Fagro is onderdeel van

Case

Fagro over de vloer bij personeelsvoorziener AB Zuid-Holland

Zo’n 700 mensen zijn elke dag voor en via AB Zuid-Holland aan het werk. Vooral bij boeren, tuinders en kwekers. Toen de agrarische personeelsvoorziener zelf op zoek was naar invulling van een vacature voor een financiële functie, kwam al snel Fagro in beeld. AB Zuid-Holland en Fagro ontdekten dat hun kernwaarden en werkmethoden eigenlijk weinig verschillen. Allebei zetten ze de juiste mensen op de juiste plek, hechten ze aan ontwikkeling en werkgeluk en geloven ze in duurzame relaties.

Een match voor de matchmaker

“Begin jaren zestig ontstonden diverse bedrijven met de afkorting AB in de naam”, begint Wilfred Smit, algemeen directeur van AB Zuid-Holland. “AB staat voor Agrarische Bedrijfsvoering. Het waren kleine coöperaties die zorgden voor de continuïteit van boerenbedrijven als een melkveehouder of tuinder ziek werd of overleed. Die coöperaties zijn in de loop der jaren meer gaan doen, zoals het leveren van flexibele arbeidskrachten. Want agrarische bedrijven kennen seizoensarbeid en piekmomenten die om extra menskracht vragen. Wij helpen als coöperatie nog steeds werkgevers aan personeel en werkzoekenden aan werkgevers. Dat doen we in heel Zuid-Holland vanuit vier vestigingen. Elke dag zijn er zo’n 700 mensen voor en via ons in touw.”

Melkcarrousel en suikerbietenoogst

“Het werk dat we aanbieden is heel divers”, gaat Wilfred verder. “Onze mensen staan te helpen in de melkcarrousel en kappen de klauwen van koeien. Ze poten akkers vol aardappelen en steken hun handen uit de mouwen voor de suikerbietenoogst. Ze plukken paprika’s in kassen of peren in boomgaarden. Voor al het agrarische werk vinden we enthousiaste mensen. Soms leveren we er zelfs de machines bij. We beschikken over de grootste rijdende sproei-installatie van Europa, pootmachines en ook bijvoorbeeld de box om koeien in te zetten bij hun manicurebehandeling. En we kunnen snel schakelen. Dat moet ook, want als er een melkrobot uitvalt, kunnen de koeien niet wachten. Als er veel vocht in de lucht zit en er gevaar is voor schimmels in fruitbomen, dan moeten ze direct bespoten worden. Om maar wat te noemen. Je kunt ons dus letterlijk ’s nachts bellen.”

“Ik wist dat er op deze moeilijke arbeidsmarkt niet meteen een ander klaarstaat”

Voormalige Rabobank-collega’s

“Dat ik hier directeur ben geworden, is niet gek als je naar mijn loopbaan kijkt”, meent Wilfred. “Ik heb lang voor de Rabobank gewerkt. Die bank heeft natuurlijk een band met de agrarische sector en is ook een coöperatie. Vandaar dat ik mijn AB Zuid-Holland direct thuis voelde. Uit mijn Rabobank-tijd ken ik ook Barry Roffel, die sinds begin dit jaar als business manager verantwoordelijk is voor de nieuwe vestiging van Fagro in Zuid-Holland.”

Barry reageert: “Wilfred en ik kennen elkaar inderdaad al ruim twintig jaar. Toen we geen Rabobank-collega’s meer waren, dronken we elk jaar nog een kop koffie en we volgden elkaars carrièrepaden op LinkedIn. Op LinkedIn zag ik dat Wilfred vervanging zocht voor zijn manager financiële administratie. Toen heb ik voorgesteld daarover met hem mee te denken.” Wilfred: “Van Barry weet ik: die verkoopt geen kletskoek. Als hij voor je aan de slag gaat, komt het goed. Dus ik was blij met zijn aanbod.”

Meer breedte en diepte

“Mijn manager financiële administratie had opgezegd en ik wist dat er op deze moeilijke arbeidsmarkt niet meteen een ander klaarstaat”, vervolgt Wilfred. “Daarom stond ik open voor een interimoplossing. Die vond Barry voor ons in de persoon van Eric Nijhuis. En ik moet zeggen: dat was meteen de juiste man op de juiste plek.”

