijfelt hij geen seconde over.

 

 

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.