Fagro is onderdeel van

Case

Introductie van het Fagro loopbaanpad

Als finance professional wil je blijven groeien. Maar welke carrière stappen kun je wanneer zetten? En wat wordt ervan je verwacht bij zo’n stap? Manager HR Jolanda Roemen vertelt hoe Fagro’s nieuwe loopbaanpad duidelijkheid schept. “Van starter tot ervaren consultant: we hebben per niveau de rollen die je kunt vervullen in kaart gebracht, met de bijbehorende kennis, competenties, trainingen én salarisschaal. Dat helpt om gericht invulling te geven aan persoonlijke ambities en carrière.”

Jolanda Roemen

Je weet precies wat je nodig hebt om carrière stappen te maken.

Duidelijke niveaus met bijbehorende competentie vereisten

“Bij Fagro hebben we vijf niveaus van consultants, dat gaat van een junior die pas begint tot een principal met meer dan twaalf jaar ervaring. In het dit jaar geïntroduceerde loopbaanpad blijft dat hetzelfde. Anders is dat we bij elk niveau inzichtelijk hebben gemaakt welke rollen je bij een klant kunt vervullen. Om zo’n rol in de praktijk goed uit te kunnen voeren, heb je bepaalde competenties en vakinhoudelijke kennis nodig. Dit vergt gerichte trainingen en soms ook opleiding die we faciliteren via de Fagro Academy. Tot slot hebben we een indicatie gegeven van de tarieven en salarisranges die passen bij de rollen”, legt Jolanda uit.

Samen met de business manager het pad uitstippelen

Met het loopbaanpad van Fagro weet je als finance consultant exact waar je aan toe bent om een volgende stap in je carrière te zetten. Jolanda: “Wil je naar een volgend niveau, dan kun je je persoonlijke ontwikkeling daarop afstemmen. Samen met je business manager stippel je je pad uit. Welke rollen behoren tot je mogelijkheden? En welke training en opleiding horen bij een rol, om zo klanten optimaal te ondersteunen en de verwachte meerwaarde te leveren? Het is helder welke kennis en competenties je in je bagage moet hebben om een nieuwe rol te vervullen en promotie te maken. Daar kun je gericht op inzetten.”

“Je hebt dus veel meer flexibiliteit in wat je wanneer doet.”

Zelf kiezen wanneer je welke training doet

De invoering van het nieuwe loopbaanpad betekent ook dat er dingen veranderen op het gebied van training. “Onze Fagro Academy biedt meer dan vijftig verschillende competentiegerichte en vakinhoudelijke trainingen. Vanuit het Fagro Development Program werd je uitgenodigd voor de trainingen die je in een periode moest volgen. Dat hebben we nu losgelaten: je kunt zelf aangeven welke trainingen je doet, afhankelijk van waar je op je loopbaanpad staat en waar je naartoe wilt”, zegt Jolanda. Om promotie te maken, wordt wel verwacht dat je een minimum aantal van de trainingen die nodig zijn voor rollen op een hoger niveau hebt gevolgd. Maar meer trainingen mag als je dat wilt en het lukt met je werk.

Ook in deze uitgave

Ook in deze uitgave

Fagro over de vloer bij personeelsvoorziener AB Zuid-Holland

Fagro helpt Alfa onderweg naar duurzaam verdienmodel

Fagro ondersteunt huisartsenorganisatie met financiële uitdagingen

Team EIFFEL

Team EIFFEL is de community waar talent en expertise samensmelten tot de grootste interim-, consultancy- en projectorganisatie van Nederland. We zijn er om impact te maken. Om de toekomst van Nederland vorm te geven, samen met organisaties die de agenda’s van morgen bepalen.