Eric vertelt glunderend: “Bij AB Zuid-Holland voelde ik me meteen thuis. Al tijdens het kennismakingsgesprek met Wilfred en de vertrekkende manager merkte ik hoe sociaal dit bedrijf is. Het draait hier helemaal om mensen. Voor mij was de start bij AB de tweede opdracht bij Fagro. De eerste was bij een zorginstelling in Brabant, waar ik senior administrateur jaarverslaggeving was. Ik koos vanuit een baan in vaste dienst voor Fagro, omdat ik meer de breedte en de diepte wilde opzoeken. Bij AB vond ik die, want er lag een behoorlijke uitdaging.”

“Al ben ik hier tijdelijke, iedereen behandelt me als vaste kracht”

Een duizendpoot nodig

“Mijn plan was om de functie van de vertrekkende manager te splitsen”, legt Wilfred uit. “Ik wilde toe naar een manager die toeziet op de facturering en de loonadministratie en daarnaast een controller die helpt om de business te verbeteren. Voordat die twee functies vervuld waren, had ik dus een duizendpoot nodig. Iemand die leiding kan geven én afdelingstaken kan oppakken. Iemand die de juiste kandidaten kan werven, een team gemotiveerd houdt én een vergezicht kan schetsen voor de afdeling. Eric is die duizendpoot!”

Eric: “Het fijne hier is, dat ik me meteen een collega voelde. Al ben ik hier tijdelijk, iedereen behandelt me als vaste kracht. Inmiddels hebben we samen de functie van de controller goed ingevuld. Naar het afdelingshoofd zijn we nog op zoek.” Barry vult aan: “Vandaar dat Wilfred me heeft gevraagd om Eric nog even hier te mogen houden.”

Kracht van lange relaties

“Het is mooi om te merken dat AB Zuid-Holland en Fagro veel gemeen hebben”, vergelijkt Barry. “We worden er allebei blij van als we de juiste mensen op de juiste plek kunnen zetten. En we vinden het belangrijk dat mensen kansen krijgen om zich verder te ontwikkelen en steeds opnieuw hun werkgeluk vinden. Ik wil elke dag de mooiste matches maken. Daarom pas ik bij Fagro en past Fagro bij AB Zuid-Holland.”

Wilfred knikt instemmend: “Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik zie die parallellen ook. Als coöperatie mikken we op langdurige en duurzame relaties met onze leden, klanten en werknemers, omdat we geloven dat je daarmee een groeiend en bloeiend netwerk creëert waar iedereen baat bij heeft. Dat Barry nu deze perfecte oplossing aandroeg, bewijst die kracht van lange relaties.”

“Wij kiezen ervoor om niet een leverancier te zijn, maar een businesspartner”

Nog een wereld te winnen

Wilfred vat samen: “Wij kiezen er bewust voor om niet een leverancier te zijn, maar een businesspartner. Daarbij zorg je niet alleen voor jezelf of alleen voor de ander, maar echt voor elkaar. Ik merk dat Fagro precies zo in de wedstrijd zit en dat is prettig.”

Eric beaamt: “Ik voel me nu zowel medewerker van Fagro als van AB Zuid-Holland. En ik zie dat ze allebei oprechte aandacht voor me hebben. Dat beide organisaties het mogelijk maken dat ik nu de opleiding tot registercontroller kan volgen, zegt genoeg. Juist die aandacht maakt dat ik voor beide organisaties graag het beste uit mezelf haal. Voorlopig ben ik bij AB Zuid-Holland lekker op mijn plek. Ik kan hier van waarde zijn én het is een goede leerschool.” Barry besluit: “Als deze hele regio bestaat uit bedrijven zoals AB Zuid-Holland, dan valt hier voor Fagro nog een wereld te winnen.”

Ook in deze uitgave

Ook in deze uitgave

Fagro over de vloer bij personeelsvoorziener AB Zuid-Holland

Fagro helpt Alfa onderweg naar duurzaam verdienmodel

Fagro ondersteunt huisartsenorganisatie met financiële uitdagingen

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.