Fagro is onderdeel van

Kennisevent voor Relaties

Fagro Ontbijt

18 januari 2024
08:00

๐˜š๐˜ข๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ธ๐˜ฆ๐˜จ ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ข๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ค๐˜ฉ๐˜ต๐˜ฎ๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜จ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ช๐˜ฅ๐˜ด๐˜ท๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ฌ๐˜ญ๐˜ข๐˜ณ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ!

Op donderdag 18 januari 2024 nodigen wij onze relaties uit voor het FagrOntbijt. Hierbij staan de rechtvaardigheidsverklaring, informeel delen van ervaringen: Roadblocks vs best practices, centraal. ๐Ÿ“Œ

Met ingang van verslaggevingsjaar 2023 vindt er een belangrijke wijziging plaats in de wijze waarop gemeenten verantwoording afleggen over de rechtmatigheid van hun handelen. Waar voorheen de externe accountant een oordeel vormde over de rechtmatigheid en hierover verslag deed, dient de organisatie nu zelf een rechtmatigheidsverklaring op te nemen in de jaarrekening en via die weg aan te tonen dat zij rechtmatig gehandeld heeft. De accountant zal ook niet langer het gesprek voeren met de gemeenteraad. De gemeenteraad zal hierover nu in discussie gaan met het college van B&W en kan zo een betere invulling geven aan haar controlerende rol. Zij bepaalt ook de verantwoordingsgrens en wanneer zij geรฏnformeerd willen worden.

Wat betekent deze wijziging nu voor de dagelijkse werkzaamheden? Zien we noodzakelijke veranderingen in de rol van de financial? Is de bedrijfsvoering voldoende transparant om de rechtmatigheidsverklaring te onderbouwen? Is de interne beheersing voldoende op orde? Wat is de impact op de informatievoorziening en gerelateerde systemen?

Wat zijn jullie ervaringen? Hoe zijn jullie omgegaan met deze wijziging? Wat zijn belangrijke lessons learned? Kunnen er best practices geรฏdentificeerd worden?

๐๐ซ๐จ๐ ๐ซ๐š๐ฆ๐ฆ๐š
โ€ข Vanaf 08:00 uur inloop
โ€ข 08:30 โ€“ 10:30 uur ontbijt
โ€ข 10:30 โ€“ 11:30 netwerkgelegenheid

Aanmelden kan bij mijn collega Solange Tychon: s.tychon@fagro.nl

We hopen u te ontmoeten op 18 januari aanstaande! ๐Ÿ–

Bekijk ook

sep
11

Training Strategisch beรฏnvloeden

jan
18

Fagro Ontbijt

sep
13

Senioriteit aan tafel

sep
11

Training Power BI – Basis

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agendaโ€™s van morgen bepalen.