Fagro is onderdeel van

Tom Schijen
Medior Consultant

Tom Schijen: “Bij Fagro kan ik alle kanten van Finance zien!”

Vanuit een stage ontwikkelde Tom Schijen (29) zich tot Business Controller bij een internationaal bedrijf in de medische sector. Maar na zes jaar kon hij daar niet meer doorgroeien. Bovendien wilde hij zijn kennis van finance en control verbreden. Tom ging in gesprek met Fagro en was snel overtuigd. Zijn verwachtingen van interim finance zijn uitgekomen. Hij leert niet alleen in de praktijk, maar volgt bovendien vanuit Fagro een studie voor Register Controller.

Tijdens zijn studie Bedrijfseconomie aan de Hogeschool Zuyd deed Tom een stage bij een bedrijf in diagnostische medische apparatuur. Daar kreeg hij alle kans om zich verder te ontwikkelen. “Ik werd Project Assistant, daarna Financial Analist en tot slot Business Controller. Ondertussen ben ik afgestudeerd en volgde ik een jaar een opleiding tot Business Controller aan de Universiteit van Maastricht”, vertelt Tom.

Nog niet klaar met leren

Tom had weinig reden om naar carrièremogelijkheden buiten het bedrijf te kijken. “Ik maakte veel financiële- en salesrapportages en werkte nauw samen met de verkoopafdeling. Wat ik deed, raakte de business echt. Dat vond ik erg leuk. Ik ging ook vaak op reis, onder meer naar de VS, Italië en IJsland. Op het laatst was ik bijna elke maand weg”, zegt hij. Toch besloot hij op een bepaald moment zich wél verder te oriënteren. “Ik kon niet meer groeien binnen het bedrijf. Daarnaast wilde ik me breder ontwikkelen en meer finance taken en organisaties zien. Ik had het gevoel dat ik nog niet klaar was met leren”, legt hij uit.

Bedrijfservaring verbreden

De financiële wereld is niet zo groot, dus Fagro kwam al snel in beeld als interessante optie. Tom: “Ik ben gaan praten en wist snel dat het goed zat. Fagro bood me de mogelijkheid om kennis te maken met andere kanten van finance dan ik tot dan toe had gezien en ervaring op te doen in verschillende bedrijven. Dat laatste zegt waarschijnlijk iedereen die voor interim finance kiest, maar het is ook ontzettend belangrijk!”

Studie Register Controller

Tom kwam eind 2019 bij Fagro binnen als Financial Consultant en werkte tot nu toe op twee deelopdrachten. Bij de ene opdracht werd hij aangenomen om de werkzaamheden en processen in kaart te brengen, ter ondersteuning van de Assistent Controller. Daar kreeg hij echter binnen afzienbare tijd de leiding over de financiële administratie voor de Benelux, als tijdelijke vervanger. Bij de andere opdracht kwam hij op de Accounting & Control-afdeling van een HR-unit terecht en ondersteunde hij de Controller. Binnenkort loopt een van de twee opdrachten af, dat geeft hem meer ruimte voor zijn studie. “Ik volg sinds februari 2021 een studie tot Register Controller via Fagro, dan heb ik extra tijd om me daarop te focussen”, aldus Tom.

Wijzer geworden

Tom heeft veel geleerd sinds hij de overstap naar Fagro maakte, helemaal in lijn met zijn verwachtingen. Hij geeft een paar voorbeelden. “Het leiden van een administratie is heel ander werk dan ik gewend was, maar vond ik erg leuk. En in mijn opdracht bij de HR-unit heb ik werkzaamheden leren uitvoeren die ik nog niet kende.”

Ook heeft Tom ontdekt wat hem het meeste aanspreekt. Hij vertelt: “Dat is Business Control. Ik wil niet puur cijfermatig bezig zijn, maar raakvlakken met andere afdelingen hebben. Als Business Controller kun je helpen de bedrijfsprocessen te verbeteren, in plaats van alleen achteraf de cijfers te controleren. Verder is een klein bedrijf overzichtelijk en houd ik van het ‘ons-kent-ons’. Maar er moet wel professioneel worden gewerkt, bijvoorbeeld doordat er een grotere organisatie achter zit.”

Uit je comfortzone

Wat Tom ook zeker weet, is dat hij met Fagro een goede keuze heeft gemaakt. “Ik zat bij een leuk bedrijf en moest uit mijn comfortzone, dus het was best een gok”, zegt hij terugkijkend. Hoe zijn toekomst er precies uit zal zien moet nog blijken, maar hij wil in ieder geval veel kennis opdoen. “Mijn ambitie is uiteindelijk een stevige Business Control-functie te hebben en in een leidinggevende positie te zitten. Maar het is nu te vroeg. Ik wil eerst proeven van verschillende kanten van het financevak en zowel vakinhoudelijk als persoonlijk verder groeien.”

 

Wil jij ook zo’n gave baan bij Fagro? Solliciteer dan direct via onderstaande link of bekijk onze vacatures! Voor vragen of vrijblijvend meer informatie neem je contact op met onze recruiters Jeannot Sporck of Levi Eussen. Dit kan via e-mail: j.sporck@fagro.nl of l.eussen@fagro.nl. Telefonisch contact opnemen? Bel naar 06-8369 3573 (Jeannot) of 06-5073 9523 (Levi).

Solliciteer bij Fagro

 

Andere collega's

Mike van Daal: “Ik kan mij hier in het verlengde van mijn studie ontwikkelen”

Mike van Daal

Finance Consultant

Junior consultant Pjotr: “Bij Fagro doe ik snel ervaring in finance op”

Pjotr Bakens

Junior Finance Consultant

Finance consultant Malte: “In projectbesprekingen zie ik direct wat de impact van mijn werk is”

Malte Remmler

Finance consultant

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.