Fagro is onderdeel van

Case

Fagro ondersteunt pensioenuitvoerder bij toekomstige uitdagingen

De Algemene Pensioengroep NV, bij iedereen beter bekend als APG, is een groot bedrijf. Wereldwijd werken zo’n drieduizend mensen voor de pensioenuitvoeringsorganisatie, waarvan het hoofdkwartier zetelt in het Limburgse Heerlen. Ook daar werken meer dan duizend mensen, waardoor APG tevens in deze regio een van de belangrijkste werkgevers is. Fagro professional Rowena Beenen (24) heeft ook haar werkplek bij APG.

Rowena voelt zich helemaal thuis bij APG

Rowena maakt sinds september onderdeel uit van het team Pensioenuitvoering. Ze voelt zich helemaal thuis in Heerlen. “Ik ben ontzettend goed begeleid door de mensen van APG. De pensioenwereld bestaat niet altijd even gemakkelijke materie, maar door de interne opleidingen en de ondersteuning van collega’s ben ik nu, enkele maanden later, helemaal in staat om mee te draaien”, vertelt Rowena vol lof.

Rowena is één van de vier consultants van Fagro die momenteel aan de slag is voor APG. De relatie tussen APG en Fagro gaat dan ook al lang terug. “We werken al meer dan tien jaar met elkaar samen”, schetst business manager Nils Buytenhuijs van Fagro. “Een samenwerking waar we trots op zijn, want APG is een grote, tot de verbeelding sprekende organisatie. Bovendien is het een uitdagende omgeving voor onze consultants. En, ik moet zeggen, het verhaal van Rowena horen we bij vrijwel iedereen terug: APG is een organisatie die investeert in mensen, ook die van Fagro. Dat is mooi.”

“APG is een organisatie die investeert in mensen”

Nieuwe wetgeving

Ondanks dat er veel mensen in dienst zijn bij APG, is inhuur van externe krachten toch noodzakelijk. Niet omdat bepaalde expertise er niet is, maar vooral omdat de uitdagingen die de komende jaren op het bedrijf afkomen groot zijn. Eén van die uitdagingen is de nieuwe pensioenwet die onlangs door zowel de Tweede als Eerste Kamer is aangenomen. Er moet veel geregeld worden wat betreft die nieuwe wetgeving. Werk aan de winkel dus.

“Om dat hele proces vlekkeloos te laten verlopen, moeten veel zaken geregeld worden. De manier waarop pensioenen nu geregeld zijn, gaat immers flink veranderen”, zegt Odi Donders, teammanager Pensioenuitvoering bij APG. “Dus dat betekent dat we als APG ook externe krachten moeten inhuren om onze doelstellingen te halen.”

“De uitdagingen die op ons afkomen de aankomende jaren zijn groot”

Rowena werkt voor het ABP, één van de negen pensioenfondsen onder de paraplu van APG. Hoe ziet haar werkdag eruit? “Ik help onze deelnemers met het berekenen van hun pensioen en het beantwoorden van vragen. Wat willen ze? Welke wensen hebben ze voor de toekomst? Moeten ze zich zorgen maken, nu er een nieuwe wet is. Met zulke vragen probeer ik hen te helpen.”

De Fagro-consultant is bij APG aan haar eerste opdracht bezig; ze heeft een achtergrond in People & Business en Bedrijfskunde. “Ze heeft geen typische financiële achtergrond, zoals veel andere Fagro-consultants. Bovendien is deze opdracht van APG ook geen specifieke financiële klus”, beschrijft Nils Buytenhuijs. “De laatste jaren krijgen we een steeds breder palet aan vragen binnen van onze klanten. Dus we kijken verder dan alleen financiën. Er zijn tal van ontwikkelingen in de wereld waar organisaties mee bezig zijn. Denk aan verduurzaming, robotisering, data-analyse. Als ze willen, bieden we onze professionals de mogelijkheid zich ook op deze gebieden te ontwikkelen.”

Brede oriëntatie

Odi van APG luistert aandachtig naar wat Nils zegt. “Financiële ervaring is uiteraard meegenomen. Maar het gaat ons erom of je die brede blik hebt als werknemer”, vult ze aan. “Kun je vooruitkijken? Ben je een teamspeler? Pas je in het plaatje van onze organisatie? Die klik moet er wel zijn. Dat is vaak nog belangrijker dan je achtergrond.”

Nils is het daar mee eens: “Klanten vragen ons ook om mensen met zulke brede oriëntatie. Je ziet dan ook dat er steeds meer consultants bij ons rondlopen die, net als Rowena, Business Studies hebben gedaan of bijvoorbeeld een International Business-achtergrond hebben. Recent hebben we iemand aangenomen van de Hogere Hotelschool. Uiteindelijk draait het om die sterke intrinsieke motivatie.”

Met de motivatie van Rowena zit het in ieder geval helemaal goed: “Ik voel me helemaal op mijn plek hier en vind het heel interessant om nieuwe dingen te leren over de pensioenwereld. Bovendien is APG aantrekkelijk om te werken. Het kantoor is prachtig, echt een inspirerende werkplek. En daarnaast biedt APG ook de mogelijkheid om afwisselend thuis te kunnen werken. Die flexibiliteit is er ook. Dat spreekt mij erg aan.”

“Uiteindelijk draait het om die sterke intrinsieke motivatie

Ook in deze uitgave

Ook in deze uitgave

Fagro over de vloer bij personeelsvoorziener AB Zuid-Holland

Fagro helpt Alfa onderweg naar duurzaam verdienmodel

Fagro ondersteunt huisartsenorganisatie met financiële uitdagingen

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.